ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Νίκες για Ουρουγουάη & Βραζιλία, γκέλα για Αργεντινή

Νίκες για Ουρουγουάη & Βραζιλία, γκέλα για Αργεντινή

Η Ουρουγουάη έμεινε στην κορυφή με Καβάνι, η Βραζιλία νίκησε 5-0 την Βολιβία, ενώ η Αργεντινή έχασε βαθμούς στο Περού με γκάφα του Μαστσεράνο! Νέο σοκ για Χιλή, απόδραση στο 91' για Κολομβία (videos)

Η Ουρουγουάη διατηρήθηκε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 για την ζώνη της Νοτίου Αμερικής, καθώς νίκησε 3-0 στο "Centenario" την Βενεζουέλα, έχοντας πρωταγωνιστές τους Έντινσον Καβάνι, Λουίς Σουάρες και Κάρλος Σάντσες.

Δύο γκολ πέτυχε ο Καβάνι, αφού είχε ανοίξει το σκορ ο Νικολάς Λοδέιρο με κεφαλιά(!) από την σέντρα του Σουάρες στο 29'.

Στην πρώτη φάση του δεύτερου ημιχρόνου ο Καβάνι έκανε το 2-0 από μπαλιά του Κάρλος Σάντσες, ο οποίος ήταν ο δημιουργός και του 3-0, καθώς έκανε από δεξιά την προσπάθεια και την σέντρα, με ένα πουλί να πετά δίπλα του(!) και ο Σουάρες στην κίνηση με "τακουνάκι" έκανε την φανταστική ασίστ για να διαμορφώσει το τελικό σκορ με πλασέ ο Καβάνι.

Νίκες για Ουρουγουάη & Βραζιλία, γκέλα για Αργεντινή
Νίκες για Ουρουγουάη & Βραζιλία, γκέλα για Αργεντινή

"5άρα" η Βραζιλία στον Όγιος

Εντυπωσιακή η Βραζιλία, πέτυχε 4 γκολ στο πρώτο ημίχρονο και νίκησε 5-0 την Βολιβία του Γκιγιέρμο Όγιος, έτσι διατηρήθηκε έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο, Ουρουγουάη.

Νεϊμάρ, Φελίπε Κοουτίνιο, Φιλίπε Λουίς και Γκαμπριέλ Ζεζούς σκόραραν στο πρώτο 45άλεπτο, ενώ σκόραρε και δεύτερος παίκτης της Λίβερπουλ, καθώς το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Ρομπέρτο Φιρμίνο στο 75'. Ο Νεϊμάρ είχε και δύο ασίστς, ενώ αντικαταστάθηκε στο 69'.

Νίκες για Ουρουγουάη & Βραζιλία, γκέλα για Αργεντινή
Νίκες για Ουρουγουάη & Βραζιλία, γκέλα για Αργεντινή

Απώλεια στο Περού για την Αργεντινή

Δύο φορές προηγήθηκε η Αργεντινή στη Λίμα, αλλά δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη, καθώς το Περού πήρε την ισοπαλία χάρη στον Παόλο Γκερέρο, αλλά και ένα τραγικό λάθος του Χαβιέρ Μαστσεράνο.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα στο 83' γύρισε την μπάλα προς τα πίσω και έδωσε... ασίστ στον Παόλο Γκερέρο, ο αρχηγός της Χιλής μπήκε στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι από τον Ραμίρο Φούνες Μόρι. Ο Κουέβα με την... κοιλίτσα του ευστόχησε από τα 11 βήματα και διαμόρφωσε στο 84' το τελικό 2-2.

Φούνες Μόρι και Γκερέρο ήταν οι πρωταγωνιστές, καθώς έριξε πολύ ξύλο ο ένας στον άλλο (κλωτσιές, αγκωνιές κτλ), αλλά πέτυχαν και τα πρώτα γκολ των ομάδων τους.

Ο Ραμίρο Φούνες Μόρι στο 15' μετά από εκτέλεση κόρνερ άνοιξε το σκορ και ο Παόλο Γκερέρο απάντησε στο 58'.

Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή είχε πρόβλημα, στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσε να απειλήσει, δεν μπορούσε να δημιουργήσει και δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου την μπάλα στην επίθεση.

Μέχρι που μπήκε ο Έβερ Μπανέγα στο 73' αντί του Αγκουέρο, γύρισε πίσω από το κέντρο και έπαιρνε την μπάλα, δημιουργώντας επιθέσεις, όπως στο 77', όταν από ασίστ του Σαμπαλέτα ο Ιγκουαΐν "εκτέλεσε" για το 1-2.

Το λάθος του αρχηγού, του Χαβιέρ Μαστσεράνο, έφερε την δεύτερη ισοφάριση και έτσι η Αργεντινή στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου έπεσε στην 5η θέση, η οποία οδηγεί σε μπαράζ.

Νίκες για Ουρουγουάη & Βραζιλία, γκέλα για Αργεντινή

Νέα "σφαλιάρα" για την Χιλή

Αγνώριστη εμφανίζεται η Χιλή στα προκριματικά του Μουντιάλ, καθώς στο Εκουαδόρ γνώρισε την 4η ήττα της και η πρόκριση στα τελικά πραγματικά δυσκολεύει για την ομάδα που δύο σερί χρονιές κατέκτησε το "Copa América".

Το Εκουαδόρ επικράτησε 3-0, έχοντας σκόρερς τους Αντόνιο Βαλένσια, Κριστιάν Ραμίρες και Φελίπε Καϊσέδο και άφησε 5 βαθμούς πίσω του την Χιλή με το τέλος του πρώτου γύρου (9 αγωνιστικές).

Ένας άλλος Βαλένσια, ο Ένερ, κάπου στο 80' σκηνοθέτησε τραυματισμό για να φύγει με το ασθενοφόρο και να ξεφύγει από την αστυνομία! Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα.

Νίκες για Ουρουγουάη & Βραζιλία, γκέλα για Αργεντινή

"Απόδραση" στο 91' για την Κολομβία

Σπουδαία νίκη για την Κολομβία στην Ασουνσιόν, όπου επικράτησε 1-0 της Παραγουάη, κάνοντας την... απόδραση με γκολ του Έντβιν Καρδόνα στο 91'.

Ο 23άχρονος μέσος της Μοντερέι νίκησε τον Μπαρέτο με εξαιρετικό αριστερό "σκαφτό" πλασέ, αφού είχε κάνει εντυπωσιακά δύο φορές το "ένα-δύο" με τον Κάρλος Μπάκα.

Νίκες για Ουρουγουάη & Βραζιλία, γκέλα για Αργεντινή
Νίκες για Ουρουγουάη & Βραζιλία, γκέλα για Αργεντινή

Οι συνθέσεις

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Κορούχο, Κοάτες, Γκοντίν, Γκαστόν Σίλβα (89' Άλβαρο Περέιρα), Αρέβαλο Ρίος, Κάρλος Σάντσες, Κριστιάν Ροντρίγκες (80' Λασάλτ), Λοδέιρο (67' Βεσίνο), Λουίς Σουάρες, Καβάνι.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Ντανιέλ Ερνάντες, Αλεσάντερ Γκονσάλες, Άνχελ, Βισκαρόντο, Βιγιανουέβα, Ρινκόν, Φιγκέρα, Ανιόρ (66' Χοσέ Βελάσκες), Γκέρα, Πενιαράντα (61' Τζόσεφ Μαρτίνες), Ροντόν.

*κόκκινη 65' Βισκαρόντο

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Ντάνι Άλβες, Μαρκίνιος, Μιράντα, Φιλίπε Λουίς, Φερναντίνιο, Ρενάτο Αουγκούστο, Ζιουλιάνο (76' Λούκας Λίμα), Κοουτίνιο, Νεϊμάρ (69' Ουίλιαν), Γκαμπριέλ Ζεζούς (67' Ρομπέρτο Φιρμίνο).

ΒΟΛΙΒΙΑ: Λάμπε, Εντεμίρ Ροντρίγκες, Ράλδες, Σεντένο, Ασόγκε, Μελεάν, Κάμπος (64' Βάκα), Ντουκ (78' Εσκομπάρ), Άρσε (55' Ραμάγιο), ΜΜ Μορένο.

ΠΕΡΟΥ: Γκαλέσε, Κόρσο, Κριστιάν Ράμος, Αλμπέρτο Ροντρίγκες, Τράουκο, Τάπια, Γιοτούν, Κουέβα (84' Λομπατόν), Μπεναβέντε (46' Λουίς ντα Σίλβα), Φλόρες (58' Ρουιντίας), Γκερέρο.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Οταμέντι, Φούνες Μόρι, Ρόχο, Κρανεβίτερ, Μαστσεράνο, Ντιμπάλα (65' Κορέα), Ντι Μαρία, Αγκουέρο (73' Μπανέγα), Ιγκουαΐν.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Ντρεερ, Χουάν Παρέδες, Αρτούρο Μίνα, Λουίς Καϊσέδο, Κριστιάν Ραμίρες, Νομπόα, Ορεχουέλα, Αντόνιο Βαλένσια, Φιντέλ Μαρτίνες (89' Κασάρες), Ένερ Βαλένσια (82' Χάιμε Αγιοβί), Φελίπε Καϊσέδο (51' Ιμπάρα).

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Ίσλα, Ρόκο, Χάρα, Μένα, Μαρσέλο Ντίας (50' Νικολάς Καστίγιο), Αράνγκις, Βιδάλ, Πάμπλο Ερνάντες, Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (74' Λεονάρντο Βαλένσια).

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Μπαρέτο, Μορέιρα, Γκουστάβο Γκόμες, Πάουλο Ντα Σίλβα, Κάντια, Ρόχας, Ριβέρος (46' Ντέρλις Γκονσάλες), Αγιάλα, Όσκαρ Ρομέρο, Χόρχε Μπενίτες (63' Λούκας Μπάριος), Λεσκάνο (76' Σεσίλιο Ντομίνγκες).

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Άριας, Γέρι Μίνα, Όσκαρ Μουρίγιο, Φαρίντ Ντίας, Κάρλος Σάντσες, Αγκιλάρ, Βίλμαρ Μπάριος (72' Μεχία), Κουαδράδο (82' Μπερίο), Μουριέλ (77' Καρδόνα), Μπάκα.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 6/10

Εκουαδόρ - Χιλή 3-0 (19' Αντόνιο Βαλένσια, 23' Κριστιάν Ραμίρες, 46' Φελίπε Καϊσέδο)

Ουρουγουάη - Βενεζουέλα 3-0 (29' Λοδέιρο, 46' και 79' Καβάνι)

Παραγουάη - Κολομβία 0-1 (91' Καρδόνα)

Βραζιλία - Βολιβία 5-0 (11' Νεϊμάρ, 26' Κοουτίνιο, 39' Φιλίπε Λουίς, 44' Γκαμπριέλ Ζεζούς, 75' Φιρμίνο)

Περού - Αργεντινή 2-2 (58' Γκερέρο, 84' πέν. Κουέβα / 15' Φούνες Μόρι, 77' Ιγκουαΐν)

Η βαθμολογία

1. Ουρουγουάη 19 (19-5)

2. Βραζιλία 18 (21-9)

3. Εκουαδόρ 16 (16-12)

4. Κολομβία 16 (12-8)

5. Αργεντινή 16 (11-8)

6. Παραγουάη 12 (9-12)

7. Χιλή 11 (13-15)

8. Περού 8 (10-17)

9. Βολιβία 7 (9-18)

10. Βενεζουέλα 2 (9-24)

*οι 4 πρώτοι προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, ο 5ος παίζει μπαράζ με τον πρωταθλητή Ωκεανίας (δηλαδή τη Νέα Ζηλανδία εκτός απροόπτου / η Αυστραλία έχει μετακομίσει στην Ασία)

**σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς

Περού - Αργεντινή 2-2

Ουρουγουάη - Βενεζουέλα 3-0

Βραζιλία - Βολιβία 5-0

Εκουαδόρ - Χιλή 3-0

Παραγουάη - Κολομβία 0-1

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ