ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Σάουθγκεϊτ: "Σταματήσαμε να παίζουμε για 20 λεπτά στο 2ο ημίχρονο"

Σάουθγκεϊτ: "Σταματήσαμε να παίζουμε για 20 λεπτά στο 2ο ημίχρονο"
AP PHOTO/REBECCA BLACKWELL

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έκανε λόγο για ορισμένες κακές αντιδράσεις των παικτών του στον αποκλεισμό της Αγγλίας στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Χάρι Κέιν παραδέχθηκε την Κροατία.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ εξήγησε ότι υπήρξε μερίδιο ευθύνης στην αντίδραση των παικτών του μετά από το 1-0 για τον αποκλεισμό στα ημιτελικά από την Κροατία, μιλώντας στο "ITV" μετά από το τέλος του αγώνα, πρόσθεσε όμως ότι μέσα σε 6-7 εβδομάδες, τα "τρία λιοντάρια" δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω.

"Στο 1ο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί και είχαμε ευκαιρίες. Χάσαμε τον δρόμο μας λίγο μετά από το τέρμα τους. Ίσως εκείνη τη στιγμή κρατιόμασταν αντί να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τον αγώνα. Ανακτήσαμε τον έλεγχο στην παράταση και δείξαμε συγκρότηση. Τα νοκ άουτ στο ποδόσφαιρο έχουν λεπτά όρια. Όταν έχεις καλά διαστήματα σε έναν αγώνα κόντρα σε μία ποιοτική ομάδα, πρέπει να τα κάνεις να μετρούν. Χρειαζόμασταν ένα δεύτερο γκολ. Νομίζω ότι κοιτάζαμε πώς να ηρεμήσουμε την τρικυμία, αλλά δεν υπήρχαν καθαρές ευκαιρίες για να το αλλάξουμε. Απλά χρειαζόταν να δείξουμε συγκρότηση. Σταματήσαμε να παίζουμε για ένα διάστημα 20 λεπτών στο 2ο ημίχρονο".

"Στο τέλος, αρκετοί παίκτες ήταν στο έδαφος και παίζαμε με 10. Η αντίδραση από τους φιλάθλους στο τέλος δείχνει όλα όσα έδωσαν. Ήρθαμε πολύ μακριά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Όλο το πράγμα είναι πέρα από εκεί που πιστεύαμε ότι θα φτάσουμε. Απόψε δεν ήμασταν εκεί, όμως η ομάδα θα είναι πιο δυνατή. Όσο κοιτάζουμε τι συνέβη, υπάρχουν θετικά, όμως είναι δύσκολο απόψε. Ήμασταν τόσο κοντά σε κάτι αδιανόητο στην αρχή. Τα δώσαμε όλα. Κοιτάζουμε τα γκολ και τις ευκαιρίες, αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να δώσουμε κάτι παραπάνω μέσα σε 6-7 εβδομάδες".

Ο αρχηγός των Άγγλων, Χάρι Κέιν, παραδέχθηκε τα αγγλικά λάθη και την ανωτερότητα της Κροατίας: "Είναι δύσκολο, είμαστε χολωμένοι. Δουλέψαμε πολύ σκληρά και οι φίλαθλοι ήταν απίστευτοι. Ήταν δύσκολο παιχνίδι, ένα παιχνίδι 50-50. Είμαι βέβαιο ότι θα κοιτάμε πίσω και θα βλέπουμε πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα. Πονάει, πονάει πολύ, αλλά μπορούμε να κρατήσουμε ψηλά τα κεφάλια μας. Πήγαμε πιο μακριά από όσο πολύς κόσμος πίστευε ότι θα φτάσουμε".

"Δημιουργήσαμε κάποιες καλές ευκαιρίες όταν ήμασταν 1-0 μπροστά. Υπάρχουν πολλά 'αν' και 'αλλά' και είναι δύσκολο σε αυτά τα παιχνίδια. Τα περιθώρια είναι στενά και πήγαν υπέρ τους απόψε. Μέχρι να σκοράρουν, ήμασταν πάντα υπό πίεση. υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα απόψε, αλλά έπαιξαν καλύτερα".

"Φυσικά ήταν σπουδαίο που φτάσαμε μέχρι εδώ και γνωρίζουμε ότι κάναμε τους πάντες υπερήφανους, όμως θέλαμε τη νίκη. Πονάει, απλά πονάει. Δείχνει ότι μπορούμε να είμαστε εκεί ψηλά, ότι μπορούμε να νικήσουμε σε νοκ άουτ αγώνες, μπορούμε να φτάσουμε σε ημιτελικά και το επόμενο βήμα είναι να πάμε ένα σκαλί πιο πάνω. Τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίσαμε με τον προπονητή είναι σπουδαία. Είμαστε περήφανοι για το τι πετύχαμε, όμως θέλαμε περισσότερα και είμαστε λυπημένοι που δεν μπορούσαμε να δώσουμε στους φιλάθλους μας έναν τελικό".

Photo credits: AP Photo/Rebecca Blackwell

Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα!

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ