ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Όλα τα τραγούδια των Παγκοσμίων Κυπέλλων σε μία λίστα!

US singer Jennifer Lopez walks off the pitch after performing with rapper Pitbull before the group A World Cup soccer match between Brazil and Croatia, the opening game of the tournament, in the Itaquerao Stadium in Sao Paulo, Brazil, Thursday, June 12, 2014.  (AP Photo/Andre Penner)
US singer Jennifer Lopez walks off the pitch after performing with rapper Pitbull before the group A World Cup soccer match between Brazil and Croatia, the opening game of the tournament, in the Itaquerao Stadium in Sao Paulo, Brazil, Thursday, June 12, 2014. (AP Photo/Andre Penner) AP

Το Παγκόσμιο Κύπελλο κοντοζυγώνει, όλα πλέον κινούνται στον ρυθμό του. Πριν λίγες μέρες βγήκε στην δημοσιότητα το επίσημο τραγούδι για το Μουντιάλ του 2018 και με αφορμή αυτό το Sport24.gr κάνει ένα flashback και στις μουσικές επιλογές των περασμένων διοργανώσεων.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την στιγμή που η Τζένιφερ Λόπεζ λικνιζόταν και παρέσερνε με τον χορό της ένα ολόκληρο στάδιο στο Πάγκοσμιο Κύπελλο του 1994 στις ΗΠΑ. Ακόμα και το "Waka Waka" της Σακίρα το 2010 έχει μείνει στην μνήμη μας.

To Sport24.gr μάζεψε όλα τα τραγούδια των Παγκοσμίων Κυπέλλων σε μία λίστα και σας τα παρουσιάζει:

Ισπανία 1982

Ξεκινάμε με το Μουντιάλ που έγινε στην Ιβηρική Χερσόνησο πριν 36 χρόνια, με τον Πλασίδο Ντομίνγκο να μας προσφέρει ένα όμορφο τραγούδι, με ιδιαίτερο... ταπεραμέντο με ξεκάθαρες ισπανικές ρίζες.

Μεξικό 1986

Ακόμα ένα τραγούδι που παραπέμπει σε λατινοαμερικάνικες ρίζες, καθαρά μεξικάνικους τόνους (όπως ήταν αναμενόμενο) και χαρούμενη διάθεση. Πίσω από το μικρόφωνο ήταν ο τραγουδιστής Χουάν Κάρλος Αμπάρα.

Ιταλία 1990

Γυρνάμε ξανά στην Ευρώπη και πρώτη φορά έχουμε ένα ντουέτο. Τζιάνα Νανίνι και Εντοάρντο Μπενάτο ήταν το δίδυμο που πήρε στις πλάτες του το τραγούδι της διοργάνωσης και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

ΗΠΑ 1994

Πολλοί ξεχνούν πως στο Μουντιάλ της Αμερικής ο Ντάριλ Χολ ερμήνευσε το επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης με το τίτλο "Gloryland'.

Γαλλία 1998

Ένα από τα καλύτερα τραγούδια που δημιουργήθηκαν για τα Μουντιάλ είναι αυτό που ερμήνευσε ο Ρίκι Μάρτιν, για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γαλλίας. Χορός, κέφι, αλέ αλέ αλέ!

Ιαπωνία / Νότιος Κορέα 2002

Εδώ έχουμε από ένα τραγούδι και έναν ύμνο. Η Αναστέζια με το single "Boom" ήθελε να ταρακουνήσει τους φιλάθλους αλλά η αλήθεια είναι πως ο ύμνος έχει μείνει στην συνείδηση των φιλάθλων. Μία εκπληκτική ενορχήστρωση από τον μετρ του είδους Βαγγέλη Παπαθανασίου, ήταν αρκετή να χαρίσει στο κοινό έναν ύμνο που πολλοί μνημονεύουν μέχρι και σήμερα.

Γερμανία 2006

Το θυμάστε; Ούτε και εμείς. Αλλά είπαμε να κάνουμε φλας μπακ, οπότε το βρήκαμε και σας το... ξανάσυστήνουμε. Το τραγούδι λεγόταν "The Time of Our Lives" και χτύπησε κορυφή σε όλα τα charts εκείνου του καλοκαιριού. Πλάκα κάνουμε φυσικά...

Νότιος Αφρική 2010

Ίσως γι' αυτό το τραγούδι φτιάχτηκε το συγκεκριμένο κείμενο. Η Σακίρα μάγεψε με το λίκνισμα, της χροιά της φωνής της, το χαμόγελο και την φρεσκάδα που είχε. Από τα πιο ωραία τραγούδια που έχουν φτιαχτεί για Μουντιάλ, το "Waka Waka" μας έκανε να (ευτυχώς) να ξεχάσουμε τις βουβουζέλες.

Βραζιλία 2014

Μάστερ στο να ανεβάζει το κοινό και μετρ στην διασκέδαση. Ο Πίτμπουλ μαζί με την μοναδική Τζένιφερ Λόπεζ, που επιστρέφει μετά από 20 χρόνια σε Μουντιάλ, συνθέτουν εκρηκτικό δίδυμο και όλοι εκείνο το καλοκαίρι όλοι φώναζαν "Ολέ Ολά!"

Ρωσία 2018

Το τραγούδι του φετινού Μουντιάλ ονομάζεται "Live It Up" και διαθέτει αρκετά ανεβαστικό ρυθμό, ώστε να δίνει τον τόνο σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Το τραγούδι περιλαμβάνει αγγλικούς στίχους κατά βάση αλλά και ισπανικούς, με ερμηνεία και από τους τρεις καλλιτέχνες, τόσο σε κουπλέ όσο και σε ρεφρέν. Πως σας φαίνεται;

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ