ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ο Ποστέκογλου παραιτήθηκε απ' την εθνική Αυστραλίας

FILE  - In this Nov. 16, 2017, file photo Australian soccer team head coach Ange Postecoglou smiles during a reception following their qualification to the 2018 soccer World Cup in Sydney, Australia. Postecoglou has quit as Australia coach a week after the Socceroos secured a spot at next year's World Cup with an intercontinental win over Honduras. (AP Photo/Rick Rycroft, File)
FILE - In this Nov. 16, 2017, file photo Australian soccer team head coach Ange Postecoglou smiles during a reception following their qualification to the 2018 soccer World Cup in Sydney, Australia. Postecoglou has quit as Australia coach a week after the Socceroos secured a spot at next year's World Cup with an intercontinental win over Honduras. (AP Photo/Rick Rycroft, File) AP PHOTO/RICK RYCROFT

Ο Άγγελος Ποστέκογλου αποτελεί παρελθόν για την τεχνική ηγεσία της Αυστραλίας, καθώς μία εβδομάδα αφού την οδήγησε στο Μουντιάλ 2018, παραιτήθηκε!

Μόλις έξι μέρες μετά την πρόκριση της Αυστραλίας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, ο Άγγελος Ποστέκογλου παραιτήθηκε από την θέση του ομοσπονδιακού προπονητή.

"Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη απόφαση για μένα", τόνισε ο 52άχρονος τεχνικός και συνέχισε: "Ήταν προνόμιο να είμαι προπονητής στην εθνική ομάδα της χώρας μου, να την οδηγήσω στα τελικά του Μουντιάλ 2014, να κερδίσουμε το Πανασιατικό του 2015 και τώρα να έχουμε προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ 2018".

"Όλα αυτά όμως μου έκαναν ζημιά τόσο προσωπικά, όσο και επαγγελματικά. Επένδυσα τα πάντα, γνωρίζοντας πόσο σημαντική περίοδος είναι για το ποδόσφαιρο της Αυστραλίας. Με βαριά καρδιά πρέπει να βάλω τέλος σε αυτό το ταξίδι".

"Το να είσαι προπονητής στην ομάδα της χώρας σου είναι σπουδαίο προνόμιο, αλλά και μία τεράστια ευθύνη. Νιώθω πως τώρα είναι η σωστή στιγμή να περάσω αυτήν την ευθύνη σε κάποιον άλλο που θα έχει την ενέργεια που απαιτείται. Το χρωστάω αυτό στην ομοσπονδία, τους παίκτες και τους φιλάθλους".

"Ανυπομονώ να παρακολουθήσω τα ματς της Αυστραλίας στο Μουντιάλ. Ξέρω πως μπροστά ο δρόμος έχει πολλές σπουδαίες στιγμές και κανείς δεν θα είναι πιο χαρούμενος από μένα να παρακολουθεί από μακριά".

Ο Ποστέκογλου ανέφερε πως θέλει να επιστρέψει σε πάγκο συλλόγου και στο να δουλεύει καθημερινά και σε πιο γρήγορους ρυθμούς.

"Αγάπησα αυτή τη δουλειά, αλλά πρέπει να περιλαμβάνονται όλα", τονίζει και εξηγεί: "Δεν θέλω να μείνω άνεργος για πολύ, αλλά πιθανότατα χρειάζεται να κάνω ένα διάλειμμα με την οικογένειά μου και να... μαζέψω τις σκέψεις μου".

Λίγες μέρες πριν από τα μπαράζ με την Ονδούρα, υπήρχε η φήμη πως ο Ποστέκογλου θα παραιτηθεί ανεξάρτητα με το αν έρθει η πρόκριση ή όχι. Η φήμη αυτή είχε τελικά βάση, ενώ τα "καγκουρό" τώρα αναζητούν τον αντικαταστάτη του, 7 μήνες πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στην κεντρική φωτογραφία τον βλέπετε χαμογελαστό στην υποδοχή μετά την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ, ενώ κάνοντας κλικ ΕΔΩ μπορείτε να διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε πριν λίγες μέρες στο Sport24.gr, με περισσότερα στοιχεία για την καριέρα του.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ