ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Οι "μουντιαλικοί" της Super League

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μπορεί η Εθνική Ελλάδας να αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία, αλλά η χώρα μας θα έχει "εκπροσώπηση" στο Παγκόσμιο Κύπελλο με παίκτες που αγωνίστηκαν την τρέχουσα σεζόν στη Super League. Δείτε ποιοι είναι αυτοί.

Οι 32 εθνικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη τη λίστα προεπιλογής τους. Η Εθνική Ελλάδας δεν βρίσκεται στην τελική φάση του Μουντιάλ 2018, αλλά η χώρα μας ως "πρωτάθλημα" θα εκπροσωπηθεί. Δεν έχουμε μόνο ποδοσφαιριστές, αλλά και τεχνικό που θα βρίσκεται στη Ρωσία. Εκπροσώπηση θα έχουν η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, αλλά και η... Ξάνθη.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (ΑΜΡ ΟΥΑΡΝΤΑ)

Ο Αμρ Ουάρντα είναι, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, στην 28μελή προεπιλογή της εθνικής Αιγύπτου. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρίσκεται και στην τελική 23άδα που θα ανακοινώσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός των "φαραώ", Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, που αγωνίστηκε την εφετινή σεζόν στον Ατρόμητο με τη μορφή δανεισμού, θα ταξιδέψει στη Ρωσία. Η Αίγυπτος βρίσκεται στον πρώτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου μαζί με Ουρουγουάη (15/6, Εκατερίνμπουργκ), Ρωσία (19/6, Αγία Πετρούπολη) και Σαουδική Αραβία (25/6, Βόλγκογκραντ).

Egypt's Amr Warda, right, controls the ball in front of Cameroon's Ambroise Oyongo during the African Cup of Nations final soccer match between Egypt and Cameroon at the Stade de l'Amitie, in Libreville, Gabon, Sunday, Feb. 5, 2017. (AP Photo/Sunday Alamba)
Ουάρντα AP

ΙΡΑΝ (ΚΑΡΙΜ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ, ΕΧΣΑΝ ΧΑΤΖΙΣΑΦΙ ΚΑΙ ΣΟΤΖΕΪ ΜΑΣΟΥΝΤ)

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ιράν, Κάρλος Κεϊρόζ, ανακοίνωσε την 24μελή προεπιλογή για το Μουντιάλ 2018. Σε αυτήν βρίσκονται και οι τρεις Ιρανοί που αγωνίζονται στη Super League. Κι αν για τους δύο "ερυθρόλευκους", Καρίμ Ανσαριφάρντ κι Εχσάν Χατζισαφί, η συμμετοχή (όχι μόνο στην προεπιλογή, αλλά και στην τελική λίστα) είναι δεδομένη, δεν θα μπορούσαμε μέχρι και πριν από κάποιους μήνες να ισχυριστούμε το ίδιο και για τον μέσο της ΑΕΚ, Μασούντ Σοτζέι.

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ανσαριφάρντ EUROKINISSI SPORTS

Είχε μείνει εκτός κλήσεων λόγω της συμμετοχής του στα ματς του Πανιωνίου με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα προκριματικά του Europa League, ο Κεϊρόζ ήλθε στην Αθήνα, τον είδε από κοντά, μίλησε μαζί και τον κάλεσε. Αγωνίστηκε και στο τελευταίο φιλικό με την Αλγερία. Το Ιράν βρίσκεται στο δεύτερο όμιλο με Μαρόκο (15/6, Αγία Πετρούπολη), Ισπανία (20/6, Καζάν) και Πορτογαλία (25/6, Σάρανσκ).

Iran's Masoud Shojaei and Ashkan Dejagah (21) argue with referee Milorad Mazic from Serbia during the group F World Cup soccer match between Argentina and Iran at the Mineirao Stadium in Belo Horizonte, Brazil, Saturday, June 21, 2014. (AP Photo/Martin Meissner)
Μασούντ (AP Photo/Martin Meissner) AP

ΣΕΡΒΙΑ (ΜΙΛΑΝ ΡΑΣΤΑΒΑΤΣ, ΑΛΕΚΣΑΝΤΑΡ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΓΙΑΓΚΟΣ ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ)

Στην εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας δεν έχουμε εκπροσώπηση μόνο σε επίπεδο παικτών, αλλά και τεχνικού. Ο Σέρβος τεχνικός της Ξάνθης, που ήδη στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα κέρδισε τις εντυπώσεις με τη δουλειά του και τη βαθμολογική θέση της ομάδας του Χρήστου Πανόπουλου, έδωσε τα χέρια με την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας του κι εντάχθηκε στο προπονητικό επιτελείο της εθνικής πλάι στον Μλάντεν Κρστάιτς.

Οι "μουντιαλικοί" της Super League
Ράσταβατς, Μάτιτς

Τις μέρες του Πάσχα, ταξίδεψε στην Αγγλία και επισκέφθηκε παίκτες, προπονητές, διοικούντες και εγκαταστάσεις των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κρίσταλ Πάλας, Φούλαμ και Σαουθάμπτον. Στην 35μελή προεπιλογή βρίσκεται ο φορ του ΠΑΟΚ και πρώτος σκόρερ της Super League Σουρωτή, Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, αλλά κι ο "ερυθρόλευκος" Γιάγκος Βούκοβιτς (αγωνίστηκε το δεύτερο μισό της σεζόν ως δανεικός στη Βερόνα). Σίγουρο είναι ότι στη Ρωσία θα ταξιδέψει ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού και νυν μέσος της Κρίσταλ Πάλας, Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Η Σερβία βρίσκεται στον πέμπτο όμιλο με Κόστα Ρίκα (17/6, Σαμάρα), Ελβετία (22/6, Καλίνινγκραντ) και Βραζιλία (27/6, Μόσχα).

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΡΩΗΝ"

Υπάρχουν, όμως, κι αυτοί που ξεκίνησαν τη σεζόν στη Super League αλλά αποχώρησαν στα μισά. Ο Ισλανδός εξτρέμ, Άρνορ Τρίστασον, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της Ένωσης - τώρα αγωνίζεται στη Μάλμε - είναι στην τελική 23άδα της νησιωτικής χώρας για τη Ρωσία. Επίσης ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού και νυν της Άουγκσμπουργκ, Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Η Ισλανδία είναι στον τέταρτο όμιλο μαζί με Αργεντινή (16/6, Μόσχα), Νιγηρία (22/6, Βόλγκογκραντ) και Κροατία (26/6, Ροστόβ).

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Σουηδός μέσος, Όσκαρ Χίλιεμαρκ, αγωνίστηκε στο πρώτο μισό της σεζόν με τον Παναθηναϊκό (με τη μορφή δανεισμού από την Τζένοα) κι επέστρεψε στους "ροσομπλού" για να ολοκληρώσει τη σεζόν. Εντός βρίσκεται ο πρώην φορ των "πρασίνων", Μάρκους Μπεργκ, ο πρώην γκολκίπερ του ΠΑΟΚ , Ρόμπιν Όλσεν κι ο πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού, Τζίμι Ντουρμάζ. Η Σουηδία βρίσκεται στον έκτο όμιλο μαζί με Νότιο Κορέα (18/6, Νίζνι Νόβγκοροντ), Γερμανία (23/6, Σότσι), Μεξικό (27/6, Εκατερίνμπουργκ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ (7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
Χίλιεμαρκ, Μουνιέ EUROKINISSI

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ανακοίνωσε την προεπιλογή κι ο Κέβιν Μιραλάς - ο οποίος αγωνίστηκε το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν στον Ολυμπιακό με τη μορφή δανεισμού από την Έβερτον - δεν βρίσκεται στις επιλογές του. Προπονητής τερματοφυλάκων στο Βέλγιο είναι ο πρώην του Ολυμπιακού, Έρβιν Λέμενς. Το Βέλγιο βρίσκεται στον 7ο όμιλο μαζί με Παναμά (18/6, Σότσι), Τυνησία (23/6, Μόσχα) κι Αγγλία (28/6, Καλίνινγκραντ).

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÊÅÑÊÕÑÁ / SUPERLEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÊÅÑÊÕÑÁ / SUPERLEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Μαρόκου, Ερβέ Ρενάρ, ανακοίνωσε την 23άδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τους δύο άλλοτε "ερυθρόλευκους", Μεχντί Καρσελά και Μανουέλ ντα Κόστα, είναι στην αποστολή. Το Μαρόκο βρίσκεται στο δεύτερο όμιλο μαζί με Ιράν (15/6, Αγία Πετρούπολη), Πορτογαλία (20/6, Μόσχα) και Ισπανία (25/6, Καλίνινγκραντ).

SL Benfica midfielder Mehdi Carcela-Gonzalez in action against the New York Red Bulls during the first half of a soccer match in the International Champions Cup in Harrison N.J., Sunday, July 26, 2015. The Red Bulls defeated Benfica 2-1. (AP Photo/Rich Schultz)
SL Benfica midfielder Mehdi Carcela-Gonzalez in action against the New York Red Bulls during the first half of a soccer match in the International Champions Cup in Harrison N.J., Sunday, July 26, 2015. The Red Bulls defeated Benfica 2-1. (AP Photo/Rich Schultz) AP PHOTO/RICH SCHULTZ

Ο Φελίπε Πάρντο τελικά δεν κλήθηκε στην προεπιλογή της εθνικής Κολομβίας (στο τεχνικό επιτελείο των "καφετέρος" βρίσκεται ο πρώην μέσος του ΠΑΟΚ, Πατρίσιο Καμπς, ενώ αναμένεται να ενταχθεί κι ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού, Εστέμπαν Καμπάσο), ενώ ο τραυματισμός στέρησε στον Γιάκομπ Γιόχανσον τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ. Η Κολομβία βρίσκεται στον όγδοο όμιλο με Ιαπωνία (19/6, Σάρανσκ), Πολωνία (24/6, Καζάν) και Σενεγάλη (28/6, Σαμάρα)

Ο Φερνάντο Σάντος δεν συμπεριέλαβε ούτε στην προεπιλογή, ούτε στην τελική λίστα τον μπακ του ΠΑΟΚ, Βιεϊρίνια, αλλά πήρε μαζί του τον πρώην κεντρικό αμυντικό της ΑΕΚ και νυν της Ρέιντζερς, Μπρούνο Άλβες. Η Πορτογαλία βρίσκεται στο δεύτερο όμιλο μαζί με Ισπανία (15/6, Σότσι), Μαρόκο (20/6, Μόσχα) και Ιράν (25/6, Σάρανσκ).

Ο πρώην "ερυθρόλευκος", Τζόελ Κάμπελ, μπορεί να μην είχε καλή χρονιά στη Σεβίλλη με την Μπέτις, αλλά δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί αναπόσπαστο μέλος των "τίκος". Της εθνικής Κόστα Ρίκα, η οποία βρίσκεται στον πέμπτο όμιλο με Σερβία (17/6, Σαμάρα), Βραζιλία (22/6, Αγία Πετρούπολη) και Ελβετία (27/6, Νίζνι Νόβγκοροντ).

Μαζί με τον Αμρ Ουάρντα στην αποστολή της εθνικής Αιγύπτου είναι κι ο Έλληνας γυμναστής και συνεργάτης του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, Αντώνης Σαριόγλου ( θυμηθείτε τη συνέντευξη στο Sport24.gr), όπως κι ο πρώην μέσος του ΠΑΟΚ, Σικαμπάλα).

Βοηθός του Ρικάρδο Γκαρέκα στον πάγκο της εθνικής Περού είναι ο πρώην μέσος της ΑΕΛ, Νολμπέρτο Σολάνο ( θυμηθείτε τη συνέντευξή του στο Sport24.gr). Το Περού βρίσκεται στον τρίτο όμιλο μαζί με Δανία (16/6, Σάρανσκ), Γαλλία (21/6, Εκατερίνμπουργκ) και Αυστραλία (26/6, Σότσι).

Προπονητής τερματοφυλάκων στην εθνική Ρωσίας είναι ο Γκιντάρας Στάουτσε. Λίγο πριν ολοκληρώσει την καριέρα του ο 48χρονος πια Λιθουανός γκολκίπερ, έπαιξε σε Ακράτητο (2001-2002), Φωστήρα (2002-2003) και Καλλιθέα (2003-2004). Η Ρωσία είναι στον ίδιο όμιλο με Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο και Ουρουγουάη.

Photo Credits: Eurokinissi/AP Photo/Martin Meissner

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ