ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ο Κέιν σε ένα ματς Μουντιάλ έπιασε τον Λίνεκερ και ξεπέρασε τον Ρούνεϊ!

England's Harry Kane, foreground right, celebrates after scoring his side's opening goal against Tunisia during the group G match between Tunisia and England at the 2018 soccer World Cup in the Volgograd Arena in Volgograd, Russia, Monday, June 18, 2018. (AP Photo/Sergei Grits)
England's Harry Kane, foreground right, celebrates after scoring his side's opening goal against Tunisia during the group G match between Tunisia and England at the 2018 soccer World Cup in the Volgograd Arena in Volgograd, Russia, Monday, June 18, 2018. (AP Photo/Sergei Grits) AP PHOTO/SERGEI GRITS

Ο Χάρι Κέιν έγινε ο πρώτος Άγγλος μετά τον Γκάρι Λίνεκερ το 1990 που σημείωσε δυο γκολ σε ένα ματς του Μουντιάλ, ενώ πρόλαβε σε ένα μόλις ματς να ξεπεράσει τον Γουέιν Ρούνεϊ.

Ο Χάρι Κέιν με τα δύο γκολ που σημείωσε απέναντι στην Τυνησία, λύτρωσε την Αγγλία και έδωσε στην ομάδα του τη νίκη με 2-1. Ο αρχηγός των "λιονταριών έβαλε το όνομά του σε μία πολύ μικρή "λίστα" ανθρώπων που φόρεσαν την φανέλα τους και σημείωσαν δύο ή περισσότερα γκολ σε έναν αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παράλληλα, ο στράικερ της Τότεναμ με μια μόλις συμμετοχή σε Μουντιάλ, ξεπέρασε τον Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος πέτυχε ένα τέρμα σε 11 εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΙΝΕΚΕΡ

Τελευταία φορά αυτό είχε συμβεί πριν 28 χρόνια και τότε χρειάστηκε η παράταση για να σκοράρει δύο φορές ο Γκάρι Λίνεκερ απέναντι στο Καμερούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας. Στην ιστορία, μόλις επτά παίκτες έχουν καταφέρει να σκοράρουν δύο φορές σε έναν αγώνα, ενώ ο μεγάλος Γκάρι Λίνεκερ το έχει πετύχει σε τρεις αγώνες της Αγγλίας.

Σε εκείνο το ματς με το Καμερούν την 1η Ιουλίου του 1990, η Αγγλία τα βρήκε σκούρα και χρειάστηκε τον έξτρα χρόνο για να πανηγυρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Λίνεκερ ήταν το πρόσωπο του αγώνα, καθώς στο 83' με πέναλτι έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί με γκολ στο 105' (πάλι με πέναλτι) έδωσε τη νίκη στην Αγγλία.

Ο ίδιος τέσσερα χρόνια πριν στο Μεξικό (11/6/1986) ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής απέναντι στην Πολωνία. Σημειώνοντας χατ τρικ (9', 14', 34') έδωσε τη νίκη στην Αγγλία. Στην ίδια διοργάνωση, είχε πετύχει δυο γκολ απέναντι στην Παραγουάη (31', 73') και οδήγησε την ομάδα τους στους "8", όπου αποκλείστηκε από την Αργεντινή.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΜΕ 2+ ΓΚΟΛ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι παίκτες με δυο γκολ σε Μουντιάλ. Ο Μπράιαν Ρόμπσον, στο Μουντιάλ του 1982, σκόραρε εις διπλούν όταν η Αγγλία νίκησε 3-1 την Γαλλία.

Το 1966, ο Ρότζερ Χαντ σημείωσε δύο γκολ (48', 75') και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του ξανά απέναντι στους τρικολόρ. Επίσης, στο ίδιο Παγκόσμιο Κύπελλο, στα ημιτελικά μπροστά σε 95.000 κόσμο τα "τρία Λιοντάρια" επικράτησαν με 2-1 της Πορτογαλίας. Ο αγώνας είχε την προσωπική σφραγίδα του Μπόμπι Τσάρλτον που σκόραρε δύο φορές (30', 80'). Στον τελικό, στις 30/7/1966, η Αγγλία νίκησε 4-2 τη Δυτική Γερμανία. Ο Τζεφ Χάρστ πέτυχε τρία γκολ (18', 98, 120') και έδωσε την "κούπα" στην Αγγλία.

Τέλος, στο Αγγλία - Βέλγιο 4-4 στις 17/6/1954 δύο παίκτες της Αγγλίας κατάφεραν και σημείωσαν δύο τέρματα. Οι Άιβορ Μπρόουντις (26', 63') και Νατ Λόφτχαους (36', 91') ήταν οι σκόρερ της εθνικής, τα τέρματα των οποίων δεν βοήθησαν να συνεχίσουν στη διοργάνωση.

AP Photo/Sergei Grits

Σε αυτό το Μουντιάλ, ετοιμάσου να κάνεις Σερί. Κατέβασε το νέο Seri app του Stoiximan.gr, κάνε το απόλυτο σερί & κέρδισε 1.000.000€ μετρητά εντελώς δωρεάν* (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ