ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Χαραλαμπίδης: "Νιώθουμε Έλληνες, αλλά θέλουμε να παίξουμε για μας"

Χαραλαμπίδης: "Νιώθουμε Έλληνες, αλλά θέλουμε να παίξουμε για μας"
EUROKINISSI

Ο αρχηγός της Εθνικής Κύπρου, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης μίλησε για τον αγώνα με την Εθνική μας ομάδα και στάθηκε στο ότι είναι δυο ομάδες αδελφοποιημένες και πως 22 ποδοσφαιριστές θα σταθούν στον εθνικό ύμνο και θα τραγουδούν.

Ο αρχηγός της Εθνικής Κύπρου, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, μίλησε στον Super Sport FM Κύπρου για τον αγώνα με την Εθνική μας ομάδα στο ΓΣΠ της Λευκωσίας το βράδυ του Σαββάτου (5/10), τονίζοντας πως 22 ποδοσφαιριστές θα σταθούν στον εθνικό ύμνο και θα τραγουδούν. Ο ίδιος ανέφερε πως νιώθουν Έλληνες οι Κύπριοι, αλλά θα παίξουν για τους εαυτούς του απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Είναι ένας όμορφος αγώνας εναντίον της Ελλάδας. Μιλάμε για δύο εθνικές ομάδες αδελφοποιημένες. Θα σταθούμε στον εθνικό ύμνο και θα τραγουδάμε και οι 22 ποδοσφαιριστές.

Έχουμε την ίδια κουλτούρα, θρησκεία και γλώσσα. Νιώθουμε Έλληνες, όμως θέλω να το παραλληλίσω, με την εποχή που ήμασταν μικροί, τότε που παίζαμε με την άλλη γειτονιά. Ο καθένας ήθελε να νικήσει για τον εγωισμό του.

Θέλουμε να παίξουμε για μας. Ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει κίνητρα που θέλει να αναδείξει. Ήμασταν λάτρεις της εθνικής Ελλάδας, όταν παίζει σε Euro και Μουντιάλ, όμως τώρα θα παίξουμε για την Εθνική μας και ο καλύτερος ας κερδίσει".

Για την προσπάθεια διάκρισης της Εθνικής…

"Υπάρχει ένα πρόγραμμα και θέλουμε μια μέρα να παίξει η Εθνική σε τελική φάση. Είναι ένα όνειρο για μένα. Πολλές φορές ακούγεται απομακρυσμένο. Και για το ΑΠΟΕΛ πριν 20 χρόνια, αν λέγαμε ότι θα έφτανε να παίξει 7 φορές στους ομίλους, ποιος θα το πίστευε; Θέλουμε να πάμε σε ένα Euro ή σε ένα Μουντιάλ.

Αυτό προϋποθέτει πολλούς παράγοντες. Δεν πρέπει να παραμείνει όνειρο. Έχουν μπει αρκετοί στόχοι. Θα πρέπει να υπάρχει στήριξη από όλους. Να στηριχτεί ο Κύπριος ποδοσφαιριστής. Το μέλλον της εθνικής μας είναι ο Κύπριος ποδοσφαιριστής. Πρέπει να είναι έτοιμος για την υπέρβαση όταν θα παίζει με καλύτερες ομάδες.

Αυτή η Εθνική, ίσως να είναι η μοναδική που εμπεριέχει ποδοσφαιριστές που μεγάλωσαν σε ακαδημίες του εξωτερικού. Μεγάλωσαν σε ακαδημίες της Άρσεναλ, της Γιουβέντους, της Νότιγχαμ Φόρεστ. Είχαν μεγαλύτερες παραστάσεις που τους βοήθησαν να γίνουν επαγγελματίες. Αυτή η εθνική έχει το καλύτερο υλικό για να χτίσει πάνω της ο προπονητής και να έρθουν οι επιτυχίες. Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και καλύτερους επαγγελματίες".

Ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης έκανε εισηγήσεις προς την ομοσπονδία…

"Θα πρέπει η ομοσπονδία να δώσει περισσότερα λεπτά στους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Αν για παράδειγμα, παίζουν δύο Κύπριοι υποχρεωτικά, θα ήταν ένα βήμα για να πάει ο Κύπριος σε ένα επίπεδο πιο πάνω. Θα πρέπει να ανεβάσουμε την ποιότητα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Το επίπεδο μας έχει πέσει, όπως και ο ρυθμός και η ένταση των αγώνων,. Επίσης έχει πληγεί η αξιοπιστία και αυτό επηρεάζει την παρουσία του κόσμου".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ