ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Νεϊμάρ-Σουάρες: Η "μάχη" των 173 ημερών

Νεϊμάρ-Σουάρες: Η "μάχη" των 173 ημερών
© REUTERS

Νεϊμάρ και Λουίς Σουάρες έχουν περάσει 173 ημέρες χωρίς να έχουν γνωρίσει την ήττα. Τα ξημερώματα του Σαββάτου - πιθανώς - ένας από τους δύο θα βρεθεί στην αντίπαλη όχθη.

Συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα, αντίπαλοι το ξημερώματα του Σαββάτου κατά την αναμέτρηση των εθνικών Βραζιλίας και Ουρουγουάης, για την πέμπτη αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, στη Νότιο Αμερική.

Νεϊμάρ και Λουίς Σουάρες θα προσπαθήσουν για την αναρρίχηση "σελεσάο" και "σελέστε" στη βαθμολογία αλλά και για τη διατήρηση του αήττητου σερί.

Πάνω από πέντε μήνες έχουν να γνωρίσουν την ήττα, οι δύο συμπαίκτες της Μπαρτσελόνα. Για την ακρίβεια 173 ημέρες, από τις 3 Οκτωβρίου του 2015 και την ήττα από τη Σεβίλλη για το ισπανικό πρωτάθλημα.

Από εκείνη την ήττα και μέχρι τη μεταξύ τους μονομαχία στην "Αρένα Περναμπούκο", ο Νεϊμάρ έχει αγωνιστεί σε 32 ματς (30 για την Μπαρτσελόνα και 2 για την εθνική Βραζιλίας), με απολογισμό 28 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Νεϊμάρ-Σουάρες: Η "μάχη" των 173 ημερών

Η "καναρίνια" γνώρισε την ήττα από τη "ρόχα" (εθνική Χιλής), στις 8 Οκτωβρίου, αλλά ο ίδιος δεν ήταν παρών, καθώς ήταν τιμωρημένος.

Ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος επιστρέφει στην εθνική Ουρουγουάης μετά την τιμωρία του για το δάγκωμα στον Τζόρτζιο Κιελίνι στο Μουντιάλ του 2014, στα γήπεδα της Βραζιλίας, μετρά 35 ματς από το ματς με τη Σεβίλλη, όλα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Νεϊμάρ-Σουάρες: Η "μάχη" των 173 ημερών

Απολογισμός; 30 νίκες και πέντε ισοπαλίες. Οι 44.000 φίλαθλοι που αναμένονται στην εξέδρα του γηπέδου του Ρεσίφε, έχουν κάθε λόγο να περιμένουν γκολ. Σε αυτό το αήττητο διάστημα ο Νεϊμάρ σκόραρε 23 φορές έχοντας μέσο όρο 0,71 γκολ ανά ματς, ενώ ο Σουάρες παραβίασε τις αντίπαλες εστίες 37 φορές έχοντας μέσο όρο 1,05 γκολ ανά ματς.

Είναι πιθανό, ένας εκ των δύο συμπαικτών στην Μπαρτσελόνα και καλών φίλων εκτός γηπέδου, να βρεθεί στην αντίπαλη όχθη. Πιθανόν, ένας θα συνεχίσει να είναι αήττητος, ο άλλος θα γνωρίσει την ήττα για πρώτη φορά μετά από 173 ημέρες. Εκτός κι αν "σελεσάο" και "σελέστε" αναδειχθούν ισόπαλες...

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ