ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Στα τελικά του Μουντιάλ 2018 η Ελβετία

Στα τελικά του Μουντιάλ 2018 η Ελβετία

Η Ελβετία έμεινε στο 0-0 με τη Βόρειο Ιρλανδία στη Βασιλεία, αλλά προκρίθηκε στα τελικά του Μουντιάλ 2018, καθώς είχε νικήσει 1-0 στο Μπέλφαστ. Ξανά ήρωας ο Ρικάρντο Ροντρίγκεθ! (video)

Η Ελβετία έγινε η πρώτη χώρα που προκρίθηκε στα τελικά του Μουντιάλ 2018 από τα ευρωπαϊκά μπαράζ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ με τη Βόρειο Ιρλανδία στο "St. Jakob-Park" της Βασιλείας, αλλά είχε νικήσει 1-0 πρώτο ματς.

Στο Μπέλφαστ είχε σκοράρει ο Ρικάρντο Ροντρίγκεθ με (ανύπαρκτο) πέναλτι και ο αριστερός μπακ της Μίλαν ήταν ο ήρωας και της ρεβάνς, καθώς στο 91' έδιωξε πάνω στη γραμμή την μπάλα, έπειτα από κεφαλιά του Τζόνι Έβανς (είχε κάνει κακή έξοδο ο Ζόμερ σε εκτέλεση κόρνερ).

Γενικά το ματς δεν ήταν καλό, ενώ η Βόρειος Ιρλανδία είχε ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, με κορυφαία αυτή του 91'.

Η Ελβετία έχει επιθετικό πρόβλημα, αλλά κατάφερε με τον Βόσνιο, Βλάντιμιρ Πέκτοβιτς, στον πάγκο, να πάρει την πρόκριση και θα παίξει στα τελικά Μουντιάλ για 11η φορά στην ιστορία της μάλιστα 4η σερί (2006, 2010, 2014, 2018).

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σερ, Ακάντζι, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Γκρανίτ Τζάκα, Ζακαριά, Τζεμαϊλί (61' Μεχμέντι), Σατσίρι (80' Φρόιλερ), Τσούμπερ, Σεφέροβιτς (86' Εμπολό).

Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ: ΜακΓκόβερν, Χιουζ, Τζόνι Έβανς, ΜακΌλεϊ, Μπραντ, Νόργουντ (75' Ματζένις), Στίβεν Ντέιβις, Σάβιλ, Γουόρντ (74' Τζόρνταν Τζόουνς), Ντάλας, Γουάσινγκτον (82' ΜακΝερ).

Ελβετία - Β.Ιρλανδία 0-0

photo: uefa.com

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ