ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Βουλευτής στο Ιράν ξέσπασε με αφορμή την κλήση του Μασούντ

Iran's Masoud Shojaei and Ashkan Dejagah (21) argue with referee Milorad Mazic from Serbia during the group F World Cup soccer match between Argentina and Iran at the Mineirao Stadium in Belo Horizonte, Brazil, Saturday, June 21, 2014. (AP Photo/Martin Meissner)
Μασούντ (AP Photo/Martin Meissner) AP

Ο Μοχαμάντ Αλί Πουρμοχτάρ, βουλευτής στο Ιράν, ξέσπασε με αφορμή την επιστροφή του Μασούντ Σοτζέι στην εθνική. Εξαπέλυσε επίθεση στο υπουργείο εσωτερικών και αθλητισμού της χώρας.

Η συμμετοχή του Σοτζέι Μασούντ στον ευρωπαϊκό αγώνα του Πανιωνίου με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ τον περασμένο Αύγουστο προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στο Ιράν, με αποτέλεσμα ο 33χρονος χαφ να μείνει για αρκετούς μήνες εκτός εθνικής. Προ ημερών, ωστόσο, ήταν μέσα στις επιλογές του Κάρλος Κεϊρόζ για το φιλικό με την Τυνησία.

Ο μέσος της ΑΕΚ χρησιμοποιήθηκε από τον Πορτογάλο τεχνικό, εξέλιξη βέβαια που προκάλεσε νέες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας. Ο βουλευτής Μοχαμάντ Αλί Πουρμοχτάρ παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων " Fars" και επιτέθηκε στο υπουργείο αθλητισμού και εσωτερικών, αλλά και στην ομοσπονδία.

"Περίμενα ότι το υπουργείο εσωτερικών θα αναλάμβανε την υπόθεση και θα είχε σοβαρή επιρροή στο όλο ζήτημα. Αποδείχθηκε όμως ότι όσα ειπώθηκαν προ μηνών δεν είχαν καμία βάση και ότι έγιναν μόνο και μόνο για να κατευνάσουν την κοινή γνώμη. Η κλήση του Μασούντ στην εθνική ομάδα είναι μη αποδεχτή και το υπουργείο αθλητισμού πρέπει να λογοδοτήσει".

Πριν από τον αγώνα με τον Τυνησία ο Μασούντ δεν είχε κρύψει τη χαρά του για την επιστροφή του στην εθνική. "Ε ίμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος της ομάδας. Αν και δεν έχει καταρτιστεί η τελική λίστα για το Μουντιάλ, και μόνο το γεγονός ότι επέστρεψα με κάνει χαρούμενο και υπερήφανο".

Στο Ιράν δεν αναγνωρίζουν ως κράτος το Ισραήλ και η συμμετοχή του Μασούντ στο παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι κατ' αυτούς έμμεση αναγνώρισή του. Άλλωστε δεν επιτρέπεται σε κάθε Ιρανό πολίτη να ταξιδέψει σε "παλαιστινιακά εδάφη", όπως ακριβώς αναγράφεται η περιοχή στα διαβατήριά τους.

(AP Photo/Martin Meissner)

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ