ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Το εκπληκτικό infographic της Marca για τον Μπουφόν

Italy goalkeeper Gianluigi Buffon waves as he leaves the pitch after losing the Euro 2016 quarterfinal soccer match between Germany and Italy, at the Nouveau Stade in Bordeaux, France, Saturday, July 2, 2016. (AP Photo/Michael Probst)
Italy goalkeeper Gianluigi Buffon waves as he leaves the pitch after losing the Euro 2016 quarterfinal soccer match between Germany and Italy, at the Nouveau Stade in Bordeaux, France, Saturday, July 2, 2016. (AP Photo/Michael Probst) AP

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν φτάνει τους 1.000 αγώνες στην πλούσια καριέρα του και η ιστοσελίδα της "Marca" ετοίμασε ένα εντυπωσιακό infographic με τα κατορθώματά του.

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν συνεχίζει ακάθεκτος να καθορίζει την ελίτ των τερματοφυλάκων στο διεθνές στερέωμα και την Παρασκευή, στον προκριματικό του Μουντιάλ 2018 με αντίπαλο την Αλβανία, θα πραγματοποιήσει μία ιστορική ατομική επίδοση.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας πρόκειται να πραγματοποιήσει την 168η εμφάνισή του με τη "σκουάντρα ατζούρα", ωστόσο αυτός ο αγώνας θα είναι και ο υπ' αριθμόν 1.000 σε επίπεδο ανδρών!

Ο 39χρονος Μπουφόν μετράει ήδη 652 αγώνες στο πρωτάθλημα και μάλιστα στη νίκη επί της Σαμπντόρια στη Γένοβα έγινε ο παίκτης της Γιουβέντους με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στη Serie A με 39.706, ξεπερνώντας τα 39.680 του Τζιαμπιέρο Μπονιπέρτι.

Από το ιστορικό 0-0 με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ιταλίας και Ευρώπης Μίλαν στις 19 Νοεμβρίου 1995, όταν ο Νέβιο Σκάλα τον εμπιστεύτηκε για να υπερασπιστεί την εστία της Πάρμα απέναντι στους Ρομπέρτο Μπάτζιο και Ζορζ Γουεά, μέχρι να γίνει η πιο ακριβή μεταγραφή τερματοφύλακα στην ιστορία του ποδοσφαίρου το 2001, πραγματοποίησε 220 εμφανίσεις στο "Ένιο Ταρντίνι".

Με τους "μπιανκονέρι" μετράει 612 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και συνεχίζει ακάθεκτος, τόσο σε σύλλογο όσο και σε εθνική ως αρχηγός, μέχρι τουλάχιστον το 2018 και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Η ιστοσελίδα της " Marca" και ο γραφίστας της, Ρουμπέν Χιμένο, ετοίμασαν ένα εντυπωσιακό infographic ενόψει του 1.000ού αγώνα του Μπουφόν την Παρασκευή στο "Ρέντζο Μπαρμπέρα" του Παλέρμο.

Το εκπληκτικό infographic της Marca για τον Μπουφόν

Photo credits: AP Photo/Michael Probst

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ