ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Τέσσερα υποψήφια ονόματα για τον πάγκο της εθνικής Ιταλίας

Italy coach Gian Piero Ventura, left, gestures during the World Cup qualifying play-off second leg soccer match between Italy and Sweden, at the Milan San Siro stadium, Italy, Monday, Nov. 13, 2017. (AP Photo/Luca Bruno)
Italy coach Gian Piero Ventura, left, gestures during the World Cup qualifying play-off second leg soccer match between Italy and Sweden, at the Milan San Siro stadium, Italy, Monday, Nov. 13, 2017. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO

Ο Τζαν Πιέρο Βεντούρα δεν έχει μέλλον στην εθνική Ιταλίας και η Ομοσπονδία της χώρας έχει τέσσερα ηχηρά ονόματα στη λίστα για τη θέση του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού.

Ο βαρύς και ασήκωτος αποκλεισμός από την τελική φάση του Μουντιάλ δεν έχει χωνευτεί από κανέναν στην Ιταλία. Ο Τζαν Πιέρο Βεντούρα δεν έχει παραιτηθεί ακόμα, όμως δεν έχει μέλλον, αν και το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2020.

Η επόμενη ημέρα βρίσκει τα ιταλικά ΜΜΕ να γράφουν για τον διάδοχό του και η Ομοσπονδία φέρεται να δίνει αρκετά καλή αμοιβή για τον άνθρωπο που θα αναλάβει να σηκώσει και πάλι όρθια την "σκουάντρα ατζούρα".

Υπάρχουν τέσσερα ηχηρά ονόματα στη λίστα για την θέση του 69χρονου προπονητή, με την ιταλική Π.Ο. να θέλει να φέρει ένα βαρβάτο κόουτς. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι Κάρλο Αντσελότι, Αντόνιο Κόντε, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και Ρομπέρτο Μαντσίνι αποτελούν τους μεγάλους στόχους για την άκρη του πάγκου.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν μάλιστα πως για να πειστεί κάποιος να υπογράψει, θα βάλει στην τσέπη του μαζί με τα μπόνους, ένα ποσό που φτάνει τα 4.000.000 ευρώ. Ο Βεντούρα έχει συμβόλαιο 1.500.000 ευρώ, επομένως μιλάμε για υπερδιπλασιασμό αποδοχών.

Ο νυν ομοσπονδιακός της Ιταλίας Κ21, Λουίτζι Ντι Μπάτζο, έχει τον πρώτο λόγο για να τρέξει την ομάδα ως το καλοκαίρι του 2018, σε περίπτωση που πει το "ναι" κάποιος από τους τέσσερις προαναφερθέντες.

Ο Αντσελότι φέρεται να είναι το φαβορί καθώς είναι ο μοναδικός που είναι χωρίς δουλειά , με τους Μαντσίνι και Αλέγκρι να αποτελούν εναλλακτικές λύσεις, αφού έχουν ομάδα, όπως βέβαια και ο Κόντε, ο οποίος είχε θητεύσει από το 2014 ως το 2016 στην εθνική Ιταλίας.

Photo Credits: AP Photo/Luca Bruno

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ