ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Πίτσι: "Ανάμεσα στους κορυφαίους ο Σάντσεθ"

Πίτσι: "Ανάμεσα στους κορυφαίους ο Σάντσεθ"
© EPA

Ο Αλέξις Σάντσες πήρε στις “πλάτες” του την εθνική Χιλής, σημειώνοντας δύο γκολ κόντρα στην αντίστοιχη της Ουρουγουάης, και στη συνέντευξη Τύπου αποθεώθηκε από τον προπονητή του, Χουάν Αντόνιο Πίτσι.

Ο Χουάν Αντόνιο Πίτσι τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση για τις ικανότητες του Αλέξις Σάντσες και δεν το κρύβει. Μετά τη νίκη των Χιλιανών απέναντι στους Ουρουγουανούς (3-1), με δύο τέρματα του άσου της Άρσεναλ να κάνουν τη διαφορά, ο τεχνικός των Λα Ρόχα υποστήριξε πως πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στον πλανήτη.

"Ο Αλέξις είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Ωστόσο, θέλω να τονίσω και τα πλεονεκτήματα της ομάδας. Το τελευταίο είναι που μας επέτρεψε να κάνουμε την ανατροπή. Έχουμε σπουδαίες μονάδες, αλλά πιστεύω ότι σήμερα έπαιξε καθοριστικό ρόλο η συλλογικότητα. Όλοι καταλαβαίνουν πως τα όποια προβλήματα λύνονται όταν δουλεύουμε μαζί.

Μερικές φορές, ορισμένοι βγαίνουν μπροστά, όπως ο Κλαούντιο (Μπράβο), ο Εντουάρντο (Βάργκας), ο Αλέξις (Σάντσεθ). Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Βρήκαμε το δρόμο μας, παρότι νιώθω πως ήταν ένα κλειστό παιχνίδι”, ήταν τα λόγια του.

Ιστορικό ρεκόρ για Σάντσες

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Αλέξις Σάντσες απέχει μόλις ένα γκολ από το να προσπεράσει τον κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Χιλής, Μαρσέλο Σάλας. Ο τελευταίος, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2008, έχοντας 37 τέρματα σε 70 συμμετοχές με το εθνόσημο.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ