ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ο 45χρονος Ελ Χανταρί έγινε ο πιο γηραιός παίκτης στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο 45χρονος Ελ Χανταρί έγινε ο πιο γηραιός παίκτης στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου
AP PHOTO/SUNDAY ALAMBA

Ο Εσάμ ελ Χανταρί έγινε ο πιο γηραιός τερματοφύλακας στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού αγωνίζεται στο παιχνίδι της Αιγύπτου με τη Σαουδική Αραβία στα 45 του!

Ο Εσάμ ελ Χανταρί παρέτεινε την καριέρα του στην εθνική Αιγύπτου για έναν συγκεκριμένο σκοπό, τον οποίο πέτυχε στο παιχνίδι με τη Σαουδική Αραβία, στην 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Ο Αιγύπτιος τερματοφύλακας βρίσκεται στη βασική ενδεκάδα των "Φαραώ" σε ηλικία 45 ετών, 5 μηνών και 10 ημερών, με συνέπεια να αποτελεί τον πιο γηραιό τερματοφύλακα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Το ρεκόρ κατείχε από το το 2014 ο Κολομβιανός τερματοφύλακας Φαρίντ Μοντραγκόν, ο οποίος αγωνίστηκε στο παιχνίδι της πατρίδας του με την Ιαπωνία σε ηλικία 43 ετών και 3 ημερών.

Ο Ελ Χανταρί, ο οποίος αγωνίζεται στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Τααγούν, πραγματοποιεί την 153η και τελευταία συμμετοχή του με το εθνόσημο στο στήθος, έχοντας αρχίσει τη διεθνή καριέρα του το 1996.

Με την εθνική Αιγύπτου έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή της χώρας σε Παγκόσμιο Κύπελλο από τη στιγμή που έγινε διεθνής, με συνέπεια να κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση.

Photo credits: AP Photo/Sunday Alamba

Ήρθε η ώρα να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο! Σαουδική Αραβία - Αίγυπτος με 300+ ειδικά στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι στο Stoiximan.gr!

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ