ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Συμμαχία Αργεντινών - Ρώσων χούλιγκανς για επίθεση σε Άγγλους

Russian supporters attack an England fan at the end of the Euro 2016 Group B soccer match between England and Russia, at the Velodrome stadium in Marseille, France, Saturday, June 11, 2016.  (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Russian supporters attack an England fan at the end of the Euro 2016 Group B soccer match between England and Russia, at the Velodrome stadium in Marseille, France, Saturday, June 11, 2016. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP

Χούλιγκανς της Ζενίτ και της Ντινάμο συναντήθηκαν με τον αντίστοιχο επικεφαλής της Μπόκα Τζούνιορς στο Μπουένος Άιρες και "σφράγισαν" τη συμμαχία επίθεσης στους Άγγλους κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2018.

Μπορεί να μένουν τρεισήμισι μήνες μέχρι την έναρξη του Μουντιάλ του 2018, αλλά στη διοργανώτρια χώρα, Ρωσία, έχουν ήδη αρχίσει να ανησυχούν για την ενδεχόμενη εμφάνιση ακραίων μορφών βίας.

Το ταξίδι δέκα Ρώσων χούλιγκανς επιβεβαίωσε την ανησυχία και μεγάλωσε το φόβο. Επτά ultras της Ζενίτ και τρεις της Ντινάμο Μόσχας βρέθηκαν την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου (31/1) στην πρωτεύουσας της Αργεντινής, Μπουένος Άιρες, και συναντήθηκαν με τον αντίστοιχο επικεφαλής της Μπόκα Τζούνιορς (La 12), Ραφαέλ Ντι Σέο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης "σφραγίστηκε" η συμμαχία ανάμεσα στους Ρώσους και τους Αργεντινούς χούλιγκανς ενόψει της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Ρώσοι συμφώνησαν να παρέχουν στους Αργεντινούς διαμονή, διευκολύνσεις στη μεταφορά και νομική υποστήριξη εάν αυτό (το τελευταίο) καταστεί αναγκαίο.

Αυτό είναι το πρώτο (πιο αθώο) σκέλος της συμφωνίας. Το δεύτερο περιλαμβάνει κοινή επίθεση στους Άγγλους χούλιγκανς. Άλλωστε, είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από τη σύγκρουση Άγγλων και Ρώσων στη Μασσαλία, στο πρόσφατο Euro 2016.

Η βάση των "τριών λιονταριών" θα είναι στην Αγία Πετρούπολη, ενώ αυτή της "αλμπισελέστε" στη Μόσχα. Οι εθνικές Αγγλίας, Αργεντινής και Ρωσίας δεν συναντώνται στη φάση των ομίλων, αλλά το επίφοβο σημείο συνάντησης είναι το Νόβγκοροβ.

Στις 21 Ιουνίου η Αργεντινής αντιμετωπίζει την Κροατία και τρεις ημέρες αργότερα στο ίδιο γήπεδο, "Nizhny Novgorod Stadium" η Αγγλία τον Παναμά.

Οι Ρώσοι χούλιγκανς εντοπίστηκαν, όταν προσπάθησαν να μπουν στο "Bombonera" (γήπεδο της Μπόκα) με πλαστά στοιχεία, ενώ πιθανολογείται ότι συναντήθηκαν και με χούλιγκανς των Σαν Λορένσο, Βέλες Σάρσφιλντ και Νουέβα Τσικάγο.

Photo credits: AP Photo/Thanassis Stavrakis

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ