ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Σε κίνδυνο η συμμετοχή της Αγγλίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας

Σε κίνδυνο η συμμετοχή της Αγγλίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας

Ένας μικρός αριθμός βουλευτών δεν παρείχε ψήφο εμπιστοσύνης στην Αγγλική Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα η συμμετοχή της Αγγλίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας να τίθεται σε κίνδυνο λόγω πολιτικής παρέμβασης!

Σε μεγάλους μπελάδες είναι πιθανό να μπει το αγγλικό ποδόσφαιρο, ύστερα απ' την απόφαση ενός μικρού αριθμού βουλευτών να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Αγγλική Ομοσπονδία.

Αρκετά μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου δεν έχουν μείνει ευχαριστημένα απ' τα πεπραγμένα της FA τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά των διοικούντων την Αγγλική Ομοσπονδία.

Ο υπουργός Αθλητισμού, Τρέισι Κράουτς τόνισε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στη Βουλή των Κοινοτήτων, πως η FA θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στις δομές της, ενώ την καλεί να συμμορφωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Διαφορετικά, η κυβέρνηση θα πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Προς το παρόν, η κίνηση των συγκεκριμένων βουλευτών δεν δημιουργεί πρόβλημα στη συμμετοχή των αγγλικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όμως, αν η FIFA θεωρήσει πως δεν τηρείται το αυτοδιοίκητο, τότε μπορεί μέχρι και να αποβάλλει την Αγγλική Ομοσπονδία απ' τους κόλπους της.

Μία τέτοια απόφαση θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και να θέσει την εθνική Αγγλίας εκτός του Μουντιάλ του 2018! Ουσιαστικά, μιλάμε για... Brexit, με σημαντικές οικονομικές και αγωνιστικές προεκτάσεις για το αγγλικό ποδόσφαιρο.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ