ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ντάλιτς: "Έτσι απέκλεισα τους Έλληνες"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΡΟΑΤΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CROATIA - GREECE / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΡΟΑΤΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CROATIA - GREECE / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς υποστήριξε ότι αφιέρωσε ολόκληρη προπόνηση δύο ημέρες πριν το ματς του Ζάγκρεμπ στην τακτική από την οποία ήλθε το γκολ του Νίκολα Κάλινιτς κι εξήγησε γιατί άφησε εκτός αρχικού σχήματος στο "Καραϊσκάκης" τον Άντρεϊ Κράμαριτς.

Η εθνική Κροατίας με συνολικό σκορ 4-1 στα δύο ματς των μπαράζ με την αντίστοιχη της Ελλάδας προκρίθηκε στην τελική φάση του Μουντιάλ 2018 με τον Ζλάτκο Ντάλιτς να έχει σημαντικό μερίδιο σε αυτήν την επιτυχία.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ντάλιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο Κροάτης ομοσπονδιακός τεχνικός διαδέχθηκε τον Άντε Τσάτσιτς κι οδήγησε την εθνική ομάδα της πατρίδας του αρχικά στα μπαράζ και στη συνέχεια στα γήπεδα της Ρωσίας. Μιλώντας σε συμπατριώτες του εξήγησε ότι αφιέρωσε τακτικά ολόκληρη προπόνηση δύο ημέρες πριν το ματς του Ζάγκρεμπ πάνω στον τρόπο ανάπτυξης από τον προήλθε το γκολ του Νίκολα Κάλινιτς (το 2-0 στο 4-1) κι εξήγησε γιατί άφησε εκτός αρχικού σχήματος στη ρεβάνς του "Γ. Καραϊσκάκης" τον Άντρεϊ Κράμαριτς.

"Το γκολ του Κάλινιτς για το 2-0 στο "Maksimir" είναι ένα τυπικό παράδειγμα της προπόνησης που κάναμε δύο ημέρες πριν. Ο τελευταίος μέσος έχει την μπάλα, βγάζει την μπάλα για τον μπακ, κι εκείνος την γυρνά στον επιθετικό, ο οποίος έχει κάνει την κίνηση.

Περάσαμε όλο το χρόνο στην προπόνηση γι' αυτό το πράγμα με τον Κράμαριτς και τον Κάλινιτς να έπρεπε να κινούνται στο πρώτο δοκάρι και οι Έλληνες μας βοήθησαν παίζοντας με τρεις στην άμυνα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΡΟΑΤΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CROATIA - GREECE / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΡΟΑΤΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CROATIA - GREECE / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στη ρεβάνς ο στόχος ήταν να μείνουμε πίσω από την μπάλα, δεν θέλαμε να παλέψουμε και να χάσουμε δυνάμεις. Το μόνο που δεν ήθελα ήταν να δεχθούμε γκολ στα πρώτα 15 ή 20 λεπτά. Θα ήταν πιο δύσκολο εάν δεχόμασταν γκολ σε αυτό το χρονικό σημείο. Ο Μάντζουκιτς επανήλθε και μετά είχα αμφιβολίες για τον ποιον να βγάλω έξω, τον Κάλινιτς ή τον Κράμαριτς. Αποφάσισα να αφήσω τον Κάλινιτς στο γήπεδο για να κρατά τη θέση του και να έρχεται πίσω να υποδέχεται καλύτερα την μπάλα.

Επιπλέον, οι Μάντζουκιτς και Κάλινιτς είναι πολύ καλύτεροι από τον Κράμαριτς σε αλτικότητα και δίνουν βοήθειες αμυντικά στις στημένες φάσεις. Η ομάδα συμφωνεί ότι είναι καλύτερο να παραταχθεί η ενδεκάδα που επιτάσσουν οι συνθήκες του παιχνιδιού κάθε φορά. Συγγνώμη από τον Κράμαριτς, γιατί άξιζε να παίξει, αλλά του εξήγησα το σκεπτικό μου. Εμείς, ως μικρή χώρα, με τα προβλήματά μας, δώσαμε χαρά στο λαό μας", υποστήριξε ο Ζλάτκο Ντάλιτς.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ