ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Σεβτσένκο: "Στηρίζουμε τον Ζοζούλια"

Ukraine coach Andriy Shevchenko prior to the World Cup Group I qualifying soccer match between Ukraine and Iceland at the Olympiyskiy stadium in Kiev, Ukraine, Monday, Sept. 5, 2016. (AP Photo/Sergei Chuzavkov)
Ukraine coach Andriy Shevchenko prior to the World Cup Group I qualifying soccer match between Ukraine and Iceland at the Olympiyskiy stadium in Kiev, Ukraine, Monday, Sept. 5, 2016. (AP Photo/Sergei Chuzavkov) AP

Ο Αντρέι Σεβτσένκο έπλεξε το εγκώμιο του Ρόμαν Ζοζούλια, τον οποίον κάλεσε στην εθνική Ουκρανίας παρά το γεγονός ότι κάνει μόνο προπονήσεις με την Μπέτις.

Ο Ρόμαν Ζοζούλια βρέθηκε στο μέσο της διαμάχης όταν δόθηκε δανεικός από την Μπέτις στη Ράγιο Βαγιεκάνο, αλλά οι πολιτικές αντιδράσεις των "φρανχιρόχος" - καθώς οι οπαδοί της ομάδας της ισπανικής πρωτεύουσας είναι αριστερών πεποιθήσεων και ο επιθετικός θεωρείται εκπρόσωπος του ουκρανικού εθνικιστικού κινήματος - οδήγησαν σε αναστολή του δανεισμού.

Έτσι, επέστρεψε στην ομάδα της Σεβίλλης μόνο για να κάνει προπονήσεις. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ουκρανίας, Αντρέι Σεβτσένκο, τον κάλεσε - παρά την αγωνιστική του απραξία - και μάλιστα μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον παίκτη του.

"Στηρίζουμε τον Ζοζούλια, ο οποίος βρέθηκε σε μια αληθινά δύσκολη κατάσταση δεχόμενος ανυπόστατες κατηγορίες. Είναι μέλος της ομάδας μας κι ένας αληθινός πατριώτης της χώρας του. Η κατάσταση στην Ουκρανία επηρεάζει το ποδόσφαιρο, τόσο στην καθημερινότητα των ομάδων στο πρωτάθλημα, όσο και στην εθνική ομάδα. Είναι δύσκολοι καιροί και πρέπει να τους ξεπεράσουμε μαζί, διατηρώντας την ενότητά μας".

Photo credits: AP Photo/Sergei Chuzavkov

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ