ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Οι πιο γοητευτικοί προπονητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Οι πιο γοητευτικοί προπονητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου
INSTAGRAM/ALTASLIONS

Το Παγκόσμιο Κύπελλο βρίσκεται μόλις μια ανάσα μακριά και το Sport24.gr έψαξε, σύγκρινε και βρήκε τους πιο γοητευτικούς προπονητές που θα δούμε κατά τη διάρκεια αυτού.

Η αλήθεια είναι ότι το να βρίσκεις μόλις...5 γοητευτικούς τεχνικούς ανάμεσα στους 32 που θα συμμετάσχουν στο φετινό Μουντιάλ, το λες και κακή τύχη. Είναι πραγματικά ελάχιστοι αυτοί που μπορούν να πάρουν τον τίτλο του «γοητευτικού» και μάλιστα -για να σε προλάβω- δεν ανήκουν στην κατηγορία με τους όμορφους άντρες.

Κάποια στιγμή πρέπει να ξεπεραστεί αυτό το στερεότυπο, ότι γοητευτικός είναι μόνο ένας αντικειμενικά ωραίος άντρας. Η γοητεία μπορεί να βρεθεί στους τρόπους ενός άντρα, στο βλέμμα, τις κινήσεις, τους γκρίζους κροτάφους του ή ακόμα ακόμα και σε μια απλή κίνηση που συνηθίζει να κάνει τακτικά.

Gareth Southgate (Αγγλία)

Ο Gareth Southgate, ο 47χρονος τεχνικός της εθνικής Αγγλίας, μπορεί να μην ανταποκρίνεται ακριβώς στο πρότυπο του όμορφου άντρα -αντικειμενικά μιλώντας- ωστόσο, ο τρόπος που κινείται στο χώρο, η αγγλική του φινέτσα, αλλά και κάποιες φωτογραφίες που τον έχουν πιάσει εξ' απροόπτου, να στέκεται πολύ φυσικός και χωρίς να κάνει κάποια γκριμάτσα που του στερεί σε χάρη, του έδωσαν μια θέση στην 5άδα αυτή. Ο ίδιος έπαιξε με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας από το 1995 μέχρι και το 2004.

FILE - In this Saturday, June 10, 2017 filer, England manager Gareth Southgate looks on during the World Cup Group F qualifying soccer match between Scotland and England at Hampden Park, Glasgow, Scotland, Saturday, June 10, 2017. (AP Photo/Scott Heppell, File)
FILE - In this Saturday, June 10, 2017 filer, England manager Gareth Southgate looks on during the World Cup Group F qualifying soccer match between Scotland and England at Hampden Park, Glasgow, Scotland, Saturday, June 10, 2017. (AP Photo/Scott Heppell, File) ASSOCIATED PRESS

Hervé Renard (Μαρόκο)

Ο σωσίας του Sir Jaime Lannister από το Game of Thrones -ή κατά κόσμον Nikolaj Waldau- είναι εδώ και ακούει στο όνομα Hervé Renard. Όχι μόνο αυτό, αλλά προπονεί και την εθνική ομάδα του Μαρόκο. Άκου να δεις τώρα κάτι πράγματα. Ο 49χρονος Γάλλος τεχνικός ξέρει ακριβώς πως να γοητεύσει μια γυναίκα και φαίνεται στο βλέμμα του. Ο συγκεκριμένος άντρας θα μπορούσε να ανήκει άνετα σε μια κατηγορία ανδρών που δεν τους λες ωραίους αλλά ούτε και άσχημους, είναι δηλαδή «ωραίοι άσχημοι». Τα χαρακτηριστικά του είναι αρκετά «σκληρά», όμως, ποια γυναίκα θα του αντισταθεί όταν μισοκλείσει τα γαλανά του μάτια και τη γοητεύσει με τη φυσιογνωμία του;

Aliou Cissé (Σενεγάλη)

Ο 42χρονος Σενεγαλέζος, Aliou Cissé, είναι ο μικρότερος της συγκεκριμένης λίστας και μάλιστα ο ομορφότερος από τους κυρίους με διαφορά -εντελώς υποκειμενικά μιλώντας-. Ο ίδιος ως παίκτης έχει περάσει από ομάδες όπως οι Lille, Portsmouth, PSG και Montpellier κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας από το 1994 μέχρι και τη σεζόν 2008-09. Τα μακριά μαλλιά του είναι ατού επάνω του από τη στιγμή που μπορεί να υποστηρίξει το συγκεκριμένο look. Επίσης, αυτό που τον κάνει γοητευτικό είναι το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα αρρενωπός στην όψη, ωστόσο, όταν χαμογελά γίνεται αυτόματα τόσο ζεστός και γλυκός. Δύο σε ένα, σαν να λέμε...win win situation.

Senegal national soccer team coach, Aliou Cisse drinks during a friendly soccer match between Senegal and Uzbekistan in Casablanca, Morocco, Friday, March 23, 2018. (AP Photo/Abdeljalil Bounhar)
Senegal national soccer team coach, Aliou Cisse drinks during a friendly soccer match between Senegal and Uzbekistan in Casablanca, Morocco, Friday, March 23, 2018. (AP Photo/Abdeljalil Bounhar) ASSOCIATED PRESS

Carlos Queiroz (Ιράν)

Οι πιο γοητευτικοί προπονητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου
AP

Associated Press

Ο Πορτογάλος προπονητής «κατεβαίνει» στο Μουντιάλ με την εθνική ομάδα του Ιράν. Είναι 65 ετών και άρα ο μεγαλύτερος ηλικιακά στη λίστα. Το γλυκό του βλέμμα και η ήρεμη φυσιογνωμία του είναι αυτά που τον κατατάσσουν στους γοητευτικούς τεχνικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Για κάποιο περίεργο λόγο η φυσιογνωμία του μοιάζει αρκετά οικεία -και η οικειότητα δίνει πόντους- μαζί με το πράο γαλάζιο βλέμμα του πάντα.

Iran's head coach Carlos Queiroz looks on after an international soccer friendly against Trinidad and Tobago at the Corinthians soccer team training center in Sao Paulo, Brazil, on Sunday, June 8, 2014. Iran will play in group F of the 2014 soccer World Cup. (AP Photo/Julio Cortez)
Iran's head coach Carlos Queiroz looks on after an international soccer friendly against Trinidad and Tobago at the Corinthians soccer team training center in Sao Paulo, Brazil, on Sunday, June 8, 2014. Iran will play in group F of the 2014 soccer World Cup. (AP Photo/Julio Cortez) AP

Akira Nishino (Ιαπωνία)

Οι πιο γοητευτικοί προπονητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου
ASSOCIATED PRESS

Κοιτώντας καλά καλά, έναν προς έναν τους προπονητές που θα δούμε φέτος στο Μουντιάλ της Ρωσίας, κατέληξα στο ότι ελάχιστοι -μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού κυριολεκτικά- είναι αυτοί που μπορούν να φέρουν τον τίτλο του γοητευτικού. Στην πεντάδα αυτή θα εκπροσωπηθεί, λοιπόν, και η Ασία με τον 63χρονο -που τα κρύβει τα χρόνια του;- Akira Nishino. Κλασική σχιστομάτικη φυσιογνωμία που όμως εκπέμπει τη δική της χαρακτηριστική γοητεία. Και μόνο το ότι δεν τον λες και στα πρώτα χρόνια της νιότης του και δεν του φαίνεται καν, είναι από μόνο του plus. Μετά τον σεφ Κοντιζά είναι ο δεύτερος πιο συμπαθής Ιάπωνας που μπορώ να σκεφτώ. Τέλος.

Κεντρική φωτογραφία: Associated Press

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ