ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Ο Μπεκενμπάουερ εισέπραξε 5.500.000 ευρώ για... εθελοντισμό στο Μουντιάλ 2006"

"Ο Μπεκενμπάουερ εισέπραξε 5.500.000 ευρώ για... εθελοντισμό στο Μουντιάλ 2006"

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη δράση του Φραντς Μπεκενμπάουερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2006 και τα χρήματα που βρέθηκαν ή πέρασαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του.

Οι αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση του Φραντς Μπεκενμπάουερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2006 συνεχίζονται από τα γερμανικά ΜΜΕ.

Το περιοδικό " Der Spiegel" αποκάλυψε ότι ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έλαβε διάφορες αμοιβές συνολικού ύψους 5.500.000 ευρώ για την εργασία του ως επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Μουντιάλ που διοργάνωσε η Γερμανία, παρότι ο ίδιος ισχυρίζεται ότι εργάστηκε "εθελοντικά".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αμοιβές προέρχονταν από τη στοιχηματική εταιρία "Oddset", η οποία, όμως, δεν πλήρωσε απευθείας τον Μπεκενμπάουερ, αλλά διαμέσου τραπεζικών λογαριασμών της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (DFB).

"Ήταν γνωστό ότι ο Μπεκενμπάουερ συνεργαζόταν σε διαφημιστικό επίπεδο με την 'Oddset' κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2006. Αυτό που δεν ήταν γνωστό σε εμάς ήταν ότι εξέλαβε το αξιοσημείωτο ποσό των 5.500.000 από το ταμείο της Οργανωτικής Επιτροπής", τόνισε ο νυν πρόεδρος της DFB, Ράινχαρντ Γκρίντελ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των προεδρικών εκλογών της UEFA στην Αθήνα.

"Με αυτά τα δεδομένα, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι οι ενέργειές του στην οργανωτική επιτροπή είχαν εθελοντική βάση", συμπλήρωσε ο Γκρίντελ.

Ο 71χρονος βετεράνος εμφανίστηκε σε διάφορα διαφημιστικά της στοιχηματικής εταιρίας, η οποία ήταν η μία από τους έξι χορηγούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εισέπραξε τις αμοιβές σε πέντε δόσεις μεταξύ Φεβρουαρίου 2005 και Οκτωβρίου 2006, παρ' όλα αυτά η DFB δεν απέδωσε φόρο που αντιστοιχεί σε περισσότερο από 1.000.000 μέχρι το 2010. Το 2011, πάντως, ο Μπεκενμπάουερ αποζημίωσε την Ομοσπονδία για την καταβολή των φόρων.

Ο Μπεκενμπάουερ βρίσκεται στο επίκεντρο ερευνών για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην πατρίδα του. Ο πρώην κάτοχος του Μουντιάλ τόσο ως παίκτης (1974) όσο και ως προπονητής (1990) ερευνάται από τις ελβετικές αρχές, μαζί με δύο πρώην προέδρους της DFB, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ και Τέο Τσβάντζιγκερ, για τα αδικήματα της απάτης, ξεπλύματος χρημάτων και υπεξαίρεσης.

Ξεχωριστή έρευνα διενεργεί και η DFB, το πόρισμα της οποίας που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο αναφέρει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Γερμανία πλήρωσε μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA σε αντάλλαγμα για ψήφους, ωστόσο πληρωμές ύψους 6.700.000 έγιναν από την DFB σε τουλάχιστον έναν πρώην αξιωματούχο της FIFA.

Οι πληρωμές έγιναν μέσω ενός δικτύου λογαριασμών που περιλαμβάνουν διάφορα νομικά και φυσικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο Μπεκενμπάουερ, με την εισαγγελία της Φρανκφούρτης να διενεργεί εφόδους και να προβαίνει σε κατάσχεση εγγράφων και ηλεκτρονικών υπολογιστών το 2015 για να εντοπίσει αποδεικτικά στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ