ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Πούτιν "κόβει" 493.000.000 ευρώ από το Μουντιάλ!

Ο Πούτιν "κόβει" 493.000.000 ευρώ από το Μουντιάλ!

Οι οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία έχουν άμεσο αντίκτυπο στη διοργανώτρια χώρα του Μουντιάλ του 2018. Με απόφαση του Πούτιν, περικόπηκαν 493.000.000 από τον αρχικό προϋπολογισμό.

Περικοπές δεν είναι μία λέξη συνώνυμη -μόνο- της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα. Η Ρωσία με απόφαση του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν περικόπτει δαπάνες ύψους 493.000.000 ευρώ από τον αρχικό προϋπολογισμό για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, που διοργανώνεται στη χώρα.

"Πρώτα πρέπει να βελτιστοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Πρώτα πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη με τον αριθμό των ξενοδοχείων", ήταν η λιτή τοποθέτηση - "εξήγηση" του Ρώσου Υπουργού Αθλητισμού, Βιτάλι Μουτκό.

Ωστόσο άπαντες γνωρίζουν ότι η υπόθεση συνδέεται άμεσα με την οικονομική κατάσταση της χώρας μετά τις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία.

Η FIFA, ωστόσο, διασκεδάζει κάθε ανησυχία μετά τις ανακοινώσεις για περικοπές: "Η FIFA είναι πάντα επιβλέπουσα και δεν έχει καμία ανησυχία, σχετικά μ' αυτό", υποστήριξε ο Ντμίτρι Γιεφιμόβ, γενικός διευθυντής του γραφείου της FIFA στη Μόσχα.

Πολλά ρωσικά ΜΜΕ συνδέουν την ανακοίνωση με τη διαφθορά υψηλόβαθμων στελεχών της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας αλλά και τις καταγγελίες αναφορικά στην ανάθεση διοργάνωσης των Μουντιάλ 2018 και 2022, σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ