ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ζάετς: "Φοβάμαι για επεισόδια, μικρό αβαντάζ η Κροατία"

Ζάετς: "Φοβάμαι για επεισόδια, μικρό αβαντάζ η Κροατία"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Βέλιμιρ Ζάετς μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 κι ανέλυσε την Κροατία και την Ελλάδα ενόψει των αγώνων μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.

Το βράδυ της Πέμπτης (09/11, 21:45), η Εθνική Ελλάδα τίθεται αντιμέτωπη με την Κροατία στο πλαίσιο των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση της κορυφαίας διοργάνωσης.

Με αφορμή τους διπλούς αγώνες, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Βέλιμιρ Ζάετς μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Ανατροπή και πέναλτι", με τους Σταύρο Γεωργακόπουλο, Βαγγέλη Μίχο και Γιάννη Σερέτη κι ανέλυσε τους δύο μονομάχους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για την εικόνα που έχει για τις δύο ομάδες: "Καμία από αυτές τις ομάδες δεν ήθελε την άλλη, γιατί ξέρουν ότι είναι δυνατοί αντίπαλοι. Ελπίζω ο καιρός στην Κροατία να είναι καλός, γιατί έχω μάθει ότι βρέχει αρκετά. Να μην χαλάσει το γήπεδο, ώστε να μπορέσουμε να δούμε ένα καλό ματς. Η Κροατία έχει πιο φορμαρισμένους παίκτες που παίζουν σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους. Η Ελλάδα έχει προβλήματα αυτή την εποχή. Η Κροατία έχει ένα μικρό αβαντάζ, αλλά η Ελλάδα έχει καλύτερη προϊστορία. Θα δούμε οπωσδήποτε δύο καλά ματς".

Για την άποψη που έχουν οι Κροάτες για την Ελλάδα: "Οι Κροάτες σέβονται την Ελλάδα στο ποδόσφαιρο. Ειδικά από τότε που η Ελλάδα πήρε το Ευρωπαϊκό. Είναι απίστευτο αυτό που πέτυχε. Ξέρουν τις αδυναμίες της Ελλάδας όπως και τα καλά τους. Θα μπουν πολύ σοβαρά στα παιχνίδια, γιατί όποιος νικήσει θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο".

Για το τι θα πρέπει να προσέξει η Ελλάδα: "Η Ελλάδα παίζει πολύ δυνατά στην άμυνα. Η αδυναμία της είναι από τα πλάγια. Εκεί η Κροατία έχει έναν παίκτη που είναι πολύ καλός και είναι ο Πέρισιτς, ενώ από αυτή την πλευρά βγαίνει και ο Μάντζουκιτς. Από εκεί πρέπει η Ελλάδα πρέπει να προσέχει τη μεσαία γραμμή της Κροατίας, εκεί που είναι ο Ράκιτιτς με τον Μόντριτς".

Για το αν θα άλλαζε σύστημα στην Ελλάδα για τον αγώνα με την Κροατία και έπαιζε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς: "Είναι δύσκολο να αλλάζεις σύστημα πριν από ένα τέτοιο ματς. Οι παίκτες έχουν μάθει να παίζουν το 4-2-3-1 ή το 4-5-1 στην άμυνα. Είναι δύσκολο να αλλάξεις και να παίξεις 3-5-2 ειδικά από την στιγμή που η Κροατία παίζει με έναν φορ".

Για τις αδυναμίες της Κροατίας: "Οι στατικές φάσεις, γιατί δεν είναι τόσο δυνατή ομάδα όσο η Ελλάδα. Ο αριστερός μπακ, γιατί δεν έχουμε βρει έναν καλό παίκτης εκεί. Ο Πίβαριτς που παίζει σε αυτή τη θέση, δεν είναι σε καλή κατάσταση και δεν ξέρω ποιος θα παίξει. Ο Βρσάλικο έχει παίξει σε αυτή τη θέση, αλλά είναι δεξί μπακ και ήταν καλός μόνο στην άμυνα".

Για το αν μπορεί οι Κροάτες να υποτιμήσουν τα παιχνίδια επειδή οι παίκτες της παίζουν στο κορυφαίο επίπεδο: "Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχει αυτό, ειδικά όταν έχει κάποια αστέρια που νομίζει ότι κερδίζεις με την φανέλα, αλλά δεν νομίζω ότι ο προπονητής θα τους αφήσει να το σκεφτούν έτσι. Είναι τέτοια τα ματς που δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν. Ειδικά απέναντι σε μία ομάδα που έχει τέτοιο παρελθόν".

Για το αν είναι η καλύτερη φουρνιά του ποδοσφαίρου της Κροατίας μετά από εκείνη του 1998: "Είναι καλύτερη και είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε πολύ καλή ηλικία για ποδόσφαιρο. Είναι από 26 έως 30 οι πιο πολλοί. Έχουν τεράστιο κίνητρο. Θα έχει πάρα πολύ κόσμο, γιατί έχουν πωληθεί 25.000 εισιτήρια".

Για την εικόνα που έχει για την Εθνική Ελλάδας: "Νομίζω ότι έχει καλούς παίκτες. Παίζουν πολλά παιδιά στο εξωτερικό. Έχει ένα φοβερό αμυντικό δίδυμο. Έχει τον Φουρτούνη έναν πολύ καλό παίκτη, που παίζει στο "10". Τον έχει δει απέναντι στον Παναθηναϊκό και μου άρεσε. Ο Τοροσίδης είναι τραυματισμένος και δεν ξέρω αν θα παίξει".

Για την πρόβλεψη του: "Και οι δύο ομάδες δικές μου είναι. Θα χαρώ όποιος κι αν πάει. Είμαι Κροάτης, αλλά αγαπάω την Ελλάδα. Η Εθνική έχει τον τεράστιο σεβασμό μου".

Για το αν φοβάται ότι ο αγώνας θα έχει φασαρίες: "Θέλω να περάσει το ματς χωρίς φασαρίες. Φοβάμαι μην γίνει τίποτα και είναι καλή κίνηση που δεν θα έρθουν Έλληνες, αν και είναι δυσάρεστο για το ποδόσφαιρο. Οι οπαδοί στην Κροατία δημιουργούν επεισόδια, γιατί κάποιοι έχουν θέμα με την Κροατία".

Για τη δήλωση του επιθετικού της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια, ότι δεν θα έπαιζε στην εθνική Κροατίας με αυτή την ομοσπονδία: "Η Εθνική είναι πάνω από την πολιτική και τα συμφέροντα. Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα στην κροατική ομοσπονδία".

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ