ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ζάετς: "Έλληνες και Σέρβοι ενωμένοι, αλλά είναι εντάξει απέναντι στους Κροάτες"

Ζάετς: "Έλληνες και Σέρβοι ενωμένοι, αλλά είναι εντάξει απέναντι στους Κροάτες"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής και προπονητής του Παναθηναϊκού, Βέλιμιρ Ζάετς, ανέλυσε το ζευγάρι Κροατία - Ελλάδα και όλες τις προεκτάσεις των δυο αναμετρήσεων, τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά.

Έπειτα από μια σπουδαία καριέρα στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ για μια δεκαετία (1974-1984), ο Βέλιμιρ Ζάετς ήρθε ως σπουδαίο όνομα στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, στον οποίον αγωνίστηκε με τεράστια επιτυχία ως το 1988, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους ξένους ποδοσφαιριστές που ήρθαν ποτέ στα ελληνικά γήπεδα.

Ο "λαγός", όπως ήταν το προσωνύμιό του, επέστρεψε στο "τριφύλλι" με την ιδιότητα του προπονητή την αγωνιστική περίοδο 1996-97, την οποία άπαντες θέλουν να ξεχάσουν, διότι η ομάδα δεν κατάφερε καν να βγει στην Ευρώπη. Ήταν άλλωστε η παρθενική του παρουσία στους πάγκους και ακόμα δεν είχε την απαιτούμενη εμπειρία.

Ο Βέλιμιρ Ζάετς κλήθηκε να σχολιάσει στην πατρίδα του τις επικείμενες αναμετρήσεις με την γαλανόλευκη στο πλαίσιο των αγώνων μπαράζ για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Έχει περάσει αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, ώστε να έχει σφαιρική εικόνα τόσο για τα αγωνιστικά όσο και για τα εξωαγωνιστικά.

"Υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στους δυο λαούς. Υπάρχει έλλειψη πειθαρχίας, αλλά εμείς είμαστε ακόμα καλύτεροι. Υπάρχει ομοιότητα στο ότι η Ελλάδα είναι το ίδιο όμορφη με την Κροατία, αλλά περνάει άσχημα εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης και των πρακτικών τους στη χώρα. Είναι άνθρωποι θερμόαιμοι, δουλεύουν πολύ, έχουν ικανότητες και όταν συναντήσεις τους Έλληνες, είναι πολύ εντάξει άνθρωποι. Παρά το ότι έχουν εξαιρετικές σχέσεις με τους Σέρβους, πάντα είναι δίκαιοι και εντάξει απέναντι στην Κροατία", ανέφερε αρχικά ο Ζάετς.

Μετέπειτα, ανέφερε πως "οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι κοντά σε αυτούς της Ντίναμο Ζάγκρεμπ, τους Bad Blue Boys. Όπως οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι κοντά με αυτούς του Ερυθρού Αστέρα και του ΠΑΟΚ με εκείνους της Παρτιζάν".

Για το πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος την Ελλάδα και για τους αγώνες μπαράζ, ανέφερε: "Η Ελλάδα για μένα είναι κομμάτι δικό μου. Πέρασα μεγάλο μέρος της ζωής μου εκεί. Δε νομίζω ότι θέλαμε αντιπάλους τους Έλληνες, ούτε και αυτοί ήθελαν εμάς. Νομίζω ότι η Κροατία είναι φαβορί, αλλά όχι με μεγάλο ποσοστό. Δεν υπάρχουν μεγάλα ποσοστά στο ποδόσφαιρο, βλέπουμε κάθε μέρα ότι γίνονται εκπλήξεις, αλλά αν γίνει ανάλυση των παικτών και οτιδήποτε άλλο, κυριαρχούμε".

Για τον αμυντικό τρόπο παιχνιδιού της γαλανόλευκης, σχολίασε: "Παίζουν αμυντικά, διότι γνωρίζουν ότι δεν έχουν την ποιότητα να παίξουν διαφορετικά, οπότε ψάχνουν να βρουν την σωστή τακτική ανάλογα με την φιλοσοφία τους. Εξετάζουν εξαιρετικά τον κάθε αντίπαλο. Ξεψαχνίζουν τον αντίπαλο και τον μπλοκάρουν. Η αμυντική τακτική της Ελλάδας είναι καλή και οργανωμένη και παίζει χωρίς μεγάλο ρίσκο".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ