ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Καπέλο βαθμολογεί τους Άγγλους!

Ο Καπέλο βαθμολογεί τους Άγγλους!

Mετά τον ταπεινωτικό αποκλεισμό της Εθνικής Αγγλίας στη φάση των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Φάμπιο Καπέλο έρχεται να μπει εκ νέου στο στόχαστρο των ΜΜΕ στο "Νησί", αφού δημοσίευσε μέσω δικής του ιστοσελίδας τη βαθμολογία που έβαλε στους παίκτες του στα 4 ματς που έδωσαν συνολικά στα γήπεδα της Ν. Αφρικής.

Ο "Δον Φάμπιο" σεβάστηκε την επιθυμία της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και δεν ανακοίνωνε την βαθμολογία των παικτών κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, όμως τώρα την έβγαλε στη δημοσιότητα, με τα αποτελέσματα να μην είναι καθόλου κολακευτικά για τους ακριβοπληρωμένους άσους του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με την κλίμακα βαθμολόγησης του Ιταλού ομοσπονδιακού τεχνικού που έχει άριστα τις 100 μονάδες, μόνο έξι κατάφεραν να ξεπεράσουν την... βάση, που είναι το 60: αυτοί είναι οι Ζερμέιν Ντεφόε (πήρε 62,47 και ήταν ο κορυφαίος για τα "λιοντάρια" βάσει των δύο εμφανίσεών του), Σον Ράιτ-Φίλιπς (61,09), Στίβεν Τζέραρντ (60,98), Τζον Τέρι (60,48), Μάθιου Άπσον (60,21) και Εμίλ Χέσκι (60,15).

Όσον αφορά δε στον αγώνα που αποτέλεσε ταφόπλακα στα όνειρα των Άγγλων για διάκριση, το 1-4 από τη Γερμανία, η έκπληξη ήρθε από τον Γουέιν Ρούνι ο οποίος αν και "άσφαιρος" σε όλο το τουρνουά βγήκε δεύτερος καλύτερος κόντρα στα "πάντσερ" (62,72 η βαθμολογία του) πίσω μόνο από τον Φρανκ Λάμπαρντ (63,20), ενώ η βαθμολογία ήταν κόλαφος για τον Γκλεν Τζόνσον που ήρθε τελευταίος με 53,21 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης του Καπέλο.

Όσον αφορά στον χειρότερο Άγγλο παίκτη σε όλο το τουρνουά, ο Καπέλο "καίει" τον Ρόμπερτ Γκριν, ο οποίος αν και έπαιξε μόνο σε ένα παιχνίδι κατάφερε με το τραγικό λάθος του στην πρεμιέρα με τις ΗΠΑ να έρθει τελευταίος στην κλίμακα, με απολογισμό 51,67.

Να σημειωθεί πως ο Καπέλο ανακοίνωσε μέσω του συστήματός του και τους 5 κορυφαίους της διοργάνωσης, που ήταν οι: Ντιέγκο Φορλάν (65,77), Μίροσλαβ Κλόζε (65,39), Τόμας Μίλερ (65,36), Αντρές Ινιέστα (65,09) και Τσάβι (64,43).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ