ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Θρίαμβος για Βραζιλία, 3-0 την Αργεντινή

Θρίαμβος για Βραζιλία, 3-0 την Αργεντινή

Η Βραζιλία θριάμβευσε στο μεγάλο ντέρμπι, καθώς νίκησε 3-0 την Αργεντινή, η οποία θα δυσκολευτεί για να προκριθεί στο Μουντιάλ. Γκολ και ασίστ για 4ο σερί ματς ο Νεϊμάρ (video)

Η Βραζιλία νίκησε 3-0 την Αργεντινή στο Μπέλο Οριζόντε και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, κάνοντας ταυτόχρονα ακόμη δυσκολότερο το έργο του μεγάλου αντιπάλου για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Ο Νεϊμάρ ήταν ξανά ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς στο πρώτο ημίχρονο είχε ασίστ και γκολ, κάτι που κάνει για 4ο σερί ματς. Αυτά τα 4 μάλιστα είναι τα μοναδικά που έχει παίξει για τα προκριματικά του Μουντιάλ, καθώς πριν ήταν τραυματίας.

Θρίαμβος για Βραζιλία, 3-0 την Αργεντινή

Αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν το ματς προσεκτικές στην άμυνα και η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 23ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους. Ο Λούκας Μπίγλια της Λάτσιο έπιασε εξαιρετικό σουτ στην κίνηση και ο Άλισον της Ρόμα απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η Αργεντινή έπαιξε 4-4-2, βάζοντας ο Εντγκάρδο Μπάουσα δεξιά έναν κεντρικό μέσο, τον Ένσο Πέρες της Βαλένθια, έτσι ώστε να περιορίσει τον Νεϊμάρ. Στο 25' όμως ο άσος της Μπαρτσελόνα έκανε την ζημιά!

Ο Νεϊμάρ τροφοδότησε τον Φελίπε Κοουτίνιο και αυτός με εξαιρετική κίνηση εκτός περιοχής και τρομερό σουτ "εκτέλεσε" τον Σέρχιο Ρομέρο. Ο επιτελικός μέσος της Λίβερπουλ έστειλε την μπάλα στο απέναντι "γάμα" του τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το 1-0 της Βραζιλίας.

Θρίαμβος για Βραζιλία, 3-0 την Αργεντινή

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, η Βραζιλία διπλασίασε τα τέρματά της, καθώς ενώ ο Μαρσέλο εκτελούσε πλάγιο μπροστά από τον προπονητή του, η αντίπαλη άμυνα... κοιμόταν.

Η μπάλα έφτασε στον Γκαμπριέλ Ζεζούς, ο οποίος έκανε εξαιρετική μπαλιά στον Νεϊμάρ που βγήκε στην πλάτη των 4 τεσσάρων αμυντικών με και με δεξί πλασέ νίκησε εύκολα τον Ρομέρο για το 2-0 στο 45'+1.

Θρίαμβος για Βραζιλία, 3-0 την Αργεντινή

Ο Εντγκάρδο Μπάουσα στο ημίχρονο έκανε το πιο λογική κίνηση, αφού απέτυχε το σχέδιο του περιορισμού της δράσης του Νεϊμάρ, αντικατέστησε τον Ένσο Πέρες με τον Σέρχιο Αγκουέρο και πλέον η Αργεντινή έπαιζε με ρόμβο στο κέντρο και τον Μέσι επιτελικό μέσο πίσω από Αγκουέρο και Ιγκουαΐν.

Έγινε λίγο πιο απειλητική, αλλά λίγο έλειψε στο 55' να γίνει το 3-0, όταν από νέα αμυντική αδράνεια ο Παουλίνιο βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι αμαρκάριστος, απέφυγε τον Ρομέρο, έκανε το πλασέ, αλλά ο Σαμπαλέτα το σταμάτησε την η μπάλα περάσει την γραμμή.

Τελικά το 3-0 δεν άργησε να έρθει και το έκανε ο Παουλίνιο! Ο Μαρσέλο έκανε την σέντρα από αριστερά, η μπάλα έφτασε δεξιά στον Ρενάτο Αουγκούστο που έκανε το γύρισμα και ο Παουλίνιο με πλασέ σκόραρε στο 58', με το πλασέ του να κοντράρει και στον Ραμίρο Φούνες Μόρι.

Θρίαμβος για Βραζιλία, 3-0 την Αργεντινή

Το παιχνίδι λοιπόν τελείωσε νωρίς, το τελευταίο μισάωρο ήταν διαδικαστικό, με την Αργεντινή να είναι τυχερή που δεν δέχτηκε και 4ο γκολ.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Ντάνι Άλβες, Μαρκίνιος, Μιράντα, Μαρσέλο, Φερναντίνιο, Παουλίνιο, Ρενάτο Αουγκούστο, Κοουτίνιο (85' Ντόουγκλας Κόστα), Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζεζούς (82' Ρομπέρτο Φιρμίνο).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Οταμέντι, Φούνες Μόρι, Μες, Μαστσεράνο, Λούκας Μπίγλια, Ένσο Πέρες (46' Αγκουέρο), Ντι Μαρία (71' Κορέα), Μέσι, Ιγκουαΐν.

Θρίαμβος για Βραζιλία, 3-0 την Αργεντινή

*** διαβάστε ΕΔΩ για τα όλα τα υπόλοιπα ματς

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 10/11

Κολομβία - Χιλή 0-0

Ουρουγουάη - Εκουαδόρ 2-1 (12' Κοάτες, 45'+1 Ρολάν / 45' Καϊσέδο)

Παραγουάη - Περού 1-4 (10' Ριβέρος / 49' Κριστιάν Ράμος, 71' Φλόρες, 79' Κουέβα, 84' αυτ. Έντγκαρ Μπενίτες)

Βενεζουέλα - Βολιβία 5-0 (3' Κουφάτι, 10', 67' και 70' Τζόσεφ Μαρτίνες, 74' Οτέρο)

Βραζιλία - Αργεντινή 3-0 (25' Κοουτίνιο, 45'+1 Νεϊμάρ, 58' Παουλίνιο)

Η βαθμολογία

1. Βραζιλία 24 (26-9)

2. Ουρουγουάη 23 (23-8)

3. Κολομβία 18 (14-10)

4. Εκουαδόρ 17 (18-15)

5. Χιλή 17 (18-16)*

6. Αργεντινή 16 (11-12)

7. Παραγουάη 15 (11-16)

8. Περού 14 (18-18)*

9. Βενεζουέλα 5 (14-26)

10. Βολιβία 4 (9-31)*

*η Βολιβία έχασε 0-3 στα χαρτιά τα ματς με Περού και Χιλή (αρχικά νίκη και ισοπαλία), λόγω αντικανονικής συμμετοχής παίκτη

**οι 4 πρώτοι προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, ο 5ος παίζει μπαράζ με τον πρωταθλητή Ωκεανίας (δηλαδή τη Νέα Ζηλανδία εκτός απροόπτου / η Αυστραλία έχει μετακομίσει στην Ασία)

***σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς

Ο πίνακας των σκόρερς

7 γκολ

Έντινσον Καβάνι (Ουρουγουάη)

6 γκολ

Αρτούρο Βιδάλ (Χιλή)

Φελίπε Καϊσέδο (Εκουαδόρ)

5 γκολ

Τζόσεφ Μαρτίνες (Βενεζουέλα)

4 γκολ

Νεϊμάρ (Βραζιλία)

Γκαμπριέλ Ζεζούς (Βραζιλία)

Νταρίο Λεσκάνο (Παραγουάη)

Βραζιλία - Αργεντινή 3-0

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ