ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Κορυφή η Βραζιλία, ήττα για Αργεντινή

Κορυφή η Βραζιλία, ήττα για Αργεντινή

Η Παραγουάη νίκησε 1-0 στην Αργεντινή και την απειλεί μαζί με την Χιλή να την ρίξει πιο χαμηλά από την 5η θέση. Έχασε πέναλτι ο Αγκουέρο, στην κορυφή η Βραζιλία! (videos)

Οι αποτυχίες της Αργεντινής χωρίς τον Λιονέλ Μέσι συνεχίζονται, καθώς ηττήθηκε εντός έδρας από την Παραγουάη με 0-1 και τα πράγματα για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2018 γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

Χάρη στο τέρμα του Ντέρλις Γκονσάλες στο 18' οι Παραγουανοί πήραν το σπουδαίο "διπλό", ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι με τον Σέρχιο Αγκουέρο στο 47', με τον Χούστο Βιγιάρ συγκεκριμένα να αποκρούει.

Κορυφή η Βραζιλία, ήττα για Αργεντινή
Κορυφή η Βραζιλία, ήττα για Αργεντινή

Στα 3 τελευταία ματς που ο Μέσι δεν αγωνίστηκε η Αργεντινή έχει δύο βαθμούς, από τις ισοπαλίες με Βενεζουέλα και Περού, πριν από την ήττα από την Παραγουάη.

Πριν είχε 4 σερί νίκες, τις 3 τελευταίες από αυτές στα ματς που έπαιξε ο Μέσι, ενώ στις 3 πρώτες αγωνιστικές είχε 2 ισοπαλίες και μία ήττα. Ήταν η ήττα στην πρεμιέρα από το Εκουαδόρ στο Μπουένος Άιρες, δηλαδή η "αλμπιτσελέστε" μετρά πλέον δύο εντός έδρας ήττες!

Στα 7 ματς των προκριματικών που ο Μέσι δεν έχει παίξει, η Αργεντινή έχει 1 νίκη, 2 ήττες και 4 ισοπαλίες!

Κορυφή η Βραζιλία, ήττα για Αργεντινή

Η Αργεντινή παραμένει στην 5η θέση, η οποία δεν οδηγεί απευθείας στα τελικά του Μουντιάλ, αλλά σε αγώνα μπαράζ, ενώ η Παραγουάη την πλησίασε στον έναν βαθμό και η Χιλή στους 2.

Όσον αφορά στους Χιλιανούς, νίκησαν 2-1 το Περού, με ήρωα τον Αρτούρο Βιδάλ. Ο άσος της Μπάγερν πέτυχε και τα δύο γκολ (αμφότερα από ασίστς του Μαουρίσιο Ίσλα), φτάνοντας τα 6 στα προκριματικά, με το δεύτερο και λυτρωτικό να έρχεται στο 85'.

Κορυφή η Βραζιλία, ήττα για Αργεντινή

Στην κορυφή η Βραζιλία

Η Βραζιλία νίκησε 2-0 στην Βενεζουέλα και ανέβηκε στην κορυφή, καθώς προσπέρασε την Ουρουγουάη, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Κολομβία.

Το σκορ για την "Seleção" άνοιξε στο 8ο λεπτό ο Γκαμπριέλ Ζεζούς, με τον άσο που παίζει στην Παλμέιρας, αλλά ανήκει στην Μάντσεστερ Σίτι, να κάνει το 0-1 με εξαιρετικό "ψηλοκρεμαστό" πλασέ, έχοντας πάρει την μπάλα από γκάφα του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Το τελικό 0-2 διαμόρφωσε ο Ουίλιαν στο 53', ενώ το ματς περίπου στο 70ό λεπτό διεκόπη λόγω διακοπής ρεύματος και συνεχίστηκε 20 λεπτά αργότερα.

Κορυφή η Βραζιλία, ήττα για Αργεντινή
Κορυφή η Βραζιλία, ήττα για Αργεντινή
Κορυφή η Βραζιλία, ήττα για Αργεντινή

Δεν αρκούσε η ανατροπή με Σουάρες

Η Κολομβία άνοιξε το σκορ με τον Αμπέλ Αγκιλάρ στο 15', αλλά γλίτωσε την εντός έδρας ήττα από την Ουρουγουάη χάρη στο γκολ του 22άχρονου στόπερ της Παλμέιρας, Γέρι Μίνα, στο 84ο λεπτό (2-2).

Ο Κριστιάν Ροντρίγκες είχε ισοφαρίσει στο 27' με κεφαλιά και ο Λουίς Σουάρες είχε ολοκληρώσει την ανατροπή στο 73' με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ.

Κορυφή η Βραζιλία, ήττα για Αργεντινή
Κορυφή η Βραζιλία, ήττα για Αργεντινή

Δύο ο Εσκομπάρ, δύο και ο Ένερ

Η Βολιβία προηγήθηκε 2-0 του Εκουαδόρ, χάρη σε εξαιρετικά τέρματα του 38άχρονου μέσου, Πάμπλο Εσκομπάρ, αλλά οι φιλοξενούμενοι πήραν τον βαθμό στην πόλη, Λα Πας, χάρη σε τέρματα του Ένερ Βαλένσια.

Θυμίζουμε πως ο Βαλένσια είναι επιθετικός της Έβερτον (δανεικός από την Γουέστ Χαμ), ο οποίος πριν 5 μέρες στο 3-0 επί της Χιλής είχε "σκηνοθετήσει" τον τραυματισμό του και η αστυνομία τον κυνηγούσε αν και βρισκόταν στο ασθενοφόρο! Δεν είχε πληρώσει την διατροφή για την κόρη του, ενώ αργότερα υποστήριξε πως δεν είχε δώσει τα λεφτά διότι η μητέρα (στρίπερ) κακοποιεί την 5άχρονη κόρη τους.

Κορυφή η Βραζιλία, ήττα για Αργεντινή

Οι συνθέσεις

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Ντανιέλ Ερνάντες, Ροσάλες, Άνχελ, Βελάσκες, Φέλτσερ, Ρινκόν, Άρλες Φλόρες (84' Γιανχέλ Ερέρα), Ανιόρ (60' Γκέρα), Πενιαράντα (73' Οτέρο), Τζόσεφ Μαρτίνες, Ροντόν.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Ντάνι Άλβες, Μιράντα, Μαρκίνιος, Φιλίπε Λουίς, Φερναντίνιο, Παουλίνιο, Ρενάτο Αουγκούστο, Ουίλιαν (89' Τάιζον), Κοουτίνιο (83' Ζιουλιάνο), Γκαμπριέλ Ζεζούς.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Σέρχιο Ρομέρο, Μερκάδο, Ντεμιτσέλις, Μουσάκιο, Ρόχο, Μαστσεράνο, Μπανέγα (70' Πράτο), Γκαϊτάν (59' Ντιμπάλα), Ντι Μαρία, Αγκουέρο, Ιγκουαΐν.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Μορέιρα, Γκουστάβο Γκόμες, Πάουλο Ντα Σίλβα, Χούνιορ Αλόνσο, Ρόχας (75' Μπρούνο Βαλντές), Ριβέρος, Αλμιρόν (68' Σέλσο Ορτίς), Ντέρλις Γκονσάλες, Όσκαρ Ρομέρο, Άνχελ Ρομέρο (80' Ερνάν Πέρες).

*χαμένο πέναλτι 47' Αγκουέρο (απόκρουση του Βιγιάρ)

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Άριας (75' Μπερίο), Γέρι Μίνα, Όσκαρ Μουρίγιο, Φαρίντ Ντίας, Αγκιλάρ, Κάρλος Σάντσες, Μακνέλι Τόρες, Κουαδράδο, Μουριέλ (46' Καρδόνα), Μπάκα (58' Ρότζερ Μαρτίνες).

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Κορούχο, Κοάτες, Γκοντίν, Γκαστόν Σίλβα (44' Άλβαρο Περέιρα), Αρέβαλο Ρίος, Βεσίνο, Κάρλος Σάντσες (70' Στουάνι), Κριστιάν Ροντρίγκες (86' Λασάλτ), Λουίς Σουάρες, Καβάνι.

ΒΟΛΙΒΙΑ: Λάμπε, Σααβέδρα, Ράλδες, Σεντένο, Μάρβιν Μπεχαράνο (52' Χόρχε Φλόρες), Βελσάγα, Βάλτερ Φλόρες, Εσκομπάρ (86' Εντεμίρ Ροντρίγκες), Άρσε, Ραμάγιο (62' Ντουκ), ΜΜ Μορένο.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Ντρεερ, Παρέδες (72' Μένα), Αρτούρο Μίνα, Λουίς Καϊσέδο, Κριστιάν Ραμίρες, Ορεχουέλα (77' Ογιόλα), Νομπόα (82' Ατσιλιέρ), Αντόνιο Βαλένσια, Ιμπάρα, Ένερ Βαλένσια, Φιντέλ Μαρτίνες.

*κόκκινη 79' Λουίς Καϊσέδο

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Ίσλα, Ρόκο, Χάρα, Μποσεζούρ, Μαρσέλο Ντίας, Αράνγκις, Βιδάλ (89' Πούλγκαρ), Εντουάρντο Βάργκας (92' Φελίπε Γκουτιέρες), Αλέξις Σάντσες, Νικολάς Καστίγιο (69' Πουτς).

ΠΕΡΟΥ: Γκαλέσε, Κόρσο, Κριστιάν Ράμος, Αλμπέρτο Ροντρίγκες, Τράουκο, Τάπια (78' Λουίς ντα Σίλβα), Λομπατόν (34' Ακίνο), Έντισον Φλόρες, Κουέβα, Άβιλα (46' Ρουιντίας), Παόλο Γκερέρο.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Τρίτη 11/10

Βολιβία - Εκουαδόρ 2-2 (3' και 43' Πάμπλο Εσκομπάρ / 47' και 89' Ένερ Βαλένσια)

Κολομβία - Ουρουγουάη 2-2 (15' Αγκιλάρ, 84' Γέρι Μίνα / 27' Κριστιάν Ροντρίγκες, 73' Λουίς Σουάρες)

Χιλή - Περού 2-1 (10' και 85' Βιδάλ / 76' Έντισον Φλόρες)

Αργεντινή - Παραγουάη 0-1 (18' Ντέρλις Γκονσάλες)

Βενεζουέλα - Βραζιλία 0-2 (8' Γκαμπριέλ Ζεζούς, 53' Ουίλιαν)

Η βαθμολογία

1. Βραζιλία 21 (23-9)

2. Ουρουγουάη 20 (21-7)

3. Εκουαδόρ 17 (18-14)

4. Κολομβία 17 (14-10)

5. Αργεντινή 16 (11-9)

6. Παραγουάη 15 (10-12)

7. Χιλή 14 (15-16)

8. Περού 8 (11-19)

9. Βολιβία 8 (11-20)

10. Βενεζουέλα 2 (9-26)

*οι 4 πρώτοι προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, ο 5ος παίζει μπαράζ με τον πρωταθλητή Ωκεανίας (δηλαδή τη Νέα Ζηλανδία εκτός απροόπτου / η Αυστραλία έχει μετακομίσει στην Ασία)

**σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς

Ο πίνακας των σκόρερς

7 γκολ

Έντινσον Καβάνι (Ουρουγουάη)

6 γκολ

Αρτούρο Βιδάλ (Χιλή)

5 γκολ

Φελίπε Καϊσέδο (Εκουαδόρ)

4 γκολ

Γκαμπριέλ Ζεζούς (Βραζιλία)

Νταρίο Λεσκάνο (Παραγουάη)

Βενεζουέλα - Βραζιλία 0-2

Αργεντινή - Παραγουάη 0-1

Χιλή - Περού 2-1

Κολομβία - Ουρουγουάη 2-2

Βολιβία - Εκουαδόρ 2-2

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ