ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ρώσοι χούλιγκαν απειλούν το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018

Ρώσοι χούλιγκαν απειλούν το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018

Ρώσοι χούλιγκαν αποκάλυψαν σε ντοκιμαντέρ του BBC ότι περιμένουν Άγγλους φιλάθλους για να προκαλέσουν συγκρούσεις όπως στο Euro, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ το 2018.

Οι Άγγλοι φίλαθλοι είνα ι "100% σίγουρο" ότι θα αποτελέσουν στόχο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, όπως υποστήριξαν Ρώσοι χούλιγκαν σε ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στπό το BBC2.

Στο πρόγραμμα με την ονομασία "Ο στρατός χούλιγκαν της Ρωσίας" εμφανίζονται γνωστοί χούλιγκαν της χώρας όπως ο "Βασίλι ο δολοφόνος", επικεφαλής της οργάνωσης "Μονομάχοι" της Σπαρτάκ Μόσχας, ο οποίος φέρεται να βοήθησε στην εκτόνωση των επεισοδίων μεταξύ Άγγλων και Ρώσων φιλάθλων στη Μασσαλία, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016, και υποστήριξε ότι ο χουλιγκανισμός του προσέφερε "αρχές και κουράγιο" μαζί με το "αίσθημα ότι βρίσκεσαι στην κορυφή του Έβερεστ και μπορείς να κάνεις τα πάντα".

Οι συγκρούσεις μεταξύ Ρώσων και Άγγλων το περασμένο καλοκαίρι οδήγησαν σε σενάρια των Άγγλων κυβερνητικών αξιωματούχων, ότι πίσω από τις επιθέσεις βρισκόταν το Κρεμλίνο. Ο φερόμενος ως οργανωτής των επιθέσεων στη Μασσαλία υποστηρίζει ότι "υπήρχαν ειδικές δυνάμεις ποδοσφαιρικών χούλιγκαν, που στάλθηκαν από τον Βλάντιμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν να κατακτήσουν την Ευρώπη".

Ένας άλλος χούλιγκαν, ο "Ντένις", επικεφαλής των "Σφαγέων των Ορέλ" που βρισκόταν στο επίκεντρο των συμβάντων στη γαλλική πόλη, υποστήριξε ότι οι φίλαθλοι της Αγγλίας αναπόφευκτα θα γίνουν θύματα βίας, εάν ταξιδέψουν στη Ρωσία τον Ιούνιο. "Ας έρθουν και θα δούμε. Κάποιος θα προσπαθήσει προφανώς να κάνει κάτι, αυτό είναι 100% εγγυημένο", δήλωσε στις κάμερες.

Η συμβουλή του, μάλιστα, σε κάθε πιθανό επισκέπτη, είναι "να έχει οικογένεια και παιδιά δίπλα του ή κάτι τέτοιο. Εάν είσαι με άντρα φίλο σου, πρέπει να περιμένεις να σε χτυπήσουν".

Ο "Ντένις" εξήγησε ότι η οργάνωση αποτέλεσε κλειδί των Ρώσων χούλιγκαν στη Μασσαλία. "Υπάρχουν κάποιες τακτικές του δρόμου που προφανώς εξασκούμε πολλές φορές, παλεύοντας στις πόλεις", τόνισε και συμπλήρωσε ότι οι Άγγλοι ήταν "διαρκώς αποκομμένοι".

Ένας άλλος χούλιγκαν στο Ροστόβ, που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του, υπογράμμισε ότι "αντίπαλοί μας είναι φυσικά οι Άγγλοι, επειδή είναι οι πατέρες του χουλιγκανισμού και είναι λογικό να τους περιμένουν πάντα. Για μερικούς θα είναι φεστιβάλ ποδοσφαίρου, για άλλους θα είναι φεστιβάλ βίας".

ΚΑΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΝΦΑΝΤΙΝΟ

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, μιλώντας σε μία ομάδα δημοσιογράφων στο περιθώριο συναντήσεων που πραγματοποιεί στην Ντόχα του Κατάρ, δεν εμφανίστηκε προβληματισμένος από τα όσα έχουν προδημοσιευτεί από το ντοκιμαντέρ.

"Δεν ανησυχώ για επεισόδια στο Μουντιάλ 2018. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στις ρωσικές αρχές", δήλωσε.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ