ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Πώς πάει μπαράζ η Εθνική

ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÅËËÁÄÁ - ÂÅËÃÉÏ  / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÅËËÁÄÁ - ÂÅËÃÉÏ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική αποχαιρέτησε το όνειρο της απευθείας πρόκρισης στο Μουντιάλ της Ρωσίας και πλέον θα διεκδικήσει τη 2η θέση του ομίλου, με βασική αντίπαλο τη Βοσνία, προκειμένου να βρεθεί στους αγώνες μπαράζ. Ποια είναι τα σενάρια πρόκρισης.

Η εντός έδρας δυάδα αγώνων με Εσθονία και Βέλγιο απέφερε μόλις ένα βαθμό για την Εθνική Ελλάδος, που πλέον έχει δύσκολο έργο για να βρεθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Η ελληνική ομάδα μπορεί να ταξιδέψει στη Ρωσία μόνο μέσω της διαδικασίας των μπαράζ, όπου θα βρεθεί αν πάρει την δεύτερη θέση στον 8ο όμιλο. Βασική της αντίπαλος στη μάχη για τη 2η θέση είναι η Βοσνία/Ερζεγοβίνη, που βρίσκεται στο +1 από την Ελλάδα, αλλά και στα +5 γκολ, με δύο αγώνες να απομένουν.

Οι Βόσνιοι υποδέχονται στις 7 Οκτωβρίου το Βέλγιο, ενώ τρεις μέρες μετά ταξιδεύουν στην Εσθονία. Από την άλλη, η Εθνική δοκιμάζεται στην Κύπρο και ολοκληρώνει τους αγώνες της στο "Καραϊσκάκης" με το Γιβραλτάρ.

Ουσιαστικά, η ελληνική ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον μία ισοπαλία των Βόσνιων και δύο δικές της νίκες, προκειμένου να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση. Σε περίπτωση που φέρει ισοπαλία στην Κύπρο, τότε θα χρειαστεί σίγουρα μία ήττα των Βόσνιων. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι πολύ πιθανό να προκύψει ισοβαθμία μεταξύ τους και όλα θα κριθούν στη διαφορά τερμάτων, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστούν πολλά γκολ για την Εθνική την τελευταία αγωνιστική με το Γιβραλτάρ.

Μην ξεχνάμε βέβαια, πως στο παιχνίδι της πρόκρισης (με λίγες ελπίδες) παραμένει και η Κύπρος, που σίγουρα δεν θα παρουσιαστεί αδιάφορη στις 7 Οκτωβρίου απέναντι στην Ελλάδα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 8 ΑΓΩΝΕΣ)

1. Βέλγιο 22 (35-3) +32

2. Βοσνία 14 (19-8) +11

3. Ελλάδα 13 (11-5) +6

4. Κύπρος 10 (8-11) -3

5. Εσθονία 5 (5-17) -12

6. Γιβραλτάρ 0 (3-37) -34

* οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας

** σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 7 Οκτωβρίου

Κύπρος - Ελλάδα

Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Βέλγιο

Γιβραλτάρ - Εσθονία

Τρίτη 10 Οκτωβρίου

Ελλάδα - Γιβραλτάρ

Βέλγιο - Κύπρος

Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Εσθονία

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ 8 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ

Όλα αυτά θα έχουν νόημα με μία προϋπόθεση. Αν η Ελλάδα πάρει τελικά τη 2η θέση, να είναι μεταξύ των 8 καλύτερων δεύτερων στους 9 ομίλους, καθώς ο χειρότερος δεύτερος μένει εκτός μπαράζ. Για τον όμιλο της Εθνικής, τα αποτελέσματα με αντίπαλο το Γιβραλτάρ δεν μετρούν, καθώς θα είναι η 6η ομάδα του ομίλου. Επομένως, οι περισσότεροι βαθμοί που μπορεί να συγκεντρώσει η Ελλάδα στην κατάταξη των δεύτερων είναι 13 (4 με Εσθονία, 2 με Βοσνία, 1 με Βέλγιο και ενδεχομένως 6 με Κύπρο).

Όπως θα δείτε παρακάτω, οι 13 βαθμοί ίσως να μην αποδειχθούν αρκετοί, ώστε να αποφύγει την 9η θέση η χώρα μας.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΩΝ (ΣΕ 6 ΑΓΩΝΕΣ)

1. Πορτογαλία 15 (+18)

2. Σλοβακία 12 (+7)

3. Ουκρανία 11 (+3)

4. Βόρειος Ιρλανδία 10 (+5) - 5 αγώνες

5. Σουηδία 10 (+3)

6. Ιταλία 10 (+2) - 5 αγώνες

7. Ιρλανδία 10 (+2)

8. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 8 (+2)

9. Μαυροβούνιο 7 (+2) - 5 αγώνες

* στην κατάταξη των δεύτερων μετρούν οι βαθμοί μόνο με την 1η, την 3η, την 4η και την 5η κάθε ομίλου. Δεν μετρούν οι βαθμοί με την 6η κάθε ομίλου που διαθέτει έξι ομάδες.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ