ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Σκληρή κριτική Τσάβι σε Λοπετέγκι

FC Barcelona Xavi Hernandez attends a conference for his farewell event at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, June 3, 2015. FC Barcelona midfielder Xavi Hernandez says he will leave the Catalan club after 17 trophy-laden seasons in which he set club records for appearances and titles won. The 35-year-old Xavi says he will cut his contract short by one year and leave after this season to go play for Qatari club Al-Sadd on a two-year contract. (AP Photo/Manu Fernandez)
Τσάβι (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Τσάβι άσκησε δριμύτατη κριτική στον Τζουλέν Λοπετέγκι για το timing της πρόσληψής του από τη Ρεάλ και υπερασπίστηκε τον Λουίς Ρουμπιάλες στην απόφασή του να τον αντικαταστήσει με τον Φερνάντο Ιέρο την παραμονή της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η απόφαση του προέδρου της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, ν' απομακρύνει τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Τζουλέν Λοπετέγκι (ως απόρροια της πρόσληψής του από τη Ρεάλ) και να τον αντικαταστήσει με τον Φερνάντο Ιέρο δύο ημέρες πριν το πρώτο ματς της "φούρια ρόχα" στο Παγκόσμιο Κύπελλο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Ο πρώην μέσος της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ισπανίας, Τσάβι, άσκησε δριμύτατη κριτική στον τέως ομοσπονδιακό τεχνικό, υπερασπίστηκε τον Λουίς Ρουμπιάλες κι έπλεξε το εγκώμιο του Φερνάντο Ιέρο.

"Δεν ήταν η σωστή στιγμή να κάνει ο Λοπετέγκι, αυτό που έκανε. Ήταν βιαστικό, πρόωρο κι αχρείαστο. Ήταν έκπληξη για όλους μας, αλλά ο Ρουμπιάλες έλαβε τη σωστή απόφαση. Η ομοσπονδία πρέπει να είναι πάνω από τους ανθρώπους.

Δεν είμαι εγώ αυτός που θα μιλήσει για τη στάση της Ρεάλ, αλλά νομίζω ότι η ομοσπονδία αποφάσισε καλώς", υποστήριξε αρχικά, ενώ στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του Φερνάντο Ιέρο:

"Είναι προετοιμασμένος γι' αυτό το πόστο. Μας βοήθησε πολύ το 2010, όταν χάσαμε στο πρώτο ματς από την Ελβετία".

Ήρθε η ώρα να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο! Πορτογαλία - Ισπανία με 300+ ειδικά στοιχήματα και προσφορά*-έκπληξη στο Stoiximan.gr (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

Photo credits: AP IMAGES

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ