ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Υπέρκερδη για την ΦΙΦΑ

Υπέρκερδη για την ΦΙΦΑ

Το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής ήταν μία τεράστια επιτυχία για την ΦΙΦΑ καθώς ανακοίνωσε κέρδη την τελευταία τετραετία ύψους τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ Σεπ Μπλάτερ εμφανίστηκε απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή του να διεξαχθεί στη Νότιο Αφρική το παγκόσμιο κύπελλο παρά τις αρχικές προβλέψεις ότι αποτελούσε οικονομικό ρίσκο.

" Είμαι χαρούμενος που ανακοινώνω ότι το παγκόσμιο κύπελλο ήταν μία μεγάλη, μεγάλη οικονομική επιτυχία για όλους. Για την Αφρική, την Νότιο Αφρική και την ΦΙΦΑ. Για πρώτη φορά σε απολογισμό τεσσάρων χρόνων έχουμε ξεπεράσει τα τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια", δήλωσε ο Μπλάτερ.

Η ΦΙΦΑ είχε κέρδη 4,189 δισεκατομμύρια δολάρια την περίοδο 2007-10 έχοντας πλεόνασμα 631 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως τόνισε σε δηλώσεις του γενικός γραμματέας Μάρκους Κάτνερ.

Το ποσοστό που αναλογεί στα κέρδη την περίοδο του παγκοσμίου κυπέλλου έφθασε στο 28% ή 3,655 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Παραδοσιακά το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων έρχεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και από τα συμβόλαια των χορηγών.

" Οι πωλήσεις από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα δικαιώματα από το μάρκετινγκ ήταν περισσότερο επιτυχημένα από τις αρχικές προβλέψεις", σχολίασε ο Μάρκους Κάτνερ. Το περασμένο χρόνο ο τα έσοδα έφθασαν τα 1,29 δισεκατομμύρια δολάρια και αυξήθηκαν κατά 202 εκατομμύρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ