ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Πρόβλημα στατικότητας σε γήπεδο 600 εκατομμυρίων στη Ρωσία!

Πρόβλημα στατικότητας σε γήπεδο 600 εκατομμυρίων στη Ρωσία!

Η FIFA εξέφρασε την ανησυχία της για το γήπεδο της Αγίας Πετρούπολης και τη στατικότητα του αφού είναι ανάμεσα σε αυτά που θα φιλοξενήσουν αγώνα του Μουντιάλ το καλοκαίρι του 2018. (VIDEO).

Μπορεί οι Ρώσοι να έχουν δώσει ένα σκασμό λεφτά για να δημιουργήσουν όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για το Μουντιάλ που θα φιλοξενήσουν το καλοκαίρι του 2018, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλα είναι ρόδινα για αυτούς.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι αυτό του "Κρεστόβσκι Στάντιουμ". Πρόκειται για ένα νεόδμητο γήπεδο στην Αγία Πετρούπολη το οποίο θα κοστίσει πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ.

Οι άνθρωποι της FIFA εξέφρασαν την ανησυχία του σχετικά με τη στατικότητα του αγωνιστικού χώρου. Όπως συνηθίζεται στα σύγχρονα γήπεδα (όπου φυσικά αυτό επιτρέπεται από άποψη χώρου) το χορτάρι βγαίνει έξω από την εγκατάσταση για την καλύτερη συντήρηση του, αλλά και για να μπορούν να φιλοξενηθούν και άλλες εκδηλώσεις στο χώρο.

Αυτό όπως φαίνεται δημιουργεί προβλήματα στατικότητας αφού σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν ο αγωνιστικός χώρος δεν έχει την απαραίτητη σταθερότητα. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει στη Ρωσία για τη φιλοξενία του Μουντιάλ, είναι το γεγονός ότι δηλώσεις για το θέμα έκανε ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργό της χώρας, Βιτάλι Μούτκο. "Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ο μηχανισμός πάνω στον οποίο τσουλάει ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι ιδιαίτερα σταθερός και πρέπει να δυναμώσει" ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ των Ρώσων.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ