ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Στο στόχαστρο του ISIS ο Μέσι και το Μουντιάλ

Στο στόχαστρο του ISIS ο Μέσι και το Μουντιάλ

Μέσα από τρία πόστερ που προκαλούν σοκ και έχουν ως στόχους τον Λιονέλ Μέσι και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρωσίας ο ISIS θέλει να σπείρει τον τρόμο και στον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Τρεις φωτογραφίες που προκαλούν σοκ σε όποιον τις βλέπει διέρρευσε στον Τύπο ο ISIS μέσα από το νέο του Μέσο για τη διάδοση της προπαγάνδας του, τη Wafa Media Foundation. Οι δύο από τις τρεις φωτογραφίες αφορούν το Μουντιάλ της Ρωσίας, ενώ η τρίτη είναι για τον Μέσι.

Η αφίσα που απεικονίζει τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό της Μπαρτσελόνα να βγάζει δάκρυα από αίμα αναγράφει: "Πολεμάτε ένα κράτος το οποίο δεν έχει την αποτυχία στο λεξικό του".

Στο στόχαστρο του ISIS ο Μέσι και το Μουντιάλ

Οι άλλες δύο δείχνουν τζιχαντιστές να είναι μπροστά από γήπεδα που θα διεξαχθούν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία κρατώντας όπλα στα χέρια. Στη μία αφίσα γράφει: "Εχθροί του Αλάχ στη Ρωσία σας ορκίζομαι ότι η φωτιά των Μουτζαχεντίν θα σας κάψει. Απλά περιμένετε", ενώ στην άλλη που είναι γραμμένη στα αραβικά αναφέρει: "Να μας περιμένετε".

Στο στόχαστρο του ISIS ο Μέσι και το Μουντιάλ

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η διαρροή των συγκεκριμένων πόστερ αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αυτός είναι ο λόγος που δύο από τις τρεις φωτογραφίες συμπεριλαμβάνουν μήνυμα γραμμένο στα αγγλικά.

Όλα αυτά την ώρα που οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος εκδίωξαν το Σάββατο το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από μια πόλη της επαρχίας Χομς με ιδιαίτερη συμβολική αξία, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, την ώρα που οι τζιχαντιστές βρίσκονται υπό πολιορκία στα τελευταία τους προπύργια στη Συρία.

Στις αρχές του Οκτωβρίου το ΙΚ είχε καταλάβει την πόλη αλ Καριατάιν (κεντρική Συρία), 100 χλμ. από την αρχαία πόλη της Παλμύρας, στην Μπαντίγια, τη συριακή έρημο. Η πόλη αποτελούσε για χρόνια σύμβολο της συνύπαρξης μουσουλμάνων και χριστιανών στην εμπόλεμη από το 2011 Συρία.

Δεχόμενο ταυτόχρονες επιθέσεις σε πολλά μέτωπα, το ΙΚ έχει υποστεί τους τελευταίους μήνες βαριές ήττες στη Συρία και στο γειτονικό Ιράκ. Εκδιώχθηκε από μια συμμαχία Κούρδων και Αράβων από τη Ράκα, τη de facto «πρωτεύουσά» του στη Συρία, και βλέπει να καταρρέει το «χαλιφάτο» την εγκαθίδρυση του οποίου είχε ανακηρύξει στα εδάφη που είχε καταλάβει το 2014.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ