ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Θρίαμβος για Βραζιλία, νίκη με Μέσι η Αργεντινή

Θρίαμβος για Βραζιλία, νίκη με Μέσι η Αργεντινή

Στο ντεμπούτο του Τίτι στο πάγκο της, η Βραζιλία νίκησε 3-0 στο Εκουαδόρ, ενώ η Αργεντινή στο ντεμπούτο του Μπάουσα στον πάγκο της νίκησε 1-0 την Ουρουγουάη με γκολ του Μέσι, παρά την αποβολή του Ντιμπάλα (videos)

Ιδανικά ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής της εθνικής Βραζιλίας ο Τίτι, καθώς η "σελεσάο" νίκησε με 3-0 στο Εκουαδόρ, παίρνοντας βαθμολογική ανάσα στην "μάχη" των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 στην ζώνη της Νοτίου Αμερικής.

Με χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και χρυσό μαλλί ο Νεϊμάρ ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο 77' και άνοιξε το σκορ, ενώ τα άλλα δύο γκολ πέτυχε ο Γκαμπριέλ Ζεζούς.

Ο 19άχρονος επιθετικός, τον οποίο πρόσφατα απέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι, αλλά τον άφησε στην Παλμέιρας ως δανεικό, σκόραρε στο 87' και το 92', αυτά ήταν τα πρώτα γκολ με την εθνική των ανδρών, ενώ ήταν αυτός που είχε κερδίσει και το πέναλτι!

Θρίαμβος για Βραζιλία, νίκη με Μέσι η Αργεντινή

Στην παρακάτω φωτογραφία ο Νεϊμάρ είναι αγκαλιά με τον Τίτι, τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, ο οποίος του πήρε το περιβραχιόνιο και έχει χρήσει πλέον αρχηγό τον Μιράντα, ο οποίος είναι αυτός που τους κοιτάζει στο βάθος...

Θρίαμβος για Βραζιλία, νίκη με Μέσι η Αργεντινή

Στην κορυφή με Μέσι η Αργεντινή

Η Αργεντινή νίκησε με 1-0 την Ουρουγουάη, στο μεγάλο ματς της αγωνιστικής, έτσι την... γκρέμισε από την κορυφή, στην οποία ανέβηκε η παρέα του Λιονέλ Μέσι.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα πέτυχε το γκολ της αναμέτρησης στο 43', βρίσκοντας τρόπο να σκοράρει, αν και ήταν... περικυκλωμένος από 7 Ουρουγουανούς!

Θρίαμβος για Βραζιλία, νίκη με Μέσι η Αργεντινή

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πάουλο Ντιμπάλα, αλλά η Αργεντινή άντεξε και πήρε τη νίκη σπουδαία νίκη στο ντεμπούτο του Εντγκάρδο Μπάουσα στον πάγκο της.

Διεθνές ντεμπούτο έκανε Λούκας Πράτο της Ατλέτικο Μινέιρο, με τον 28άχρονο να ξεκινά στην κορυφή της επίθεσης της Αργεντινής, αλλά και ο Λούκας Αλάριο της Ρίβερ Πλέιτ που πέρασε στην θέση του.

Θρίαμβος για Βραζιλία, νίκη με Μέσι η Αργεντινή

Νίκες για Κολομβία, Βολιβία και Παραγουάη

Η Κολομβία έχασε δύο πέναλτι με Κάρλος Μπάκα και Χάμες Ροντρίγκες, αλλά νίκησε 2-0 την Βενεζουέλα, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε η Βολιβία του Περού.

Με τα γρήγορα γκολ των Όσκαρ Ρομέρο και Πάουλο ντα Σίλβα η Παραγουάη νίκησε 2-1 την Χιλή, έτσι την προσπέρασε και ανέβηκε στην 6η θέση, αφήνοντας 7η την πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής.

Θρίαμβος για Βραζιλία, νίκη με Μέσι η Αργεντινή

Οι συνθέσεις

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Οταμέντι, Φούνες Μόρι, Μας, Μαστσεράνο, Λούκας Μπίγλια, Μέσι, Ντι Μαρία (85' Γκαϊτάν), Ντιμπάλα, Πράτο (71' Αλάριο).

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Φουσίλε (86' Ρολάν), Χοσέ Μαρία Χιμένες, Γκοντίν, Γκαστόν Σίλβα, Αρέβαλο Ρίος, Κορούχο, Λοδέιρο (60' Κριστιάν Ροντρίγκες), Κάρλος Σάντσες, Καβάνι, Σουάρες.

*45'+2 κόκκινη Ντιμπάλα

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Ντομίνγκες, Παρέδες, Μίνα, Ατσιλιέρ, Ουάλτερ Αγιοβί, Νομπόα, Γκρουέσο (82' Γκαϊμπόρ), Μπολάνιος, Χέφερσον Μοντέρο (73' Αρόγιο), Ενέρ Βαλένσια, Καϊσέδο (73' Ιμπάρα).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Ντάνι Άλβες, Μαρκίνιος, Μιράντα, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Ρενάτο Αουγκούστο, Παουλίνιο, Ουίλιαν (61' Κοουτίνιο), Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζεζούς.

*κόκκινη 76' Παρέδες

ΒΟΛΙΒΙΑ: Κινιόνες, Εντεμίρ Ροντρίγκες, Ράλδες, Σεντένο, Μάρβιν Μπεχαράνο, Ασόγκε, Φλόρες, Κάμπος (20' Ουαγιάρ), Άρσε (82' Καμπρέρα), Εσκομπάρ (62' Σαβέδρα), Μορένο.

ΠΕΡΟΥ: Γκαλέσε, Κόρσο, Ράμος, Άμπραμ, Τραούκο, Ορτίς (55' Χοέλ Σάντσες), Ακίνο, Γιοτούν, Πόλο (46' Γκερέρο), Άβιλα (71' Φλόρες), Κουέβα, Ρουίντιας.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Μεδίνα (90' Καρδόνα), Χέισον Μουρίγιο, Όσκαρ Μουρίγιο, Φαρίντ Ντίας, Κάρλος Σάντσες, Ντανιέλ Τόρες, Μακνέλι Τόρες, Χάμες Ροντρίγκες, Μουριέλ (70' Κουαδράδο), Μπάκα (83' Ροχέρ Μαρτίνες).

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Ντανιέλ Ερνάντες, Ροσάλες, Άνχελ, Βισκαρόντο (82' Βελάσκες), Φέλτσερ, Φιγκέιρα, Ρινκόν, Ανιόρ (67' Κριστιάν Σάντος), Πενιαράντα (50' Σοτέλδο), Ροντόν, Χοσέφ Μαρτίνες.

*κόκκινη 79' Άνχελ και 93' Φέλτσερ

**χαμένα πέναλτι 81' Μπάκα και 94' Χάμες Ροντρίγκες

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Μπαρέτο, Μορέιρα, Γκουστάβο Γκόμες, Πάουλο ντα Σίλβα, Κάντια, Ρόχας (85' Μπρούνο Βαλντές), Ριβέρος, Αγιάλα, Όσκαρ Ρομέρο, Λεσκάνο (82' Χόρχε Μπενίτες), Σανταντέρ (67' Αλμιρόν).

ΧΙΛΗ: Τοσέλι, Ίσλα, Μεδέλ, Ρόκο, Μένα (78' Πινίγια), Φρανσίσκο Σίλβα (73' Φελίπε Γκουτιέρες), Αράνγκις, Βιδάλ, Φουενσαλίδα (56' Πουτς), Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας.

*κόκκινη 93' Μεδέλ

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 1/9

Βολιβία - Περού 2-0 (38' Εσκομπάρ, 88' Ράλδες)

Κολομβία - Βενεζουέλα 2-0 (45' Χάμες Ροντρίγκες, 81' Μακνέλι Τόρες)

Εκουαδόρ - Βραζιλία 0-3 (72' πέν. Νεϊμάρ, 87' και 92' Γκαμπριέλ Ζεζούς)

Αργεντινή - Ουρουγουάη 1-0 (43' Μέσι)

Παραγουάη - Χιλή 2-1 (6' Όσκαρ Ρομέρο, 9' Πάουλο ντα Σίλβα / 36' Βιδάλ)

Η βαθμολογία

1. Αργεντινή 14 (7-4)

2. Ουρουγουάη 13 (12-5)

3. Κολομβία 13 (11-8)

4. Εκουαδόρ 13 (12-10)

5. Βραζιλία 12 (14-8)

6. Παραγουάη 12 (9-7)

7. Χιλή 10 (13-12)

8. Βολιβία 6 (9-13)

9. Περού 4 (6-14)

10. Βενεζουέλα 1 (7-19)

*οι 4 πρώτοι προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, ο 5ος παίζει μπαράζ με τον πρωταθλητή Ωκεανίας (δηλαδή τη Νέα Ζηλανδία εκτός απροόπτου / η Αυστραλία έχει μετακομίσει στην Ασία)

Αργεντινή - Ουρουγουάη 1-0

Εκουαδόρ - Βραζιλία 0-3

Παραγουάη - Χιλή 2-1

Κολομβία - Βενεζουέλα 2-0

Βολιβία - Περού 2-0

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ