ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς παίζει μπαλίτσα στα ρωσικά!

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς παίζει μπαλίτσα στα ρωσικά!

Eξι χρόνια στη Μόσχα, ήταν αρκετά για να μπορεί ο Θοδωρής Παπαλουκάς να αναλάβει έναν special ρόλο και να τον απογειώσει. Ο "Τεό" γίνεται καθηγητής και μας προετοιμάζει για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 (VIDEOS).

Ήταν 25 ετών, όταν μάζεψε τις βαλίτσες του μετά από μόλις μία σεζόν στον Ολυμπιακό για να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της "νεαρής" έως τότε καριέρας του. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς είχε παίξει καλό μπάσκετ στους Αμπελοκήπους, την Δάφνη και τον Πανιώνιο, ήλπιζε πως στο Λιμάνι θα "δέσει" για πολλά χρόνια, όμως η ζωή τον έστειλε το 2002 αρκετά βόρεια, στην κρύα αλλά πανέμορφη Μόσχα συγκεκριμένα, για να φορέσει την φανέλα της ιστορικής ΤΣΣΚΑ, της ομάδας που τότε προπονούσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο "Τεό", όπως τον γνωρίζει η μπασκετική Ευρώπη, δεν ήταν ένας απλός "στρατιώτης" για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά ο "εγκέφαλός" της, ο άνθρωπος που για έξι χρόνια κρατούσε το τιμόνι στο παρκέ και εκείνος που την οδήγησε σε δύο κατακτήσεις EuroLeague, το 2006 και το 2008. Η συνεργασία του Παπαλουκά με την ομάδα του Στρατού ήταν κάτι περισσότερο από αρμονική, ο Έλληνας διεθνής "έχτισε" τον μύθο του με την κυανέρυθρη φανέλα και η ΤΣΣΚΑ έγινε ένα από τα κορυφαία clubs της Ευρώπης. Εκείνη η εξαετία ήταν μια... μικρή ζωή για τον παλαίμαχο πλέον μπασκετμπολίστα, τον άνθρωπο που θα μας μάθει ρωσικά εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018.

ΜΑΘΕ ΤΑ... SOS ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ

Μπορεί να είσαι φίλος του μπάσκετ. Μπορεί να προτιμάς τον Στίβο, την Φόρμουλα 1, το τένις. Ακόμη και το βόλεϊ ή το πόλο, δύο αθλήματα που έχουν δώσει σημαντικές επιτυχίες στην Ελλάδα. Ακραίο, μα ίσως βλέπεις και χάντμπολ ή κολύμβηση. Όποιο άθλημα κι αν προτιμάς, υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές παγκοσμίως και το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Μουντιάλ, είναι ο Βασιλιάς όλων των διοργανώσεων.

Το φετινό τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 14 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου σε 12 γήπεδα, σε 11 πόλεις της Ρωσίας. 32 ομάδες θα συμμετάσχουν σε αυτό και είναι οι εξής: Αυστραλία, Ιράν, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία, Νότια Κορέα, Αίγυπτος, Μαρόκο, Νιγηρία, Σενεγάλη, Τυνησία, Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Παναμάς, Αργεντινή, Βραζιλία, Κολομβία, Περού, Ουρουγουάη, Βέλγιο, Κροατία, Δανία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία.

Οι αγώνες θα γίνουν σε υπερσύγχρονα στάδια στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Καλίνινγκραντ, το Καζάν, το Νίζνι-Νόβγκοροντ, την Σαμάρα, το Βόλγκογκραντ, το Σαράνσκ, το Ροστόφ, το Σότσι και το Γεκατερίνεμπουργκ.

Γι' αυτό, λοιπόν, δεν υπάρχει καλύτερος δάσκαλος, καλύτερος προπονητής για να σε προετοιμάσει γι' αυτό το ταξίδι, από τον Θοδωρή Παπαλουκά!

Έζησε για έξι χρόνια στη Μόσχα, γνωρίζει κάθε λέξη που θα χρειαστείς για να "επιβιώσεις" είτε σκοπεύεις να ταξιδέψεις σε περισσότερες από μία πόλεις, είτε θέλεις να διεκδικήσεις ένα ταξίδι χρησιμοποιώντας τις πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες VISA της Τράπεζας Πειραιώς ! Αν το κάνεις αυτό μέχρι τις 15/4, μπορεί να είσαι εσύ ο μεγάλος τυχερός που θα ζήσει από κοντά τον ημιτελικό του 2018 FIFA WORLD CUP, ενώ 3 ακόμη τυχεροί θα παρακολουθήσουν επίσης από κοντά την σπουδαία αναμέτρηση ανάμεσα στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο και την Ισπανία των πολλών αστέρων, μαζί με μοναδικές εμπειρίες backstage.

Δεν χρειάζεται να σου εξηγήσουμε εμείς πόσο συναρπαστική θα είναι μια τέτοια εμπειρία. Κάθε φίλος του αθλητισμού αντιλαμβάνεται την σημασία ενός αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, γι' αυτό δεν θα αφήσεις την ευκαιρία να χαθεί.

Κι επειδή, όπως είπαμε, δεν υπάρχει καλύτερος δάσκαλος/προπονητής από τον Θοδωρή Παπαλουκά, ο "Τεό" αναλαμβάνει έναν διαφορετικό ρόλο σε σχέση με αυτούς που είχε συνηθίσει να αναλαμβάνει στην διάρκεια της καριέρας του και όπως συνέβαινε στα παρκέ, έτσι και τώρα τον απογειώνει! Μεταμορφώνεται σε καθηγητή Ρωσικής Ποδοσφαιρικής (πρόσεξες το " ποδοσφαιρικής", έτσι;) Γλώσσας, αξιοποιώντας την εξαετή διαμονή του στη Μόσχα.

Σε αυτό το MasterClass Ρωσικής Ποδοσφαιρικής Γλώσσας, λοιπόν, ο Παπαλουκάς προετοιμάζει εμάς και εσάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έρχεται, χαρίζοντάς μας τις "απαραίτητες" γνώσεις για να "επιβιώσουμε" τον υπέροχο μήνα που πλησιάζει.

Κι αν δεν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Ρωσία, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Με τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες VISA της Τράπεζας Πειραιώς , θα μπορείτε να φτιάχνετε μία μικρή εξέδρα στο σαλόνι, τον κήπο, το μπαλκόνι ή την βεράντα σας, να καλείτε τους φίλους σας και να απολαμβάνετε όλοι μαζί την ποδοσφαιρική πανδαισία λέγοντας όσα θα σας έχει μάθει ο Θοδωρής Παπαλουκάς για να αισθάνεστε πως βρίσκεστε εκεί που θα χτυπά η καρδιά του ποδοσφαίρου!

Είστε έτοιμοι για μάθημα;

Κύριε καθηγητά, ο λόγος σε εσάς! Мы готовы изучать русский язык!

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ