ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Οι πιο ευρείες νίκες των Ρώσων σε Παγκόσμια Κύπελλα!

Russia's Artyom Dzyuba, center, celebrates after scoring his side's third goal during the group A match between Russia and Saudi Arabia which opens the 2018 soccer World Cup at the Luzhniki stadium in Moscow, Russia, Thursday, June 14, 2018. (AP Photo/Hassan Ammar)
Russia's Artyom Dzyuba, center, celebrates after scoring his side's third goal during the group A match between Russia and Saudi Arabia which opens the 2018 soccer World Cup at the Luzhniki stadium in Moscow, Russia, Thursday, June 14, 2018. (AP Photo/Hassan Ammar) AP

Η χθεσινή (14/6) νίκη της Ρωσίας απέναντι στη Σαουδική Αραβία με 5-0 δεν είναι η πιο ευρεία στην ιστορία της σε Παγκόσμια Κύπελλα, αφού και την περίοδο της ΕΣΣΔ είχε φτάσει σε μεγάλα σκορ. Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει. (VIDEOS)

Καταιγιστική ήταν η οικοδέσποινα Ρωσία απέναντι στη Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι γηπεδούχοι δεν χαρίστηκαν στους αντιπάλους τους και τους έβαλαν πέντε γκολ, κάνοντας ένα ονειρεμένο ξεκίνημα σε αυτό το Μουντιάλ. Τρομερή εμφάνιση από τους Ρώσους, που βρήκαν... μπόσικους τους Σαουδάραβες και "πυροβολούσαν" ανελέητα και χωρίς σταματημό. Οι Γκαζίνσκι (12'), Τσερίσεβ (43', 90+1'), Τζιούμπα (71') και Γκολόβιν (90+5') πέτυχαν τα γκολ.

Πάντως, αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη για τη χώρα στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Ανάλογα ή μεγαλύτερα σκορ έχει φέρει και στο παρελθόν, από την περίοδο μάλιστα της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει αντίστοιχες νίκες στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού του πλανήτη.

2 ΙΟΥΝΙΟΥ 1986

Στο Μουντιάλ του Μεξικού το 1986, η τότε ΕΣΣΔ διέλυσε με 6-0 την Ουγγαρία στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Στο "Estadio Sergio León Chavez", οι Σοβιετικοί ήταν ανελέητοι και σκόρπισαν τους Μαγυάρους που δεν μπορούσαν να κάνουν απολύτως τίποτα. Μόλις στο 4' είχαν μπει δυο γκολ με τους Γιακοβένκο (2') και Αλεϊνίκοφ (4'). Με πέναλτι ο Μπελάνοφ στο 24' ανέβασε τον δείκτη του σκορ, ενώ τα υπόλοιπα τέρματα μπήκαν από τους Γιάρεμτσουκ (66'), Ντάικα (75', αυτογκολ) και Ροντιόνοφ.

18 ΙΟΥΝΙΟΥ 1990

Το Μουντιάλ του '90 στην Ιταλία ήταν το τελευταίο πριν την διάσπαση της ΕΣΣΔ και εκεί επικράτησε με 4-0 του Καμερούν στην 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων, αν και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση. Οι Αφρικανοί του Ροζέ Μιλά είχαν ήδη προκριθεί και ήταν αδιάφοροι. Ο Προτάσοφ στο 20' άνοιξε το σκορ και τα υπόλοιπα γκολ της ευρείας νίκης σημειώθηκαν από τους Ζιγκμάντοβιτς (29'), Ζαβάροφ (55') και Ντομπροβόλσκι (63').

28 ΙΟΥΝΙΟΥ 1994

Τέσσερα χρόνια μετά στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχαμε μια... επανάληψη του ίδιου σκηνικού. Η Ρωσία αντιμετώπισε το Καμερούν για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων, όπου και πάλι δεν είχε ελπίδες πρόκρισης. Βέβαια, αυτή την φορά δεν είχαν περάσει ούτε οι Αφρικανοί. Οι Ρώσοι με τον εκπληκτικό Σαλένκο να πετυχαίνει πέντε γκολ (15', 41', 44' πεν, 72', 75') και να γράφει ιστορία, επικράτησαν με το εμφατικό 6-1. Ο Ραντσένκο (81') πέτυχε το άλλο γκολ για την ομάδα του και ο Μιλά για το Καμερούν (46').

AP Photo/Hassan Ammar

Σε αυτό το Μουντιάλ, ετοιμάσου να κάνεις Σερί. Κατέβασε το νέο Seri app του Stoiximan.gr, κάνε το απόλυτο σερί & κέρδισε 1.000.000€ μετρητά εντελώς δωρεάν* (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ