ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι δεν θέλουν το Μουντιάλ των "48"

Οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι δεν θέλουν το Μουντιάλ των "48"
Ινφαντίνο

Η Ένωση ευρωπαϊκών συλλόγων (ECA) τάχθηκε κατά της πρότασης Ινφαντίνο για Μουντιάλ με 48 χώρες, εξηγώντας τους λόγους για την απόφαση αυτή.

Αντίθετη με την πρόταση του Τζάνι Ινφαντίνο για Παγκόσμιο Κύπελλο 48 ομάδων από την διοργάνωση του 2026 είναι η Ένωση ευρωπαϊκών συλλόγων (ECA) και μάλιστα εξήγησε τους λόγους που πάει κόντρα στην επιθυμία του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

"Ο αριθμός των αγώνων σε μια χρονιά είναι ήδη σε απαράδεκτο επίπεδο και μια αύξηση των ομάδων στο Μουντιάλ, θα κάνει την κατάσταση δραματική για τους ποδοσφαιριστές. Γι' αυτό το λόγο το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης απορρίπτει τις προτάσεις αυτές της FIFA και απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο, Τζάνι Ινφαντίνο, ζητώντας του να μην προχωρήσει το σχέδιο για την αύξηση των ομάδων στα παγκόσμια κύπελλα", ανέφερε στην ανακοίνωση της η ECA.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν Μονάχου και πρόεδρος της ECA, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, ανέφερε: "Πρέπει να επικεντρωθούμε στο άθλημα ξανά και ποδόσφαιρο χωρίς ποδοσφαιριστές δεν υπάρχει. Δεν πρέπει τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα να είναι πάνω από την ποιότητα του αθλήματος. Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ και η αύξηση των ομάδων δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή".

Ο διευθύνων σύμβουλους της Ντόρτμουντ, Χανς Γιοκίμ Βάτσκε, υποστήριξε πάνω κάτω τα ίδια πράγματα: "Είμαι αντίθετος. Πρόκειται για την απόλυτη παράνοια. Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Ένα Μουντιάλ με 82 ομάδες; Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ. Πώς θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα με ένα τέτοιο πρόγραμμα; Είναι τρελό, διότι ήδη έχουν ρφορτωμένο πρόγραμμα αγώνων και η FIFA θέλει να τους επιβαρύνει κι άλλο. Αυτή η πρόταση δεν πρέπει να περάσει".

Με την πρόταση Ινφαντίνο για Μουντιάλ 48 ομάδων, αυτό σημαίνει πως από τα 64 παιχνίδια πάμε στα 80, δηλαδή 16 περισσότερα. Αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερα τηλεοπτικά έσοδα, διότι θα υπάρξουν επιπλέον ημερομηνίες για μεταδόσεις αγώνων. Μένει να δούμε αν θα γεφυρωθεί το χάσμα και θα αν θα υπάρξει αντίδραση από τον Ιταλοελβετό παράγοντα, ο οποίος επιθυμεί να δημιουργήσει μια ισορροπία των συμφερόντων των Ομοσπονδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ