ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Το Περού - Νέα Ζηλανδία κρίνει τα γκρουπ δυναμικότητας του Μουντιάλ

Το Περού - Νέα Ζηλανδία κρίνει τα γκρουπ δυναμικότητας του Μουντιάλ

Η έκβαση της ρεβάνς μεταξύ του Περού και της Νέας Ζηλανδίας θα κρίνει τα γκρουπ δυναμικότητας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 ενόψει της κλήρωσης της 1ης Δεκεμβρίου. Ποιες ομάδες θέλουν αποκλεισμό των Περουβιανών.

Η Αυστραλία ήταν η 31η ομάδα που πήρε την πρόκριση για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, ύστερα απ' τη νίκη με 3-1 επί της Ονδούρας. Πλέον, το τελευταίο εισιτήριο διεκδικούν το Περού και η Νέα Ζηλανδία, οι οποίες κοντράρονται τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/11).

Η αναμέτρηση, πέρα απ' τις δύο ομάδες, είναι σημαντική και όσον αφορά στα γκρουπ δυναμικότητας του Μουντιάλ. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που επικρατήσει το Περού, τότε θα καταλάβει μία θέση στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, το οποίο σημαίνει πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα υπόλοιπα γκρουπ.

Αντίθετα, αν η Νέα Ζηλανδία κάνει την έκπληξη κι αφήσει εκτός συνέχειας το φαβορί του ζευγαριού, τότε η Δανία κι η Σερβία θα "σκαρφαλώσουν" στο δεύτερο και τρίτο γκρουπ αντίστοιχα, καθώς αυτή την στιγμή είναι επικεφαλής του τρίτου και τέταρτου γκρουπ. Σε ό,τι αφορά στη Νέα Ζηλανδία, ό,τι κι αν γίνει, θα βρίσκεται στο τέταρτο γκρουπ, αφού βρίσκεται πολύ χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην κλήρωση της 1ης Δεκεμβρίου τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας έχουν δημιουργηθεί με βάση την παγκόσμια κατάταξη για πρώτη φορά στην ιστορία, αφού μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 μόνο το πρώτο γκρουπ ήταν βάσει της παγκόσμιας κατάταξης (συν την οικοδέσποινα χώρα) και τα υπόλοιπα τρία ήταν βασισμένα σε γεωγραφικά κριτήρια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ:

Το Περού - Νέα Ζηλανδία κρίνει τα γκρουπ δυναμικότητας του Μουντιάλ
TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ