ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Προπονητής της εθνικής Αυστραλίας ο Γκρέιαμ Άρνολντ

Προπονητής της εθνικής Αυστραλίας ο Γκρέιαμ Άρνολντ
AP PHOTO/RICK RYCROFT

Προπονητής της εθνικής ομάδας της Αυστραλίας μέχρι το Μουντιάλ του 2022 θα είναι ο Γκρέιαμ Άρνολντ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αυστραλίας.

Ο Γκρέιαμ Άρνολντ αναλαμβάνει καθήκοντα πρώτου προπονητή αμέσως μετά το επερχόμενο παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (08/03) η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αυστραλίας.

Ο Άρνολντ, ο οποίος πέρσι κατέκτησε την A-League της Αυστραλίας με τη Σίντνεϊ FC και το 2013 με την Σέντραλ Κόουστ Μάρινερς, είχε υπάρξει βοηθός προπονητή της εθνικής κατά τη διετία 2008-2010. Επιπλέον, έχει υπάρξει και ο ίδιος διεθνής εκπροσωπώντας 56 φορές τη χώρα του και πετυχαίνοντας 19 γκολ.

Η σημερινή (08/03) απόφαση ολοκλήρωσε τις επαφές μεταξύ Αυστραλίας και Άρνολντ, οι οποίες ξεκίνησαν μετά την απομάκρυνση του Άγγελου Ποστέκογλου το 2017. Τον Ιανουάριο, ο Ολλανδός Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ, ο οποίος οδήγησε την εθνική Ολλανδίας στον τελικό του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το 2010, ανέλαβε ως προπονητής της Αυστραλίας για το ερχόμενο παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας.

Ο Γκρέιαμ Άρνολντ θα καθίσει στον πάγκο της Αυστραλίας μέχρι το 2022, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του αμέσως μετά τη λήξη της διοργάνωσης στη Ρωσία.

Photo credits: AP Photo/Rick Rycroft

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ