ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Χωρίς Μπάντελ η Κροατία, αγωνία για Μάντζουκιτς

Χωρίς Μπάντελ η Κροατία, αγωνία για Μάντζουκιτς

Η Κροατία θα στερηθεί των υπηρεσιών του Μίλαν Μπάντελ στα ματς με την Ελλάδα, ενώ ίσως την τελευταία στιγμή να κριθεί η συμμετοχή του Μάριο Μάντζουκιτς. Οι δηλώσεις των Πέρισιτς και Λόβρεν

Ο Μίλαν Μπάντελ δεν θα ενισχύσει την Κροατία στα μπαράζ με την Ελλάδα για ένα εισιτήριο στα τελικά του Μουντιάλ 2018, καθώς τραυματίστηκε στην αναμέτρηση της Φιορεντίνα με τη Ρόμα την Κυριακή.

Ταξίδεψε στην Κροατία, αλλά οι εξετάσεις έδειξαν πως το πρόβλημα στο αριστερό του πόδι είναι τόσο σοβαρό (θλάση δεύτερου βαθμού στον αριστερό δικέφαλο) όσο χρειάζεται για να τον βγάλει εκτός "μάχης" (και στα δυο ματς).

Ενοχλήσεις είχε και Μάριο Μάντζουκιτς στον αγώνα της Γιουβέντους με την Μπενεβέντο και οι εξετάσεις που υποβλήθηκε την Δευτέρα δεν έδειξαν κάποια ζημιά, αλλά πρέπει να ακολουθήσει συντηρητικό πρόγραμμα.

Ο έμπειρος επιθετικός έκανε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και η κατάστασή του θα εκτιμάται ημέρα με την ημέρα. Θυμίζουμε πως το πρώτο ματς διεξάγεται την Πέμπτη στο Ζάγκρεμπ (21:45) και η ρεβάνς την Κυριακή στο Φάληρο (21:45).

Η πιθανή 11άδα

Ο Μπάντελ είναι αμυντικός μέσος και πιθανότατα θα ήταν βασικός, δίνοντας ελευθερία κινήσεων στους Μόντριτς και Ράκιτιτς (είναι τραυματίας ο Κόβατσιτς). Πιθανότερο σενάριο φαντάζει πλέον τη θέση του να πάρει ο Μάριο Πάσαλιτς, ο οποίος παίζει δανεικός στην Σπαρτάκ Μόσχας από την Τσέλσι.

Πέρσι ήταν στη Μίλαν και είναι κεντρικός μέσος, ενώ αν δεν τον επιλέξει ο Ζλάτκο Ντάλιτς ίσως βάλει δίδυμο τους Μόντριτς και Ράκιτιτς, κάνοντας ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του.

Θα μπορούσε να παίξει δηλαδή μπροστά τους Κράμαριτς, με τους Μπρόζοβιτς και Πέρισιτς στα άκρα και στην κορυφή τον Μάντζουκιτς (αν είναι ανέτοιμος, τότε τον Κάλινιτς της Μίλαν).

Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Πίβαριτς, Πάσαλιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Κράμαριτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς. Αυτή είναι η πιθανή 11άδα και πάμε να δούμε τώρα τις πιθανές διαφοροποιήσεις.

Ο Μάτεϊ Μίτροβιτς, διεκδικεί θέση στο κέντρο της άμυνας, κάτι που θα μπορούσε να στείλει τον Βίντα δεξί μπακ και τον Βρσάλκο αριστερό (άρα στον πάγκο τον Πίβαριτς).

Επειδή ο Μπρόζοβιτς μόλις επέστρεψε από τραυματισμό, δύσκολα θα ξεκινήσει, αν τελικά όμως είναι στην 11άδα, τότε θα γίνει αυτό που προαναφέραμε, δηλαδή δεν θα παίξει ο Πάσαλιτς (ή ο Μπράνταριτς της Ριέκα) και ο Μόντριτς θα είναι δύδιμο στο κέντρο με τον Ράκιτιτς, με τον Κράμαριτς πίσω από τον Μάντζουκιτς (ή τον Πέρισιτς).

Πάντως, ο Μάντζουκιτς μπορεί να παίξει και αριστερά, να πάει δεξιά ο Πέρισιτς, ο Κάλινιτς στην κορυφή και ο Κράμαριτς πίσω του ή βέβαια ο Μόντριτς με Πάσαλιτς και Ράκιτιτς στο κέντρο.

Πέρισιτς: "Ξέρουμε πως θα παίξουν αμυντικά"

"Θέλουμε να νικήσουμε στο πρώτο ματς για να κάνουμε πιο εύκολο το έργο στη ρεβάνς και όλοι ξέρουν πως σίγουρα η Ελλάδα θα παίξει αμυντικά, θα δοκιμάσει κάθε μέθοδο", τόνισε ο εξτρέμ της Ίντερ, Ίβαν Πέρισιτς στην πρώτη συγκέντρωση των διεθών στο Ζάγκρεμπ.

"Έχουμε όμως τα όπλα μας στην επίθεση και θα προσπαθούσουμε να τελειώσουμε τα πάντα στο πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ. Όπως στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου με την Ουκρανία, που ήταν ένα αποφασιστικό ματς και πήγαμε εξαιρετικά".

Λόβρεν: "Δεν θα είναι εύκολο"

Ο κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ, Ντέγιαν Λόβρεν, ανέφερε: "Όλοι μας περιμένουμε τη νίκη, αλλά δεν θα είναι εύκολη. Θυμόμαστε την ήττα στην Ελλάδα το 2011, αλλά έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Έχουμε πολύ πιο έμπειρη ομάδα και είμαστε πεπεισμένοι πως μπορούμε να περάσουμε στο Μουντιάλ. Θα είναι δύσκολο όμως και ας έχουμε παίκτες που παίζουν σε σπουδαίους συλλόγους".

photo: hns-cff.hr

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ