ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Συγκρούσεις Μαροκινών - Αστυνομίας στις Βρυξέλλες

Συγκρούσεις Μαροκινών - Αστυνομίας στις Βρυξέλλες

Οι συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των Μαροκινών στο Βέλγιο, το Σάββατο (11/11) για την πρόκριση της εθνικής τους στην τελική φάση του Μουντιάλ 2018 είχε ως απολογισμό τον τραυματισμό 22 αστυνομικών. (videos)

Το Μαρόκο νίκησε στην Αμπιτζάν την Ακτή Ελεφαντοστού και προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 εις βάρος των "ελεφάντων".

Η επιστροφή των "λιονταριών του Άτλα" σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά το 1998 εορτάστηκε στο Βέλγιο - όπου ζουν πολλοί Μαροκινοί μετανάστες - αλλά οι πανηγυρισμοί είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση συγκρούσεων στους κεντρικούς δρόμους των Βρυξελλών.

Η προσπάθεια των βελγικών αστυνομικών δυνάμεων να μπλοκάρουν τη διέλευση των Μαροκινών από συγκεκριμένους δρόμους, προκάλεσε την οργή των Αφρικανών.

Ως απόρροια των συγκρούσεων 22 Βέλγοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν - σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση - και διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο, ενώ κατεγράφησαν 300 συλλήψεις. Όσον αφορά στις υλικές ζημιές, οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ ζημιές υπέστησαν καταστήματα. Η κατάσταση εξομαλύνθηκε δύο ώρες μετά τη λήξη της αναμέτρησης.





TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ