ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Το απόλυτο μηδέν για Δανία και Ιρλανδία

Ireland's Cyrus Christie and Denmark's Christian Eriksen , right, vie for the ball during the World Cup qualifying play-off first leg soccer match between Denmark and the Republic of Ireland at Parken stadium in Copenhagen, Denmark, Saturday, Nov. 11, 2017. (Jens Dresling/Ritzau via AP)
Ireland's Cyrus Christie and Denmark's Christian Eriksen , right, vie for the ball during the World Cup qualifying play-off first leg soccer match between Denmark and the Republic of Ireland at Parken stadium in Copenhagen, Denmark, Saturday, Nov. 11, 2017. (Jens Dresling/Ritzau via AP) JENS DRESLING/RITZAU VIA AP

Δανία και Ιρλανδία προσέφεραν 90 λεπτά χείριστου ποδοσφαίρου, με συνέπεια το 0-0 να επιστεγάσει τις προσπάθειές τους στο "Πάρκεν" της Κοπεγχάγης για τον πρώτο αγώνα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Η Δανία προσπαθούσε αλλά δεν μπορούσε, η Ιρλανδία δεν προσπαθούσε ούτε μπορούσε και το 0-0 στο "Πάρκεν" αφήνει ανοιχτούς τους λογαριασμούς μεταξύ των δύο ομάδων στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Το 1ο ημίχρονο άρχισε με τη Δανία να έχει την κατοχή και την ομάδα του Μάρτιν Ο' Νιλ να ακολουθεί πιστά το πλάνο του έμπειρου τεχνικού, που εμφανώς κυνηγούσε το μηδέν.

Δύο φάσεις θα μπορούσαν να χαλάσουν τα σχέδια, δύο διπλές ευκαιρίες στο 11' και στο 32'. Πρώτα ο Γενς Λάρσεν νικήθηκε από τον Ζακ Ράντολφ, όπως και ο Αντρέας Κορνέλιους στο ριμπάουντ, ενώ στη δεύτερη φάση ήταν η σειρά του Κρίστιαν Έρικσεν να χάσει από τον Ιρλανδό τερματοφύλακα, με τον Πιόνε Σίστο να στέλνει την μπάλα άουτ κατόπιν.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν να αντιπαρατάξουν στο 43' απλά ένα τετ α τετ του Σάιρους Κρίστι στην κλειστή γωνία του Κάσπερ Σμάιχελ, ο οποίος κατάφερε να διώξει σε κόρνερ.

Το 2ο ημίχρονο ήταν ακόμη χειρότερο σε σχέση με το 1ο. Οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή μπάλας άνω του 70%, με τους Ιρλανδούς να μην πλησιάζουν καν την εστία του Σμάιχελ πλην ενός κόρνερ που κέρδισαν στο 80'.

Ο Άγκε Χαρέιντε έριξε στη μάχη πρώτα τον Γιουσούφ Πόουλσεν και στη συνέχεια τον Νίκλας Μπέντνερ στην προσπάθεια να πάρει περισσότερα πράγματα από την επίθεσή του, ωστόσο αμφότεροι απέτυχαν παταγωδώς.

Οι καλύτερες στιγμές στο 2ο ημίχρονο σημειώθηκαν στις καθυστερήσεις, αλλά τόσο η κεφαλιά του Σέιν Ντάφι δεν αιφνιδίασε τον Σμάιχελ, ενώ η προσπάθεια του Πόουλσεν κατέληξε κόρνερ από επέμβαση του Ράντολφ.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Τρίτη στο Δουβλίνο, όπου οι δύο χώρες θα κυνηγήσουν την πρόκριση στα γήπεδα της Ρωσίας.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άνκερσεν, Κιερ, Μπιέλαντ, Λάρσεν, Ντιλέινι, Κβιστ, Έρικσεν, Κορνέλιους (64' Πόουλσεν), Γέργκενσεν, Σίστο (73' Μπέντνερ)

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Ράντολφ, Κρίστι, Ντάφι, Κλαρκ, Γουόρντ, Ο' Ντόουντα, Άρτερ (87' Γουίλαν), Μπρέιντι, Χέντρικ (90+3' Χούριχεϊν), Μακλίν, Μέρφι (74' Λονγκ)

Δανία - Ιρλανδία 0-0

Photo credits: Jens Dresling/Ritzau via AP

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ