ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Πάμπλο Εσκομπάρ: O "παππούς" σκοράρει ακόμη

Πάμπλο Εσκομπάρ: O "παππούς" σκοράρει ακόμη

Απλή συνωνυμία με τον Κολομβιανό βαρώνο των ναρκωτικών, ο Πάμπλο Εσκομπάρ πέτυχε δύο γκολ στην ισοπαλία της Βολιβίας με το Εκουαδόρ κι έγινε ο γηραιότερος σκόρερ προκριματικών Μουντιάλ 2018 όσον αφορά στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής.

Σε ηλικία 38 ετών και 91 ημερών, ο Πάμπλο Ντανιέλ Εσκομπάρ είναι κι επίσημα ο γηραιότερος σκόρερ σε όλη την ιστορία των προκριματικών όσον αφορά στη γεωγραφική ζώνη της Νοτίου Αμερικής. Ήταν ο επιθετικός της "The Strongest" που με δύο δικά του γκολ (4' και 43') χάρισε στη "βέρντε" την ισοπαλία απέναντι σε μια εκ των πιο φορμαρισμένων εθνικών ομάδων στην περιοχή, αυτή του Εκουαδόρ στην πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Πας.

Κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε ο Κολομβιανός αμυντικός, Μάριο Γέπες, (37 ετών και 275 ημερών). Κι όμως από το 2008 έως το 2015, ο Πάμπλο Ντανιέλ Εσκομπάρ μέτρησε 20 συμμετοχές με την εθνική Βολιβίας και μόλις τρία γκολ. Τον Οκτώβρη του 2015 ήταν ο ίδιος που επέλεξε να αρνηθεί την κλήση του Χούλιο Σέσαρ Μπαλδιβιέσο υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά: "Για μένα είναι δύσκολο να δουλεύω έτσι, με έναν τέτοιο άνθρωπο". Η νύξη είχε να κάνει με το χαρακτήρα του Μπαλδιβιέσο. Μέχρι να έρθει ένας δικός μας άνθρωπος.

Πάμπλο Εσκομπάρ: O "παππούς" σκοράρει ακόμη

Ο Γκιγιέρμο Όγιος ανέλαβε την ομοσπονδιακή τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Νοτίου Αμερικής και παρά τη γκρίνια για την... προχωρημένη ηλικία του, του δίνει φανέλα βασικού. Στην αρχική ενδεκάδα την πρώτη ημέρα του Σεπτέμβρη, στη νίκη (2-0) επί του Περού στο "Εστάδιο Ερνάντο Σίλες", βασικός και στην ισοπαλία (2-2) με το Εκουαδόρ στο ίδιο γήπεδο. Και στα δύο ματς που ξεκίνησε βασικός πέτυχε γκολ. Ένα απέναντι στην "μπλανκιρόχα", δύο απέναντι στην "τρικολόρ".

Πέρασε στο 78ο λεπτό στη θέση του Ντουκ, στο Νατάλ, στο ματς με τη Βραζιλία. Ο "πατρόν" (σ.σ αφεντικό), όπως είναι το παρατσούκλι του γεννήθηκε στην πρωτεύουσα της Παραγουάης, Ασουνσιόν. Κι από την ομάδα αυτής, Ολίμπια, ξεκίνησε την καριέρα του. Ωστόσο βρίσκεται στη Βολιβία από το 2005 και προοδευτικά απέκτησε την αντίστοιχη εθνικότητα.

Γι' αυτό κι όταν έγινε αλλαγή στο 86ο λεπτό από τον Γκιγιέρμο Όγιος, όλο το κοινό στο "Εστάδιο Ερνάντο Σίλες" σηκώθηκε να τον αποθεώσει:

Αλλά δεν είναι το μόνο ρεκόρ που έχει ο Πάμπλο Ντανιέλ Εσκομπάρ στην κατοχή του:

  • Καλύτερος εν ενεργεία σκόρερ του πρωταθλήματος Βολιβίας
  • Καλύτερος σκόρερ της "The Strongest" σε διεθνείς διοργανώσεις με 14 γκολ (9 στο Libertadores και 5 στο Sudamericana)
  • Καλύτερος σκόρερ της "The Strongest" στο πρωτάθλημα
  • Ο πρώτος που πέτυχε έξι γκολ σε ένα ματς στο πρωτάθλημα Βολιβίας

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης έχει άλλο ένα...

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ