ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Χετεμάι: "Δεν μπορώ να παίξω εναντίον της πατρίδας μου"

Χετεμάι: "Δεν μπορώ να παίξω εναντίον της πατρίδας μου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ενας από τους πιο πιστούς Κοσοβάρους είναι ο Περπαρίμ Χετεμάι, αν και αγωνίζεται με την εθνική Φινλανδίας. Οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Δύσκολη στιγμή για τον ίδιο, ενώ... ανοιχτό παραμένει το μέλλον του.

Ενας από τους πιο πιστούς Κοσοβάρους είναι ο Περπαρίμ Χετεμάι. Ο Φινλανδός άσος, από τον καιρό που αγωνιζόταν στην ΑΕΚ, σε κάθε ευκαιρία δήλωνε υπερήφανος για την καταγωγή του, παρότι το Κόσοβο δεν είχε αναγνωριστεί διεθνώς ως ανεξάρτητο κράτος.

Τώρα, που εντάχθηκε στους κόλπους της FIFA και σε λίγες ημέρες η εθνική ομάδα της χώρας θα δώσει τον πρώτο της επίσημο αγώνα, ο Χετεμάι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αφού η τύχη τα΄φερε έτσι ώστε αντίπαλος να είναι η Φινλανδία.

"Συζητήσαμε και μου είπε ότι για προσωπικούς λόγους, δεν επιθυμεί να αγωνιστεί εναντίον της πατρίδας του. Είναι πολύ λεπτή υπόθεση και στηρίζω στο έπακρο την απόφασή του", είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Φινλανδίας, Χανς Μπάκε.

Συμπτωματικά, ο Μπάκε και ο Χετεμάι είχαν έλθει σχεδόν ταυτόχρονα στην Ελλάδα, αλλά ποτέ δεν συναντήθηκαν! Ο "Πέρπα" αποκτήθηκε από την ΑΕΚ στις 26 Σεπτεμβρίου 2006, ενώ δέκα ημέρες νωρίτερα ο Μπάκε είχε παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, μετά από μόλις τρεις αγώνες πρωταθλήματος και έναν (με τη Μέταλουργκ Ζαπορίζιε) για την Ευρώπη.

"θα συζητήσουμε το μέλλον του, μετά το ματς", πρόσθεσε ο Μπάκε. Ο αγώνας θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου στο Τούρκου και η απουσία του Χετεμάι αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, δεδομένου ότι η FIFA δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το καθεστώς που θα ισχύει για ποδοσφαιριστές που επιθυμούν να αγωνιστούν σε νέα μέλη της, όπως το Κόσοβο και το Γιβραλτάρ.

Είναι πολύ πιθανό να δώσει το δικαίωμα επιλογής σε όσους πληρούν τις τυπικές προδιαγραφές (υπηκοότητα) χωρίς να παίζει ρόλο αν έχουν αγωνιστεί σε άλλη εθνική ομάδα ή όχι. Στην περίπτωση αυτή, είναι κάτι παραπάνω από πιθανό ο 29χρονος Χετεμάι να προτιμήσει τα γαλάζια του Κόσοβου από αυτά της Φινλανδίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ