ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Οδηγίες στους ομοφυλόφιλους ενόψει Μουντιάλ!

Οδηγίες στους ομοφυλόφιλους ενόψει Μουντιάλ!

Η αντιρατσιστική οργάνωση FARE θα κυκλοφορήσει έναν οδηγό για τους ομοφυλόφιλους στο Μουντιάλ της Ρωσίας, προκειμένου να αποφύγουν ομοφοβικές επιθέσεις.

Όσο και αν φαντάζει τραγικό στις μέρες μας να πρέπει κάποιος να προσέχει και τον ίσκιο του στον δρόμο, χωρίς να έχει κάνει κάτι κακό σε κάποιον, εντούτοιος ο κίνδυνος παραμονεύει εκεί που δεν το περιμένεις. Επειδή, δε, ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος, ούτε χρειάζεται να υπάρχει ουτοπία, η FARE αποφάσισε να προστατέψει τους ομοφυλόφιλους που θα βρεθούν το καλοκαίρι στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, θα κυκλοφορήσει ένας οδηγός συμπεριφοράς από την συγκεκριμένη αντιρατσιστική οργάνωση, ώστε να αποφευχθούν ομοφοβικές επιθέσεις, που δεν είναι λίγες στη Ρωσία. Όχι, δεν είναι ποινικό αδίκημα η ομοφυλοφιλία στην χώρα, όμως ο ρατσισμός είναι έντονος και τα κρούσματα δεν θα είναι λίγα το ερχόμενο καλοκαίρι. Γι' αυτό και απατείται πρόληψη.

Μια από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες που δίνεται στα ομόφυλα ζευγάρια, είναι να αποφύγουν το κράτημα χεριών στον δρόμο. Σε κάποιες πόλεις μάλιστα υπάρχει πιο υψηλός βαθμός επικινδυνότητας, επομένως η προσοχή θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη. Σε αυτές τις πόλεις έχουν γίνει αρκετές επιθέσεις προς μειονότητες και ομοφυλόφιλους.

Ο Πιάρα Πάουαρ, εκτελεστικός διευθυντής της FARE, τοποθετήθηκε επί του θέματος και ανέφερε μεταξύ άλλων πως "ο οδηγός θα συμπεριλαμβάνει και πληροφορίες για την LGBT κοινότητα στη Ρωσία. Δεν είναι παράνομο να είσαι γκέι, όμως υπάρχουν νόμοι ενάντια στην προώθηση της ομοφυλοφιλίας. Οι ομοφυλόφιλοι έχουν τη θέση τους στη Ρωσία, όμως κρύβονται αρκετά".

Επιπροσθέτως, οργανωμένα ποδοσφαιρικά γκέι γκρουπ από Αγγλία και Γερμανία έχουν απευθυνθεί στην Παγκόσμια Ομοσπονδία για το αν θα έχουν την δυνατότητα να υψώσουν την πολύχρωμη σημαία τους, αλλά ακόμα δεν έχουν πάρει απάντηση. Αν μη τι άλλο, είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει, με την ελπίδα τα κρούσματα να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα και αν γίνεται μηδαμινά.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ