ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Το εφιαλτικό σενάριο να χάσει το Μουντιάλ ο Ντεμπελέ

Barcelona's Ousmane Dembele, centre, leaves the pitch injured during a Spanish La Liga soccer match between Getafe and Barcelona at the Alfonso Perez stadium in Getafe, outside Madrid, Saturday, Sept. 16, 2017. Barcelona won 2-1. (AP Photo/Francisco Seco)
Barcelona's Ousmane Dembele, centre, leaves the pitch injured during a Spanish La Liga soccer match between Getafe and Barcelona at the Alfonso Perez stadium in Getafe, outside Madrid, Saturday, Sept. 16, 2017. Barcelona won 2-1. (AP Photo/Francisco Seco) AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Οι πρώτοι μήνες του Ουσμάν Ντεμπελέ στη Μπαρτσελόνα είναι εφιαλτικοί και ο κίνδυνος να μείνει εκτός αποστολής της Γαλλίας για το Μουντιάλ δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Όταν ο Ουσμάν Ντεμπελέ μετακόμισε το καλοκαίρι στη Μπαρτσελόνα, προερχόμενος από εξαιρετικές εμφανίσεις στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, έβλεπε ένα μεγάλο του όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Ο 20χρονος προοριζόταν για να αντικαταστάτης του Νεϊμάρ, με τους Καταλανούς να σπαταλούν 105.000.000 ευρώ για να τον προσθέσουν στο δυναμικό τους.

Οι πρώτοι μήνες του Γάλλου εξτρέμ όμως είναι εφιαλτικοί και δεν έχουν να κάνουν με την αγωνιστική του παρουσία, διότι πολύ απλά έχει παίξει ελάχιστα. Ο νεαρός τραυματίστηκε νωρίς στη σεζόν, μένοντας μεγάλο διάστημα εκτός δράσης, επέστρεψε για να προλάβει να παίξει τέσσερα ματς πρωταθλήματος, προτού χτυπήσει και πάλι, αυτή τη φορά στο μηρό στον αγώνα με τη Ρεάλ Σοθιεδάδ, μένοντας εκτός για περίπου ένα μήνα.

Αυτό σημαίνει πως θα χάσει τους αγώνες πρωταθλήματος με Μπέτις (21/01), Αλαβές (28/01), Εσπανιόλ (04/02) και Χετάφε (11/02), καθώς και τα παιχνίδια Κυπέλλου με Εσπανιόλ (17/01 & 25/01). Ο διεθνής άσος είναι ουσιαστικά ανενεργός εδώ και καιρό, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να μένει πίσω και στις προτιμήσεις του Ντιντιέ Ντεσάν για την αποστολή της Γαλλίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο ομοσπονδιακός κόουτς των "τρικολόρ" είναι δεδομένο πως ποντάρει πολλά πάνω του, είναι παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολλά, όμως με τον ερχομό και του Κοουτίνιο στη Μπαρτσελόνα, αλλά και με την ομάδα να έχει ρολάρει για τα καλά, ουδείς ξέρει ακόμα και αν επιστρέψει, θα μπορέσει να βρει χώρο και χρόνο για να παίξει όσο θα ήθελε.

Ο προπονητής της Γαλλίας θέλει το καλοκαίρι παίκτες που βρίσκονται στο 100%, που έχουν αγωνιστικό ρυθμό και συμμετοχές στο ενεργητικό τους. Επίσης, είναι δεδομένο πως θα προτιμήσει παίκτες που θα έχουν πρωταγωνιστήσει όλη τη σεζόν, διότι κακά τα ψέματα η Γαλλία πάει στη Ρωσία για να διεκδικήσει το τρόπαιο και είναι από τα φαβορί. Δεν θα ρισκάρει να τον πάρει, αν δεν είναι σίγουρος ότι θα βοηθήσει.

Η παρουσία του Ντεμπελέ στο Μουντιάλ τίθεται εν αμφιβόλω, όταν ειδικά υπάρχει πληθώρα επιλογών για τις θέσεις στην επίθεση. Οι Εμπαπέ, Λεμάρ, Λακαζέτ, Κομάν, Μαρσιάλ, Φεκίρ, Τοβέν μπορούν να καλύψουν επάξια το κενό του Ντεμπελέ, ο ίδιος το γνωρίζει αυτό και είναι βέβαιο ότι τον αγχώνει η σκέψη ότι μένει πίσω στην κούρσα για μια θέση στις κλήσεις για το Μουντιάλ.

Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι και θα πρέπει να φορτσάρει, αν δεν θέλει να περιμένει άλλα τέσσερα χρόνια για να ζήσει τη μαγεία της παρουσίας στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη. Προς το παρόν, κοστίζει 734.265 ευρώ το λεπτό στη Μπαρτσελόνα και είναι στα... πιτς.

AP Photo/Francisco Seco

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ