ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Με Μέσι η Αργεντινή, "τρένο" η Βραζιλία

Με Μέσι η Αργεντινή, "τρένο" η Βραζιλία

Η Αργεντινή νίκησε 3-0 την Κολομβία με μία γκολάρα και δύο ασίστς του Λιονέλ Μέσι. Μεγάλη ανατροπή η Χιλή, 6η σερί νίκη για την Βραζιλία στο Περού! (videos)

Με σπουδαία εμφάνιση του Λιονέλ Μέσι, η εθνική Αργεντινής επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας 3-0 της Κολομβίας στο Σαν Χουάν.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό με τρομερή εκτέλεση φάουλ, ενώ έκανε την ασίστ και στον Λούκας Πράτο στο 23' και στον Άνχελ Ντι Μαρία στο 83'.

Γενικά πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση ο Μέσι, ο οποίος έφτασε τα 3 γκολ στα προκριματικά, με τους Πράτο και Ντι Μαρία έχουν από 2 τέρματα. Μόνο αυτοί οι τρεις έχουν περισσότερα από ένα γκολ.

Με αυτή τη νίκη η Αργεντινή έφτασε τους 19 βαθμούς, προσπέρασε την Κολομβία (18) και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας, θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Με Μέσι η Αργεντινή, "τρένο" η Βραζιλία
Με Μέσι η Αργεντινή, "τρένο" η Βραζιλία
Με Μέσι η Αργεντινή, "τρένο" η Βραζιλία
Με Μέσι η Αργεντινή, "τρένο" η Βραζιλία

Για λίγη ώρα η Αργεντινή βρισκόταν και στην 4η θέση, καθώς η Ουρουγουάη προηγήθηκε με το 8ο γκολ του Έντινσον Καβάνι στην Χιλή, αλλά η πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής έκανε σπουδαία ανατροπή και επικράτησε 3-1 στο Σαντιάγο.

Από ασίστ του Ζαν Μποσεζούρ ο Εντουάρντο Βάργκας ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και ξανά από ασίστ του Μποσεζούρ (από πλάγιο) ο Αλέξις Σάντσες ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 60' με γκολάρα!

Στο 76' άσος της Άρσεναλ σκόραρε ξανά, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1, με το 5ο του γκολ στα προκριματικά, ανεβάζοντας την Χιλή στην 4η θέση, η οποία οδηγεί απευθείας στα τελικά του Μουντιάλ.

Ο Λουίς Σουάρες ήταν αυτός που είχε την ασίστ στο γκολ του Καβάνι, αλλά και αυτός που στο 89' έχασε πέναλτι, χάνοντας την ευκαιρία να δώσει ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά (απόκρουση του Κλαούντιο Μπράβο).

Με Μέσι η Αργεντινή, "τρένο" η Βραζιλία
Με Μέσι η Αργεντινή, "τρένο" η Βραζιλία
Με Μέσι η Αργεντινή, "τρένο" η Βραζιλία

Με +4 είναι πια στην κορυφή η Βραζιλία, καθώς πήρε την 6η σερί νίκης της, επικρατώντας με 2-0 στο Περού.

Για πρώτη φορά σε αυτά τα προκριματικά δεν σκόραρε και δεν έκανε ασίστ ο Νεϊμάρ, αλλά τα έκανε και τα δύο ο Γκαμπριέλ Ζεζούς!

Ο άσος της Παλμέιρας (από τον Ιανουάριο της Μάντσεστερ Σίτι), άνοιξε το σκορ στο 58' και στο 578' έκανε την ασίστ για να διαμορφώσει το τελικό 0-2 ο Ρενάτο Αουγκούστο.

Με Μέσι η Αργεντινή, "τρένο" η Βραζιλία

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε το Εκουαδόρ, επικρατώντας με 3-0 της Βενεζουέλας, η οποία επέστρεψε στην τελευταία θέση. Ο στόπερ της Ρίβερ Πλέιτ, Αρτούρο Μίνα, λύτρωσε στο 51' τους γηπεδούχους, για τους οποίους σκόραραν επίσης στα τελευταία λεπτά οι Μιγκέλ Μπολάνιος και Ένερ Βαλένσια.

Με Μέσι η Αργεντινή, "τρένο" η Βραζιλία

Η βραδιά ξεκίνησε με την Βολιβία να κάνει τεράστια ζημιά στην Παραγουάη, επικρατώντας με 1-0. Η ομάδα του Μαρσέλο Όγιος έπαιζε με 10 παίκτες από το 60' λόγω αποβολής του Βαλβέρδε και στο 78' πήρε το προβάδισμα χάρη σε αυτογκόλ του στόπερ της Μίλαν, Γκουστάβο Γκόμες. Να θυμίζουμε πως η Παραγουάη πριν 5 μέρες είχε χάσει εντός έδρας από το Περού, έτσι γκρέμισε ότι είχε χτίσει στον πρώτο γύρο.

Με Μέσι η Αργεντινή, "τρένο" η Βραζιλία

Οι συνθέσεις

ΠΕΡΟΥ: Γκαλέσε, Κόρσο (78' Αντβίνκουλα), Κριστιάν Ράμος, Αλμπέρτο Ροντρίγκες, Ακίνο, Γιοτούν, Κουέβα, Πόλο (75' Χοέλ Σάντσες), Αντρέ Καρίγιο (62' Ρουιντίας), Παόλο Γκερέρο.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Ντάνι Άλβες, Μαρκίνιος, Μιράντα, Φιλίπε Λουίς, Φερναντίνιο, Ρενάτο Αουγκούστο, Παουλίνιο, Κοουτίνιο (86' Ντόουγκλας Κόστα), Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζεζούς (82' Ουίλιαν).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Φούνες Μόρι, Μας, Λούκας Μπίγλια, Μαστσεράνο, Μπανέγα (63' Ένσο Πέρες), Μέσι, Ντι Μαρία (85' Ακούνια), Πράτο (79' Ιγκουαΐν Πράτο).

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Άριας, Ντάβινσον Σάντσες, Χέισον Μουρίγιο, Μπαλάντα, Κάρλος Σάντσες, Ντανιέλ Τόρες (67' Κοπέτε), Μπάριος (46' Μακνέλι Τόρες), Κουαδράδο, Χάμες Ροντρίγκες, Φαλκάο (76' Μπάκα).

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα, Μποσεζούρ, Μαρσέλο Ντίας, Βιδάλ (58' Λεονάρντο Βαλένσια), Πάμπλο Ερνάντες, Φουενσαλίδα (74' Ρόκο), Αλέξις Σάντσες (84' Νικολάς Καστίγιο), Εντουάρντο Βάργκας.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Κοάτες, Γκοντίν, Γκαστόν Σίλβα, Αρέβαλο Ρίος, Βεσίνο, Κάρλος Σάντσες (65' Γκαστόν Ραμίρες), Άλβαρο Γκονσάλες (77' Άλβαρο Γκονσάλες), Καβάνι, Λουίς Σουάρες.

*χαμένο πέναλτι 89' Λουίς Σουάρες (απόκρουση Μπράβο)

ΒΟΛΙΒΙΑ: Βάκα, Σααβέδρα (70' Βαγιβιάν), Ράλδες, Βαλβέρδε, Μάρβιν Μπεχαράνο, Φλόρες, Ραούλ Κάστρο, Τσουμασέρο (36' Βεϊσάγα), Χασμάνι Κάμπος (66' Ντουκ), Άρσε, ΜΜ Μορένο.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Άντονι Σίλβα, Πατίνιο, Γκουστάβο Γκόμες, Πάουλο Ντα Σίλβα, Χούνιορ Αλόνσο, Ριβέρος, Ορτιγόσα (81' Όσκαρ Ρομέρο), Σέλσο Ορτίς, Ερνάν Πέρες (75' Σεσίλιο Ντομίνγκες), Ιτούρμπε, Νέλσον Βαλντές (70' Άνχελ Ρομέρο).

*κόκκινη 60' Βαλβέρδε

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Ντρεερ, Παρέδες, Αρτούρο Μίνα, Λουίς Καϊσέδο, Βάλτερ Αγιοβί, Νομπόα, Ορεχουέλα, Ιμπάρα, Μπολάνιος, Φελίπε Καϊσέδο (82' Μάρκος Καϊσέδο), Ένερ Βαλένσια.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Ντανιέλ Ερνάντες, Αλεσάντερ Γκονσάλες, Βισκαρόντο, Βιγιανουέβα, Κιχάδα, Σαμπράνο, Ρινκόν, Κουφάτι (35' Λουίς Γκονσάλες), Χον Μουρίγιο (75' Σοτέλδο), Πενιαράντα (69' Κριστιάν Σάντος), Τζόσεφ Μαρτίνες.

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:

Τρίτη 15/11

Βολιβία - Παραγουάη 1-0 (78' αυτ. Γκουστάβο Γκόμες)

Εκουαδόρ - Βενεζουέλα 3-0 (51' Αρτούρο Μίνα, 83' Μπολάνιος, 86' Ένερ Βαλένσια)

Χιλή - Ουρουγουάη 3-1 (45'+2 Εντουάρντο Βάργκας, 60' και 76' Αλέξις Σάντσες / 17' Καβάνι)

Αργεντινή - Κολομβία 3-0 (10' Μέσι, 23' Πράτο, 84' Ντι Μαρία)

Περού - Βραζιλία 0-2 (58' Γκαμπριέλ Ζεζούς, 78' Ρενάτο Αουγκούστο)

Η βαθμολογία

1. Βραζιλία 27 (28-9)

2. Ουρουγουάη 23 (24-11)

3. Εκουαδόρ 20 (22-16)

4. Χιλή 20 (21-17)*

---------------------------------------

5. Αργεντινή 19 (14-12)

---------------------------------------

6. Κολομβία 18 (15-15)

7. Παραγουάη 15 (11-17)

8. Περού 14 (18-20)*

9. Βολιβία 7 (10-31)*

10. Βενεζουέλα 5 (14-29)

*η Βολιβία έχασε 0-3 στα χαρτιά τα ματς με Περού και Χιλή (αρχικά νίκη και ισοπαλία), λόγω αντικανονικής συμμετοχής παίκτη

**οι 4 πρώτοι προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, ο 5ος παίζει μπαράζ με τον πρωταθλητή Ωκεανίας (δηλαδή τη Νέα Ζηλανδία εκτός απροόπτου / η Αυστραλία έχει μετακομίσει στην Ασία)

***σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς

Ο πίνακας των σκόρερς

8 γκολ

Έντινσον Καβάνι (Ουρουγουάη)

6 γκολ

Αρτούρο Βιδάλ (Χιλή)

Φελίπε Καϊσέδο (Εκουαδόρ)

5 γκολ

Αλέξις Σάντσες (Χιλή)

Γκαμπριέλ Ζεζούς (Βραζιλία)

Τζόσεφ Μαρτίνες (Βενεζουέλα)

4 γκολ

Νεϊμάρ (Βραζιλία)

Ένερ Βαλένσια (Εκουαδόρ)

Εντουάρντο Βάργκας (Χιλή)

Νταρίο Λεσκάνο (Παραγουάη)

Αργεντινή - Κολομβία 3-0

Περού - Βραζιλία 0-2

Χιλή - Ουρουγουάη 3-1

Εκουαδόρ - Βενεζουέλα 3-0

Βολιβία - Παραγουάη 1-0

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ