ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Χωρίς Ναϊνγκολάν, Μιραλάς η προεπιλογή του Βελγίου για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Belgium's Radja Nainggolan, right, in action during an international friendly soccer match between Belgium and Saudi Arabia at King Baudouin stadium in Brussels on Tuesday, March 27, 2018. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
Belgium's Radja Nainggolan, right, in action during an international friendly soccer match between Belgium and Saudi Arabia at King Baudouin stadium in Brussels on Tuesday, March 27, 2018. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ανακοίνωσε την προεπιλογή της Εθνικής ομάδας για το Μουντιάλ της Ρωσίας αφήνοντας εκτός 28άδας τους Ναϊνγκολάν και Μιραλάς.

Η φήμη που υπήρχε τις τελευταίες μέρες πως ο Ρατζά Ναϊνγκολάν δεν θα βρισκόταν στις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, για το Μουντιάλ της Ρωσίας επιβεβαιώθηκε.

Ο μέσος της Ρόμα θα λείψει από το Παγκόσμιο Κύπελλο για λόγους τακτικής όπως τόνισε ο Ισπανός προπονητής στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με την ανακοίνωση της προεπιλογής την Δευτέρα (21/5) το μεσημέρι.

Ο Μαρτίνεθ έχει επιλέξει 28 ποδοσφαιριστές και πλην του Ναϊνγκολάν εκτός είναι και οι Μιραλάς, Ορίγκι ενώ η τελική 23άδα θα ανακοινωθεί μετά το φιλικό με την Πορτογαλία στις 4 Ιουνίου.

Θυμίζουμε πως στα γήπεδα της Ρωσίας το Βέλγιο θα αντιμετωπίσει για τον 7ο όμιλο την την Αγγλία, τον Παναμά και την Τυνησία

Η 28άδα του Βελγίου:

Τερματοφύλακες

Τιμπό Κουρτουά (Τσέλσι)

Κουν Κάστιλς (Βόλφσμπουργκ)

Σιμόν Μινιολέ (Λίβερπουλ)

Ματς Σελς (Άντερλεχτ)

Αμυντικοί

Τόμπι Αλντερβάιρελντ (Τότεναμ)

Ντεντρίκ Μπογιατά (Σέλτικ)

Λοράν Σιμάν (Los Angeles FC)

Κριστιάν Καμπασέλε (Γουότφορντ)

Βενσάν Κομπανί (Μάντσεστερ Σίτι)

Ζορντάν Λουκακού (Λάτσιο)

Τομά Μενιέ (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Τόμας Βερμάλεν (Μπαρτσελόνα)

Γιαν Βερτόνχεν (Τότεναμ)

Μέσοι

Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο (Dalian Yifang)

Νασέρ Σαντλί (Γουέστ Μπρομ)

Κέβιν Ντε Μπράινε (Μάντσεστερ Σίτι)

Μουσά Ντεμπελέ (Τότεναμ)

Λιντέρ Ντεντονκέρ (Άντερλεχτ)

Μαρουάν Φελαϊνί (ManUtd)

Έντεν Αζάρ (Τσέλσι)

Τόργκαν Αζάρ (Γκλάντμπαχ)

Γιούρι Τίλεμανς (Μονακό)

Αξέλ Βιτσέλ (Tianjin Quanjian)

Επιθετικοί

Μισί Μπατσουαγί (Ντόρτμουντ)

Κριστιάν Μπεντεκέ (Κρίσταλ Πάλας)

Αντνάν Γιανουζάι (Σοσιεδάδ)

Ρομελού Λουκακού (ManUtd)

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

ΜΑΡΤΙΝΕΘ: "ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ"

Όπως ήταν λογικό ο αποκλεισμός του Ναϊνγκολάν ήταν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στη συνέντευξη Τύπου ακολούθησε με τις πρώτες ερωτήσεις να αφορούν τον λόγο για τον οποίο έμεινε εκτός. Ο Μαρτίνεθ αφού αποκάλυψε ότι συναντήθηκε μαζί του στην Ρώμη σημείωσε πως οι λόγοι που δεν συμπεριλήφθηκε στην 28άδα έχουν να κάνουν με την τακτική του Βελγίου.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

"Είναι κατανοητή ερώτηση καθώς ο Ναϊνγκολάν είναι τοπ ποδοσφαιριστής. Ο λόγος που έμεινε εκτός είναι σαφής, είναι λόγοι τακτικής. Τα δυο τελευταία χρόνια δουλεύουμε επιθετικά με ένα συγκεκριμένο σύστημα και άλλοι παίκτες μέσα στην ομάδα έχουν αυτούς τους ρόλους. Ξέρουμε ότι ο Ρατζά έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ομάδα του και δεν μπορούμε να του δώσουμε αυτό τον ρόλο στην Εθνική.

Ταξίδεψα χθες να τον δω στην Ρώμη και συζητήσαμε μαζί για το θέμα αυτό. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, καταλαβαίνω πόσο αγαπητός είναι στον κόσμο αλλά η απόφαση ήταν δική μου και του υπόλοιπου τιμ. Ήταν μια απόφαση τακτικής καθώς δεν μπορούσαμε να του δώσουμε τον ρόλο που έπρεπε. Δεν είναι μια απόφαση που πάρθηκε εν λευκό".

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ