ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Χωρίς Ιγκουαΐν, Παστόρε για την πρόκριση στο Μουντιάλ η Αργεντινή

Argentina's forward Gonzalo Higuain reacts during a 2018 World Cup qualifying soccer match in Cordoba, Argentina, Tuesday, Oct. 11, 2016. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Argentina's forward Gonzalo Higuain reacts during a 2018 World Cup qualifying soccer match in Cordoba, Argentina, Tuesday, Oct. 11, 2016. (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP PHOTO/NATACHA PISARENKO

Ανακοινώθηκαν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται εκτός Αργεντινής και βρίσκονται στην αποστολή της εθνικής ομάδας για τα παιχνίδια της που θα κρίνουν την πρόκριση στο Μουντιάλ 2018. Εκτός έμειναν Ιγκουαΐν, Παστόρε.

Ο Χόρχε Σαμπαόλι ανακοίνωσε τους παίκτες που αγωνίζονται εκτός Αργεντινής και στους οποίους υπολογίζει για τους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, που θα κρίνουν και την παρουσία ή την απουσία της χώρας από τη διοργάνωσης.

Ο Αργεντινός προπονητής "έκοψε" από τις προτιμήσεις του τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος δεν αγωνίστηκε ούτε στα προκριματικά του Σεπτεμβρίου. Αντιθέτως, κλήθηκε ξανά ο 29χρονος φορ της Αταλάντα, Αλεχάντρο Γκόμες, ο οποίος σκόραρε και στο Europa League με την ιταλική ομάδα.

Εκτός επιλογών έχουν μείνει αρκετοί πρωτοκλασάτοι αμυντικοί, όπως ο Ματέο Μουσάκιο, ο Εσεκιέλ Γκαράι και ο Νικολάς Παρέχα. Αντιθέτως, στην άμυνα θα συνεισφέρει ο Εμανουέλ Μαμάνα, ο οποίος είναι ο ένας από τους τρεις παίκτες της Ζενίτ (Εμιλιάνο Ριγκόνι, Λεάντρο Παρέδες οι άλλοι δύο) στην αποστολή των "λεγεωνάριων".

Οι τραυματίες Γκουίντο Κορέα και Χερόνιμο Ρούλι έμειναν εκτός επιλογών, όπως και οι Αουγκούστο Φερνάντες, Μανουέλ Λανσίνι και Χαβιέρ Παστόρε.

Οι επιλογές αυτές αφορούν τον εντός έδρας αγώνα με το Περού στο "Μπομπονέρα" την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και τον εκτός έδρας αγώνα με το Εκουαδόρ την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου. Η έκβαση των δύο παιχνιδιών θα κρίνει εάν η φιναλίστ του Μουντιάλ 2014 θα μπορεί να διεκδικήσει τα πρωτεία στη Ρωσία, αφού τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στην 5η θέση του προκριματικού ομίλου στη ζώνη της Νότιας Αμερικής, που ισοδυναμεί με μπαράζ με τη Νέα Ζηλανδία.

Μετά από τις δύο ισοπαλίες με Ουρουγουάη και Βενεζουέλα τον Σεπτέμβριο, Χιλή, Παραγουάη και Εκουαδόρ βρίσκονται στο κυνήγι της Αργεντινής, η οποία πλέον δεν έχει περιθώριο για άλλες απώλειες.

Οι 23 της αποστολής

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Σέρχιο Ρομέρο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ναουέλ Γκουζμάν (Τίγκρες), Αγκουστίν Μαρκεζίν (Αμέρικα)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Νικολάς Οταμέντι (Μάντσεστερ Σίτι), Γκαμπριέλ Μερκάδο (Σεβίλλη), Χαβιέρ Μαστσεράνο (Μπαρτσελόνα), Φεντερίκο Φάσιο (Ρόμα), Εμανουέλ Μαμάνα (Ζενίτ), Χερμάν Πεσέλα (Φιορεντίνα)

ΜΕΣΟΙ

Έβερ Μπανέγα (Σεβίλλη), Λεάντρο Παρέδες (Ζενίτ), Λούκας Μπίγλια (Μίλαν), Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα), Μάρκος Ακούνια (Σπόρτινγκ), Αλεχάντρο Γκόμες (Αταλάντα), Εμιλιάνο Ριγκόνι (Ζενίτ), Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν Ζερμέν)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι), Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους), Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Μάουρο Ικάρντι (Ίντερ)

Photo credits: AP Photo/Natacha Pisarenko

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ