ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ντεσάμπ: "Βγάζω το καπέλο σε όλους τους παίκτες και όλο το επιτελείο"

France head coach Didier Deschamps celebrates at the end of the semifinal match between France and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Tuesday, July 10, 2018. (AP Photo/Pavel Golovkin)
France head coach Didier Deschamps celebrates at the end of the semifinal match between France and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Tuesday, July 10, 2018. (AP Photo/Pavel Golovkin) AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ απένειμε τα εύσημα στους παίκτες και το επιτελείο του για την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν το πίστευε ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες και τους συνεργάτες του για την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, μετά από το τέλος του αγώνα με το Βέλγιο και παραδέχθηκε ότι θέλει... εκδίκηση για τον χαμένο τελικό στο Euro 2016.

"Είναι κάτι εκπληκτικό. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες μου, που είναι νεαροί, αλλά έχουν προσωπικότητα, χαρακτήρα. Ήταν δύσκολο απόψε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως το Βέλγιο, όμως το γκολ μας έκανε καλό. Σκόραρε ένας αμυντικός μας. Έπρεπε να δουλέψουμε όλοι αμυντικά. Θα μπορούσαμε να είχαμε εκμεταλλευτεί λίγο περισσότερο τα μειονεκτήματά τους στον αγώνα. Όμως, βγάζω το καπέλο σε όλους τους παίκτες και όλο το επιτελείο. Θα αγωνιστούμε στον φετινό τελικό. Αισθάνομαι υπερηφάνεια για την ομάδα. Είμαστε 49 μέρες μαζί, πολλά πράγματα συνέβησαν που είναι δύσκολα, όμως έτσι είναι η ζωή στις αποστολές. Και προσθέτω όλο το επιτελείο, που είναι 20 άτομα, όλοι το αξίζουν. Τα παιχνίδια ανήκουν στους παίκτες κι αν είμαστε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι χάρη σ' αυτούς που ήταν στον αγωνιστικό χώρο. Τον τελικό πριν από δύο χρόνια στο Euro 2016 δεν τον έχω χωνέψει ακόμα, οπότε θα δούμε αύριο ποιος θα είναι στον τελικό".

Ο πρωταγωνιστής των Γάλλων στο παιχνίδι, Κιλιάν Εμπαπέ, δεν μπορούσε να το πιστέψει: "Είναι αδιανόητο. Είναι ένα όνειρο ζωής, μιας μελλοντικής ζωής. Δεν έχω λόγια. Ακόμα και στα πιο μεγάλα όνειρά μου, δεν το είχα φανταστεί αυτό και είμαι μεγάλος ονειροπόλος. Όμως αυτό παραμένει ένα βήμα. Μία αγκαλιά σε όλους, σε όλους τους Γάλλους εκεί. Όταν δεν κλέβει και δουλεύεις ως ομάδα, ανταμείβεσαι. Όσο μπορώ να βοηθήσω την ομάδα, αυτό μετράει για μένα. Δεν με νοιάζει για τη Χρυσή Μπάλα, θέλω το Παγκόσμιο Κύπελλο".

Ο Αντουάν Γκριεζμάν, που έβγαλε την ασίστ για το γκολ του Σαμουέλ Ουμτιτί, πρόσθεσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος για το παιχνίδι των συμπαικτών μου. Αμυνθήκαμε και σκοράραμε με στημένη φάση. Ήταν σαν την Ατλέτικο, βρήκα τον εαυτό μου. Η ένταση μειώθηκε, χαλάρωσα και το διασκέδασα. Είναι απίστευτο να βλέπεις τη χαρά που δίνουμε. Αυτός ήταν ο στόχος μου από την αρχή της σεζόν. Άρχισα μέτρια στη διοργάνωση για να φτάσω στην κορυφή και ελπίζω να συμβεί στον τελικό ξανά. Δουλέψαμε όλοι και είχα την ευκαιρία ξανά να στείλω την μπάλα εκεί που ήθελα στο γκολ".

Photo credits: AP Photo/Pavel Golovkin

Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα!

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ