ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Σχημάτισε και... Ελβετός παίκτης τον αλβανικό αετό πέρα από Σακίρι και Τζάκα

Switzerland's Xherdan Shaqiri and Granit Xhaka, right, celebrate at the end of the group E match between Switzerland and Serbia at the 2018 soccer World Cup in the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad, Russia, Friday, June 22, 2018. Shaqiri and Xhaka scored once each in Switzerland's 2-1 victory. (AP Photo/Antonio Calanni)
Switzerland's Xherdan Shaqiri and Granit Xhaka, right, celebrate at the end of the group E match between Switzerland and Serbia at the 2018 soccer World Cup in the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad, Russia, Friday, June 22, 2018. Shaqiri and Xhaka scored once each in Switzerland's 2-1 victory. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Οι Τζάκα και Σακίρι μπήκαν στο μικροσκόπιο της FIFA για τους αλβανικούς αετούς που σχημάτισαν μετά τα γκολ τους κόντρα στην Σερβία όμως δεν είναι οι μόνοι που έκαναν τέτοια κίνηση, αφού "συνελήφθη" και τρίτο πρόσωπο.

Η απόφαση των Γκράνιτ Τζάκα και Τζέρνταν Σακίρι να πανηγυρίσουν τα γκολ απέναντι στη Σερβία, σχηματίζοντας τον "αλβανικό αετό" είναι πιθανό να τους κοστίσει μία βαριά τιμωρία, αφού, όπως ενημέρωσε η FIFA, έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία για το περιστατικό, ύστερα από καταγγελία της Σερβικής Ομοσπονδίας.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε τέτοια ζητήματα, αφού δεν επιθυμεί τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα να επισκιάζουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, κατά το παρελθόν, έχει κάνει ολόκληρες καμπάνιες γύρω απ' το συγκεκριμένο θέμα.

Σε περίπτωση που οι δύο ποδοσφαιριστές κριθούν ένοχοι, τότε κινδυνεύουν με τιμωρία τουλάχιστον δύο αγωνιστικών, το οποίο σημαίνει πως είναι πιθανό να απουσιάσουν από κάποιο κρίσιμο παιχνίδι της Ελβετίας, αν τελικά η ομάδα του Bλάντιμιρ Πέτκοβιτς πάρει την πρόκριση για τη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Πέρα όμως από τους Τζάκα και Σακίρι που κινδυνεύουν με τιμωρία, υπάρχει ένας ακομα παίκτης της Ελβετίας που προέβη σε αντίστοιχη χειρονομία και ο οποίος μάλιστα δεν έχει κάποια σχέση είτε με την Αλβανία είτε με το Κόσοβο. Ο λόγος για τον γεννημένο στην Λουκέρνη, Στέφαν Λίχσταϊνερ, με τον συμπαίκτη του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην Άρσεναλ, να σχηματίζει και αυτός τον αλβανικό αετό και να "συλλαμβάνεται" από τον φωτογραφικό φακό.

"Έχουμε πολλούς Αλβανούς στην ομάδα και υπάρχει ιστορία μεταξύ Αλβανίας και Σερβίας. Ήταν ένα δύσκολο ματς για αυτούς και από πνευματική άποψη. Γιατί να μην πανηγυρίσουν έτσι; Αυτή είναι η ιστορία για αυτούς. Ο πόλεμος ήταν δύσκολος για αυτούς. Μίλησα με τον πατέρα ενός συμπαίκτη μου που είναι Αλβανός και μου είπε για την ιστορία τους. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από ποδόσφαιρο", είχε πει μεταξύ άλλων μετά τον αγώνα ο Λιχσταϊνερ και μάλλον είχε το λόγο του.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα!

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ